شناسهٔ خبر: 71120799 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

گسترده‌ترین تلاش برای پاکسازی دولت فدرال در طول تاریخ

پشت پرده طرح ترامپ و ماسک برای اخراج گسترده کارمندان دولت

ایلان ماسک و سایر رهبران دست راستی عرصه فناوری در این پروژه جاه طلبی‌های خود را دنبال می‌کنند. هدف آنان ایجاد اختلال در نیروی کار فدرال است که آن را متورم، بی کفایت و از نظر ایدئولوژیک برای اهداف خود نامطلوب می‌دانند. آنان به دنبال ساختن چیزی بهتر به جای نیروی کار فدرال هستند. طرز فکر بنیانگذار سیلیکون ولی این است که بر اساس عمل و قدرت فکر کند و نه براساس قانون و رویه. آنان محدودیت‌های قانونی را به مثابه مزاحمت‌های آزار دهنده قلمداد می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادآنلاین، تلاش گسترده "دونالد ترامپ" و "ایلان ماسک" برای پاکسازی و تغییر شکل دولت فدرال در حال انجام است. سه شنبه گذشته دولت تازه ایالات متحده اعلام کرد که کارکنان بخش فدرال به یک "دوراهی در جاده" رسیده‌اند. پیشنهاد مطرح شده از سوی دولت آن است که کارکنان می‌توانند از ۳۰ سپتامبر آینده به طور داوطلبانه استعفا دهند، اما حقوق کامل را دریافت کنند و یا آن که می‌توانند در سمت خود باقی بمانند، اما در معرض انتظارات بالاتر قرار گیرند و تضمینی نیز بار امنیت شغلی شان وجود نخواهد داشت.

سایت "وُکس" با انتشار گزارشی تحلیلی در این باره اشاره می‌کند که این بیانیه یک هفته پس از آن منتشر شد که تیم ترامپ "ترس و سردرگمی" را به نیروی کار فدرال آمریکا القا کرده بود.

این سایت می‌نویسد: "آنان برخی از برخی از کارمندان را از جمله به روش‌های مشکوک از نظر قانونی اخراج کرده و برخی دیگر را به مرخصی اداری فرستاده‌اند. به نظر می‌رسد تمام این اقدامات برای تشویق بسیاری از کارکنان بخش فدرال برای استعفا صورت می‌گیرند و ترامپ و ماسک را از مشکل اخراج کارمندان با حمایت‌های قانونی در برابر اخراج نجات می‌دهد. با این وجود، دولت فعلی روند تلاش برای از بین بردن این حمایت‌ها برای بسیاری از مناصب آغاز کرده است. این امر به دولت اجازه می‌دهد منصوبان سیاسی بیش تری را استخدام کند که شخص رئیس جمهور هر زمانی که بخواهد بدون هیچ گونه ابهامی قادر به اخراج آنان خواهد بود".

دلیل پاکسازی نیروی‌های فدرال از سوی ترامپ چیست؟

"وُکس" با اشاره به انگیزه‌های شخصی ترامپ برای پاکسازی نیرو‌های فدرال می‌نویسد: "به خاطر داشته باشید که این اتفاقات همگی صرفا در نُه روز آشکار شده و به احتمال زیاد رخداد‌های بیش تری در راه است. به سرعت مشخص می‌شود که این بلندپروازانه‌ترین و گسترده‌ترین تلاش برای بازسازی بنیادین دولت فدرال در طول زندگی ما خواهد بود. این تلاش ترامپ تا حدی برای انتقام گرفتن از چیزی است که او "دولت عمیق" می‌خواند. همچنین، تلاشی از سوی او برای جلوگیری از تحقیقات آینده درباره شخص خودش و کنار گذاشتن کنترل‌های دست و پاگیر در مسیر اعمال قدرت شخصی اش می‌باشد. همچنین، اقدامات اخیر تا حدی تحقق جاه طلبی‌های محافظه کارانه طولانی مدت او برای کنار گذاشتن بوروکرات‌های فدرال و کاهش هزینه‌ها می‌باشد".

