شفقنا- معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: اگر چه تعدادی از اعضای هیات علمی کشور به صورت منحصر به فرد درآمدهای خاصی دارند یا در مناطق محروم متخصصان خاص سقف دریافتی بالایی می گیرند و درآمدهای خوبی کسب می کنند. اما عمده پزشکان عمومی ما در تهران و استان ها درآمدهای متوسطی دارند.
دکتر سید جلیل حسینی در گفت و گو با شفقنا با بیان اینکه ما با خروج اساتید از دانشگاه ها مواجه هستیم، اظهار کرد: یکی از دلایل خروج اعضای هیات علمی از دانشگاه های کشور این است که حقوق و دستمزد پرداختی به آنها کافی نیست. به طوری که حتی اگر بخواهیم کارانه ای به اساتید پرداخت کنیم این کارانه ها سقف دارند و با ضریب های خاصی محاسبه می شوند. در نتیجه دریافتی آنها به هیچ وجه پاسخگوی گردش زندگیشان نیست.
وی تصریح کرد: وضعیت پرداخت حقوق و مزایا به اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی در شهرهای بزرگ و کوچک مناسب نیست؛ این گونه نیست که پرداختی اساتید در شهرهای مختلف متفاوت باشد یا در شهرهای بزرگ دریافتی های مناسبی داشته باشند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در پاسخ به برخی تصورات در خصوص دریافتی های کلان اعضای هیات علمی علوم پزشکی خاطر نشان کرد: فرض کنید در یک حوزه ای سو استفاده کلان اقتصادی صورت می گیرد و فردی چندین هزار میلیارد سواستفاده می کند. اینکه این تصور تعمیم داده شود که تمامی کارمندان کشور سوء استفاده کلانی دارند، صحیح نیست. بنابراین این مثال برای اعضای هیات علمی دانشگاه ها نیز صدق می کند چرا که ما اساتید شریفی در کشوری داریم که وظابف خود را با حقوق های اندکی که دریافت می کنند، انجام می دهند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: اگر چه تعدادی از اعضای هیات علمی کشور به صورت منحصر به فرد درآمدهای خاصی دارند یا در مناطق محروم متخصصان خاص سقف دریافتی بالایی می گیرند و درآمدهای خوبی کسب می کنند. اما عمده پزشکان عمومی ما در تهران و استان ها درآمدهای متوسطی دارند.
وی با تأکید بر اینکه عمده جامعه پزشکی ما درآمدهای بالایی ندارند، افزود: اگر اساتید دانشگاه های ما درآمدهای بالایی داشتند چرا باید علی رغم اینکه دانشگاه و هیات علمی شدن جایگاه و پرستیژ بالایی در کشور دارد از این مرکز بیرون می آیند و دانشگاه را ترک می کنند!؟ بنابراین دریافتی های ناکافی از دلایل ترک داشگاه ها از سوی برخی اساتید است.