شناسهٔ خبر: 71131910 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کوچ اجباری برنامه ترامپ در خاورمیانه را برهم می‌زند

یک رسانه عبری زبان اعلام کرد، جاه طلبی‌های رئیس جمهور جدید آمریکا در انتقال تشکیلات خودگردان به نوار غزه فقط موجب تقویت محور مقاومت خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری واللا نیوز در یادداشتی به قلم ماتی شتاینبرگ و ایلی بشار، دو مشاور اسبق رؤسای شاباک اعلام کرد، اسرائیل دو راه بیشتر پیش روی خود ندارد یا باید مسئله فلسطین یک بار و برای همیشه از طریق یک سازش سیاسی حل و فصل کند یا اینکه به صدای فلسطینیان گوش دهد.

این دو متخصص در یادداشت خود آورده اند، طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انتقال یک و نیم میلیون نفر از ساکنان غزه به اردن و مصر، در کنار عدم وجود ظرفیت اجرایی، می‌تواند موج‌های شود که تلاش‌های وی را برای سازش منطقه‌ای بین عربستان سعودی و اسرائیل با شکست مواجه کند.

این دو کارشناس تاکید کردند، چنین پیشنهادی می‌تواند رویکرد محور مقاومت را حتی در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تقویت کرده و جریان‌های حامی آنها توان مضاعفی جهت پیشبرد اقدامات خود خواهد داد.

چون پیش از هر چیز به این پیشنهاد به عنوان یک تهدید برای ثبات و امنیت ملی مصر و اردن محسوب می‌شود.

السیسی و نخست وزیر اردن این ابتکار را به شکل قاطعی رد کردند، اتحادیه عرب هم در بیانیه این ابتکار را پاکسازی نژادی اعلام کرده و نسبت به تضعیف ثبات داخلی در این کشورها هشدار داد.

نگرانی از تضعیف ثبات داخلی نتیجه اولیه حتی پرداختن به این مسئله محسوب می‌شود، چه رسد به اجرای عملی آن که می‌تواند رژیم‌‌هایی را که توافقنامه‌های صلح امضا کرده‌اند را به شدت به خطر بیاندازد.

علاوه بر آن، این پیشنهاد می‌تواند هدف اصلی جنگ یعنی تضعیف محور مقاومت را هم تحت الشعاع خود قرار دهد و عناصر این محور را تقویت کند.

همچنین نباید این مسئله را هم فراموش کرد که چنین پیشنهادی طرح‌های عناصر راستگرا در اسرائیل را هم بیش از پیش تهییج کرده و باعث می‌شود نه تنها به دنبال تحرکات نظامی در غزه باشند بلکه دامنه اقدامات نظامی در کرانه باختری را هم افزایش دهند، کاملا مشخص است که هدف اصلی شهرک نشینان و هوادارانشان در کرانه باختریاخراج فلسطینیان از کرانه باختری است و تفاوتی هم نمی‌کند که تحت چه نامی باشد، این کار باید انجام شود ستاد ارتش اسرائیل هم از این‌‌ ایده حمایت کرده و می‌تواند به نمونه‌‌هایی از اقدامات ارتش اسرائیل در همین راستا در کرانه باختری اشاره کرد که نشانگر حمایت از‌‌ ایده کوچاندن فلسطینی از یهودا و سامره حتی به سوی غزه است، این امر به حدی پر رنگ انجام می‌شود که گاها این تصور پیش می‌آید که هدف از اقدامات ارتش اسرائیل مبارزه با افراد مسلح نبوده و فقط به دنبال کوچاندن هستند.

در کنار این موارد، پیشنهاد ترامپ و بازخوردهای آن در اسرائیل بیانگر میزان شانه خالی کردن تل‌آویو از تلاش‌های صورت گرفته برای یافتن راه‌حلی برای مسئله فلسطین است.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است، مسئولین در ستاد کل ارتش اسرائیل و به طور حتم در ساختار سیاسی آن به این نتیجه رسیده‌اند که این طرح به شدت برای اسرائیل خطرناک خواهد بود زیرا می‌تواند موجی از اقدامات ضد اسرائیلی را ایجاد کرده و به رژیم‌های عربی که توافق صلح با اسرائیل امضا کردند هم ضربات جبران ناپذیری وارد کرده و باعث تقویت محور مقاومت شود، پس منافع امنیتی واقعی اسرائیل آن است که به سرعت این طرح را از دستور کار خارج کرده و از وارد آمدن آسیب‌های امنیتی جدید به اسرائیل جلوگیری به عمل آورد.

انتهای پیام/