ماسک 2
 

ایلان ماسک و سایر رهبران عرصه فناوری از طرح پاکسازی نیرو‌های فدرال به دنبال چه هستند؟

"وُکس" در ادامه به انگیزه‌های "ایلان ماسک" و سایر رهبران عرصه فناوری آمریکا برای کمک به ترامپ به منظور پاکسازی کارکنان بخش فدرال می‌پردازد و می‌نویسد: "با این وجود، ایلان ماسک و سایر رهبران دست راستی عرصه فناوری نیز در این پروژه جاه طلبی‌های خود را دنبال می‌کنند. هدف آنان ایجاد اختلال در نیروی کار فدرال است که آن را متورم، بی کفایت و از نظر ایدئولوژیک برای اهداف خود نامطلوب می‌دانند. آنان به دنبال ساختن چیزی بهتر به جای نیروی کار فدرال هستند. "مارک اندریسن" سرمایه‌دار نزدیک به ماسک و درگیر در برنامه‌ریزی انتقال قدرت به ترامپ اخیرا استدلال کرد که دولت فدرال کنونی اساساً توسط "فرانکلین روزولت" رئیس جمهور اسبق آمریکا در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ میلادی ایجاد شد، اما از آن زمان به این سو به یک "بوروکراسی خارج از کنترل" تبدیل شده است. با این وجود، مشخص نیست که آیا جاه طلبی‌های ترامپ و جناح راست فناوری واقعاً فراتر از خصومت با دشمن مشترک هستند یا خیر. جناح راست فناوری ادعا می‌کند که دولتی می‌خواهد که بتواند به کشور کمک کند تا به دستاورد‌های بزرگ دست یابد و نیروی کاری را مبتنی بر "شایستگی" و "استعداد" به کار گیرد. با این وجود، دغدغه اصلی ترامپ، وفاداری سیاسی، رهایی از کنترل قدرت و توانایی برای اعمال بهتر قدرت فدرال علیه دشمنانش می‌باشد".

ماسک برنامه‌های بزرگی برای تغییر نیروی کار فدرال دارد؛ ما تاکنون صرفا ابتدای راه را دیده‌ایم

"وُکس" با اشاره به این که اعمال تغییرات در نیروی کار فدرال تازه در آغاز راه خود قرار دارد می‌نویسد: "بسیاری از اعضای جناح راست عرصه فناوری مدت‌ها امیدوار بودند که دولت فدرال را به شدت اصلاح کنند، هزینه‌ها را کاهش دهند و بوروکرات‌ها را کنار بگذارند. با این وجود، روسای جمهور جمهوری خواه از جمله ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری اش، معمولا نمی‌خواستند قایق را تا این حد تکان دهند. "استیو بنن" در سال ۲۰۱۷ میلادی در دوران کوتاه تصدی خود در کاخ سفید به عنوان مشاور ترامپ خواستار "ساختار شکنی از دولت اداری" شد. با این وجود، به نظر می‌رسد که او و سایر منصوبان ترامپ واقعا نمی‌دانستند که چگونه می‌توانند این ایده را عملی سازند. پس از پیروزی ترامپ در انتخابات اخیر، زمانی که ایده ماسک برای تاسیس "وزارت کارآمدی دولت" مطرح شده بود با تمسخر گسترده‌ای در واشنگتن مواجه شد. همه می‌دانستند که چنین تلاش‌هایی برای بازنگری دولت فدرال همواره با شکست رو‌به‌رو شده و با تشریفات اداری، الزامات قانونی و احتیاط سیاسی مواجه است. زمانی که "اندریسن" در مصاحبه‌ای گفت که وزارت کارآمدی دولت برنامه‌های خاصی دارد که "فراتر از سال نوری و هر چیزی م باشد که تا پیش از این در مورد آن شنیده است" و این که ماسک را "نابغه دوران ما در حوزه‌های متعدد" خوانده بود باز هم تمسخر از سوی نخبگان در واشنگتن ادامه یافت. با این وجود، کاری که تیم ترامپ در هفته اول به قدرت رسیدن خود انجام داده نشان می‌دهد که ما در واقع شاهد اولین گام‌های یک طرح بسیار بلندپروازانه و تهاجمی هستیم، شاید برنامه‌ای که در واقع هزینه‌های دولت را به میزان ۲ تریلیون دلار کاهش دهد، همان طور که ماسک پیشنهاد کرده، اما در نهایت طرحی است که نیروی کار فدرال را به شکلی پایدار تغییر شکل خواهد داد".

