شفقنا – فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور اوکراین ابراز امیدواری کرد که طی یکصد روز آینده آتشبس یا صلح دائم در اوکراین برقرار شود.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، کیت کلوگ، فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور اوکراین گفت که حل و فصل منازعه اوکراین به سود منافع واشنگتن است.
کلاگ در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت: در واقع، این به نفع امنیت ملی ماست.
کلاگ خاطرنشان کرد که انتظار دارد ظرف ۱۰۰ روز آینده به پیشرفتهایی در زمینه پایان جنگ در اوکراین برسد.
فرستاده ویژه ترامپ در ادامه افزود، صحبت از ماههاست نه سالها. دوست دارم فکر کنم که بتوانیم در کوتاهمدت چیزی(دستاوردی) داشته باشیم. وقتی بعد از ۱۰۰ روز به عقب نگاه میکنیم باید ببینیم که در چه وضعیتی هستیم، چه آتشبس باشد چه صلح دائم. و من فکر میکنم شدنی است.
وی همچنین افزود: باید برای هر دو ملت کوتاهمدت باشد. نه فقط اوکراین و روسیه بلکه برای ایالات متحده هم این خوب است. این برای جهان هم خوب است.
کلاگ در ادامه تأکید کرد: فکر میکنم برای شروع ما یک طرح خوب و محکم برای پیشروی و مذاکره در آنجا داریم.
براساس گزارش خبرگزاری تاس، کلاک میگوید مطمئن است که ترامپ میتواند هر دو طرف درگیر در این منازعه را متقاعد کند که به پای میز مذاکره بیایند. وی گفت: «ترامپ یک معاملهگر است. او این کار را انجام خواهد داد.»
پیشتر، ترامپ گفته بود که قصد دارد با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، صحبت کند تا به منازعه در اوکراین پایان دهد.
پوتین هم در ۲۰ ژانویه اعلام کرد که مسکو برای گفتگو در مورد منازعه اوکراین با دولت جدید ایالات متحده آماده است و اولویت آن رسیدگی به ریشههای این بحران است.
رئیس جمهوری روسیه تأیید کرده که روسیه به اظهارات ترامپ و اعضای تیمش در مورد تمایل آنها به ازسرگیری تماس و ضرورت انجام هر کاری برای جلوگیری از جنگ جهانی سوم توجه میکند.
ترامپ در خلال مبارزات انتخاباتی وعده داده که خیلی سریع به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. با این حال بسیاری از کشورهای اروپایی نگران این موضوع هستند که ترامپ در مذاکره برای پایان دادن به جنگ، منافع اوکراین و اروپا را نادیده بگیرد.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین اخیرا در مصاحبهای با فاکس نیوز گفت: «ما از دونالد ترامپ میخواهیم که در کنار عدالت و در کنار اوکراین باشد. پوتین از اروپا نمیترسد.
زلنسکی اضافه کرد که اوکراین نمیتواند «اشغال روسیه» را به رسمیت بشناسد، اما ترجیح میدهد یک قطعنامه دیپلماتیک داشته باشد.