شناسهٔ خبر: 71125468 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

ثبت سلسله سراب‌های غرب کشور با مرکزیت نهاوند

نشست تخصصی بررسی چالش‌ها و روند ثبت جهانی سراب‌ها با حضور مسئولان و کارشناسان حوزه گردشگری استان‌های لرستان، کرمانشاه و همدان، پیش از ظهر پنجشنبه ۱۱ بهمن‌ماه به میزبانی شهرستان نهاوند برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش میراث‌آریا، نشست تخصصی بررسی چالش‌ها و روند ثبت جهانی سراب‌ها با حضور مسئولان و کارشناسان حوزه گردشگری استان‌های لرستان، کرمانشاه و همدان، پیش از ظهر پنجشنبه ۱۱ بهمن‌ماه به میزبانی شهرستان نهاوند برگزار شد.

در این جلسه که با حضور فرماندار نهاوند، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی استان همدان، معاون میراث‌فرهنگی استان‌های کرمانشاه و لرستان و جمعی از مدیران و کارشناسان منابع طبیعی و محیط زیست برگزار شد به اهمیت و نیاز ثبت جهانی سراب‌ها به‌عنوان یکی از جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی غرب کشور اشاره و مسئولان درباره فرآیند ثبت در سطح ملی و بین‌المللی بحث و گفت‌وگو کردند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: ثبت سلسله سراب‌های غرب کشور با مرکزیت نهاوند نیازمند وحدت کاری و همکاری سه استان همدان، کرمانشاه و لرستان است.

محسن معصوم‌علیزاده در نخستین نشست بررسی ثبت جهانی سلسله سراب‌های غرب کشور به مرکزیت نهاوند که با حضور نمایندگان استان‌های لرستان و کرمانشاه در محل فرمانداری شهرستان نهاوند برگزار شد، افزود: اساس کار در حوزه میراث فرهنگی حفظ و انتقال آثار تاریخی و فرهنگی است و مفهوم ثبت جهانی، معرفی داشته‌های ملموس به دنیا برای حفظ و انتقال به نسل‌های آینده است.

او ادامه داد: مراحل متعدد و فرآیند دشواری برای این ثبت جهانی مطرح هست و نیاز دارد یک وحدت کاری و همکاری بین سه استان مطرح باشد.

معصوم‌علیزاده بیان کرد: همه دستگاه‌ها و ادارات ذیربط در سه استان نیاز است پای کار باشند تا این اتفاق بزرگ مثل ثبت جهانی هگمتانه رخ بدهد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان تأکید کرد: می‌خواهیم ظرفیت بزرگ سراب‌ها را به عنوان یک جاذبه ارزشمند به دنیا معرفی کنیم و هم اینک به عنوان اقتصاد بزرگ در حوزه گردشگری به آن بپردازیم و این میراث ارزشمند را با حفظ جاذبه هایش به نسل‌های آینده تحویل دهیم.

او تصریح کرد: منابع طبیعی سه استان در این راه نقش مهمی دارند و در کنار آن ادارات محیط زیست، فرمانداران و عوامل انتظامی سه استان نیاز است کنار ما قرار بگیرند.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: سایر دستگاه‌ها هم به تبع نیازمند حضور و همکاری آنها از جمله مرکز اسناد هستیم و در کنار همه اینها حضور نمایندگان و استانداران در کنار این گروه و حمایت آنها برای تحقق اهداف این موضوع بسیار مهم و ضروری است.

فرماندار شهرستان نهاوند نیز در این نشست گفت: ثبت جهانی سراب‌های نهاوند افتخاری برای استان همدان و شهرستان نهاوند خواهد بود.

ضرغام احمدوند افزود: در سفر و بازدید وزیر میراث فرهنگی از سراب‌های شهرستان نهاوند موضوع ثبت جهانی این سراب‌ها با وزیر میراث فرهنگی مطرح شد که در این راستا امروز این نشست برگزار شد و همسایگی نهاوند با دو استان لرستان و کرمانشاه و تشابهات فرهنگی این استان‌ها با شهرستان ما در این راه کمک خواهد کرد.

او تصریح کرد: ثبت جهانی این سراب‌ها با توجه به آنچه گفته شد فرآیند پیچیده‌ای دارد و این نیاز دارد نهایت تلاش‌ها به کار گرفته شود و همه پای کار باشند تا با حمایت‌ها و اقدامات مورد نیاز و تشکیل دبیرخانه در شهرستان کار پیگیری شود و در حوزه میراث فرهنگی سه استان همدان، لرستان و کرمانشاه تعامل و همکاری لازم را با هم داشته باشند.

احمدوند اضافه کرد: شهرستان نهاوند دارای بیش از ۱۵ سراب است که پنج مورد از آن‌ها به ثبت ملی رسیده‌اند برای ثبت جهانی سراب‌ها باید شرایط آن‌ها بررسی و زیرساخت‌ها و اقدامات مورد نیاز شناسایی و کارشناسی شود.

فرماندار نهاوند بیان کرد: نشست‌های تخصصی با حضور کارشناسان در مراکز استان و شهرستان‌های مورد نظر به‌صورت دوره‌ای و با حضور مدیران‌ انجام شود.

او تاکید کرد: هم‌افزایی خوبی هم در میان نمایندگان غرب کشور شکل گرفته و زمینه‌های مناسبی فراهم شده که با توجه به طولانی بودن فرایند ثبت نیاز به کار کارشناسی و تخصصی و به‌کارگیری همه ظرفیت های موجود است.

انتهای پیام/