ذهنیت رهبران سیلیکون ولی به طرح دولت ترامپ برای بخش فدرال شکل می‌دهد

در واقع ماسک و جناح راست عرصه فناوری تجربه بسیاری بیش تری در ایجاد تغییرات اساسی در دنیای واقعی نسبت به هر یک از منصوبان دوره اول ریاست جمهوری ترامپ دارند. طرز فکر بنیانگذار سیلیکون ولی این است که بر اساس عمل و قدرت فکر کند و نه براساس قانون و رویه. آنان محدودیت‌های قانونی را به مثابه مزاحمت‌های آزار دهنده قلمداد می‌کنند.

این سایت تحلیلی در ادامه می‌نویسد: "هنوز چیز‌های زیادی در مورد برنامه‌های ماسک با وزارت کارآمدی دولت نمی‌دانیم. با این وجود، پیش‌تر از تلاش‌های صورت گرفته برای اختراع مجدد "دفتر مدیریت نیروی انسانی ایالات متحده" شگفت زده شده‌ایم. دفتر مدیریت نیروی انسانی ایالات متحده از نظر تاریخی دفتری خواب آلود و فرایندگرا بوده که بر استخدام، مزایا و منابع انسانی برای خدمات مدنی نظارت کرده است. با این وجود، تیم ترامپ اکنون از آن دفتر به عنوان ابزاری برای کنترل نیروی کار فدرال استفاده می‌کند. این دفتر به سرعت دستور داد کارکنان فدرال که در حوزه "تنوع، برابری و شمول" کار می‌کردند به مرخصی اداری بروند. همچنین، آن دفتر ایمیلی را برای ارائه پیشنهاد استعفای داوطلبانه به کارکنان فدرال ارسال کرد که شبیه ایمیلی است که ماسک پس از تصاحب توئیتر برای کارکنان آن شرکت ارسال کرده بود. هم اکنون یکی از همکاران "اندریسن" منتظر تایید شدن به عنوان مدیر دفتر مدیریت نیروی انسانی ایالات متحده است و به نظر می‌رسد چندین نفر از متحدان ماسک به طور موثر از مسئولان ارشد آن دفتر خواهند بود و شخص ماسک نیز اخیرا از ساختمان آن دفتر بازدید بعمل آورد".

ایا ترامپ و رهبران جناح راست عرصه فناوری هدف یکسانی دارند؟

"وُکس" با طرح این پرسش که آیا ترامپ و رهبران جناح راست عرصه فناوری واقعا هدف یکسانی را دارند یا آن که اهداف آنان ناگزیر با یکدیگر برخورد خواهند کرد می‌نویسد: " ترامپ می‌خواهد محدودیت‌های قدرت شخصی‌اش را کنار بگذارد و از هرگونه تحقیقات مزاحم رهایی یابد، از این رو دستور اخراج ۱۷ بازرس کل و منصوبان مسئول کشف تقلب و سوء استفاده در نهاد‌ها را صادر کرد. او مثل همیشه خواهان "وفاداری" است. این که جناح راست عرصه فناوری آمریکا چه می‌خواهد بستگی به این دارد که از چه کسی این سوال را مطرح کنید. برخی از آنان به احتمال زیاد زیاد خواستار حذف مقررات از کسب و کار‌های خود هستند. با این وجود، برخی دیگر از آنان دست کم ادعا می‌کنند که یک نیروی کار فدرال بازسازی شده مملو از افراد بااستعداد را برای آمریکا می‌خواهند تا عظمت را بار دیگر به آن کشور بازگردانند، کار‌ها را عملی ساخته و به اهداف شگفت انگیزی مانند رفتن به مریخ دست یابند. "اندریسن" پیش‌تر گفته بود سیستم‌هایی که توسط مدیران نخبه در سالیان گذشته اداره شده‌اند به طور فزاینده‌ای ناکارآمد، فساد رو به مرگ، راکد و پوسیده بوده‌اند".

