شناسهٔ خبر: 71126669 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سلام نو | لینک خبر

دامداران شیر خام را گران کردند / قیمت هر کیلو شیر خام چند؟

رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، عامل اصلی افزایش قیمت لبنیات را افزایش نرخ شیر خام توسط دامداران دانست.

صاحب‌خبر -
در روزهای اخیر، برخی واحدهای تولیدی لبنیات اقدام به افزایش غیرقانونی قیمت لبنیات کرده‌اند. علی‌احسان ظفری، رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، عامل اصلی افزایش قیمت لبنیات را افزایش نرخ شیر خام توسط دامداران دانست.

به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، مدتی است قیمت لبنیات به صورت غیرقانونی افزایش یافته و برخی تولیدکنندگان بدون توجه به مصوبات تنظیم بازار، قیمت‌های جدیدی روی بسته‌بندی محصولات خود درج کرده‌اند. این اقدام باعث ایجاد التهاب در بازار شده و نگرانی مصرف‌کنندگان را برانگیخته است. سوال اینجاست که علت افزایش غیرقانونی لبنیات چیست و چگونه می‌توان وضعیت بازار را کنترل کرد؟

دامداران شیر خام را گران کردند

علی‌احسان ظفری، رئیس هیات مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی درباره علت افزایش غیرقانونی لبنیات توضیح داد: عامل اصلی افزایش قیمت لبنیات، بالا رفتن نرخ شیر خام توسط برخی دامداران است. چراکه دامداران شیرخام را بالاتر از قیمت مصوب به فروش می‌رسانند که این جریان باعث متضرر شدن تولیدکنندگان واقعی لبنیات و شیر خام شده است.

این فعال صنفی درباره تعیین قیمت فروش شیر خام توسط دامداران گفت: طبق مصوبه دولت که در ابتدای سال به امضای هیات وزیران رسیده، قیمت شیر خام ۱۸ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شده است. همچنین قرار بر این شد که برای چربی بیشتر از ۳.۲ درصد، به ازای هر درصد ۳۰۰ تومان به قیمت شیر خام اضافه شود.

او ادامه داد: در حال حاضر عده‌ای از دامداران روش جدیدی به کار می‌برند که طبق این روش، چربی اضافه‌تر از ۳.۲ درصد را ۴۰۰ تومان محاسبه می‌کنند. حتی برخی دامداران مدعی شده‌اند که خود شیر را در آزمایشگاه بررسی می‌کنند. به عنوان مثال اگر چربی شیر ۰.۵ درصد بالاتر باشد، بنابراین قیمت شیر هم با احتساب هزینه‌های حمل‌ونقل و... از ۱۸ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان می‌رسد.

ظفری افزود: از همین رو یکسری از واحدهای تولیدی که قوانین و مقررات را رعایت نمی‌کنند، قیمت برخی محصولات خود را افزایش داده‌اند. در ابتدای سال بود که افزایش ۲۵ درصدی قیمت لبنیات نسبت به سال قبل تصویب شد؛ بنابراین هرگونه افزایش قیمت بعد از این مصوبه، تخلف محسوب می‌شود.

رئیس هیات مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی درباره تاثیر این شرایط بر سفره خانواده‌های ایرانی تصریح کرد: افزایش قیمت لبنیات باعث شده مردم کم‌کم این محصولات را از سفره خود حذف کنند، چون قدرت خریدشان کاهش پیدا کرده و به همین خاطر، صنعت لبنیات هم رونق خود را از دست داده است.

این فعال صنفی درباره آینده بازار در صورت ادامه این وضعیت پیش‌بینی کرد: قطعاً هم مصرف‌کننده و هم تولیدکننده از این شرایط آسیب می‌بینند. در صورت ادامه این شرایط هم مردم لبنیات را حذف می‌کنند و هم آسیب‌های بهداشتی ناشی از حذف لبنیات افزایش می‌یابد.

ظفری برای حل این بحران پیشنهاد داد: از دستگاه‌های نظارتی انتظار می‌رود روی قیمت شیر خام در بازار نظارت بیشتری داشته باشند و جلوی قیمت‌گذاری‌های خودسرانه دامداران و برخی از واحدهای تولیدی را بگیرند. البته برخی از این دامداری‌ها شبه‌دولتی هستند.

او ادامه داد: همچنین باید با واحدهای تولیدی که قیمت‌ها را به صورت غیرقانونی افزایش داده‌اند برخورد شود تا ثبات در بازار برقرار شود و مصرف‌کنندگان هم بتوانند با آرامش خرید کنند.

بر اساس این گزارش، لبنیات جزو کالاهای اساسی به شمار می‌رود و چون نقش پررنگی در سبد خرید خانواده‌های ایرانی دارد، قیمت هم باید کنترل شود و نهادهای نظارتی باید با افزایش غیرقانونی قیمت‌ها برخورد کنند. بدون نظارت بر قیمت‌ها هم تولید ضرر می‌بیند و هم مصرف‌کننده توان خرید لبنیات را نخواهد داشت.