ماسک
 

تاثیر افکار یک وبلاگ نویس و دانشمند رایانه سلطنت طلب سیلیکون ولی درباره پایان دموکراسی آمریکایی

"وُکس" با اشاره به این که رهبران جناح راست عرصه فناوری آمریکا تحت تاثیر افکار افراطی بوده‌اند می‌نویسد: "اندریسن به تاثیر "کرتیس یاروین" وبلاگ نویس و دانشمند رایانه سلطنت طلب سیلیکون ولی که از پایان دموکراسی آمریکایی سخن گفته بود اشاره کرده‌اند. یاروین ادعا می‌کند که دموکراسی ایالات متحده متورم و بی کفایت شده و روسای جمهور آمریکا اساسا قادر به دستیابی به برنامه‌های خود نبوده‌اند چرا که بوروکراسی عمیق دولتی و قوانین وضع شده دستان آنان را بسته و شخص رئیس جمهور را محدود کرده‌اند. راه حل افراطی‌ای که یاروین از آن دفاع می‌کند براندازی دموکراسی آمریکایی و جایگزینی آن با دیکتاتوری سلطنتی است. هیچ یک از چهره‌های برجسته جناح راست که کار یاروین را ستایش می‌کنند، تا آنجا پیش نرفته‌اند که آشکارا از آن ایده دفاع کنند. با این وجود، به نظر می‌رسد استدلال‌های یاروین برای جناح راست عرصه فناوری جذاب است به ویژه آنجایی که او می‌گوید "آیا دولت فدرال نباید بیشتر شبیه یک کسب و کار و شرکت تجاری اداره شود"؟ در اینجا مشخص می‌شود که تمایلات منفعت طلبانه ترامپ و باور‌های جناح راست عرصه فناوری آمریکا بر سر این موضوع به اجماع نظر رسیده که رئیس جمهور باید قدرت بیش تری از نهاد‌هایی که در حال حاضر اختیارات و صلاحیت او را بررسی می‌کنند از جمله از کنگره یا نهاد‌های خدمات مدنی و غیر نظامی سلب کند".

اختلافاتی که می‌تواند بین جناح راست سیلیکون ولی با ترامپ آشکار شود

"وُکس" در ادامه از اختلافاتی می‌گوید که می‌تواند در ادامه مسیر بین ترامپ و رهبران جناح راست سیلیکون ولی رخ دهد و در این باره می‌نویسد: "با این وجود، شباهت‌ها به سرعت شروع به از بین رفتن می‌کنند. اعضای جناح راست سیلیکون ولی دوست دارند درباره استخدام صرفا براساس معیار "شایستگی" صحبت کنند، اما ترامپ بیش از هر چیز خواستار "وفاداری کامل سیاسی" است. به نظر می‌رسد بسیاری از اخراج‌های ترامپ عمدتاً برای رهایی از تحقیقات درباره پرونده‌های فساد طراحی شده‌اند. او امیدوار است که وزارت دادگستری را به نهادی علیه دشمنان سیاسی خود تبدیل کند. در مقابل، اعضای جناح راست سیلیکون ولی قصد دارند به ترامپ کمک کنند تا ساختار و رویه‌های کنترل کننده را در هم بشکند. در این میان، اما باید به رهبران جناح راست سیلیکون ولی توصیه کرد که به نحوه رفتار ترامپ با متحدانی که پیش‌تر از آنان سوء استفاده کرده نگاه کنند تا ببینند ممکن است چه سرنوشتی پیش روی شان باشد. آیا آنان خواهان نظامی هستند که ادامه ثروت و آزادی شان به نفع حکومت بستگی داشته باشد"؟