شناسهٔ خبر: 71114792 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

از رسانه ها/ امام خميني و اصالت دادن به مردم

صاحب‌خبر -

شفقنا_ جمهوری اسلامی نوشت:  دهه فجر انقلاب اسلامي با ورود امام خميني به ميهن در روز 12 بهمن شروع مي‌شود. براي گراميداشت اين روز بسيار مهم و تاريخي اکنون سال‌هاست که فقط به امور تشريفاتي و نمايشي مي‌پردازند و مراسمي که در مرقد بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي به همين مناسبت برگزار مي‌شود معمولاً به سراغ عملکردها و اينکه با ميراث انقلابي، اسلامي و ارزشي اين بزرگ‌مرد تاريخ چه کرده‌ايم چيزي گفته نمي‌شود.

خود امام خميني در روز ورودشان به ايران در 12 بهمن 1357 خطاب به مردم گفته بودند: «من آمده‌ام به شما خدمت بکنم. من، خادم شما هستم، من آمده‌ام که بزرگواری شما را حفظ کنم. من آمده‌ام که دشمن‌های شما را زمین بزنم. من آمده‌ام که دست اجانب را از این مملکت کوتاه کنم… من خدمتگزار شما هستم. من می‌خواهم که شما عزیز باشید. من خدمتگزار ملت هستم. من می‌خواهم ملت اسلام سربلند باشد، مستقل باشد…».

عملکرد بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي دقيقاً بر مبناي همين وعده‌هائي بود که به مردم داد. برگزاري سريع انتخابات، تدوين قانون اساسي، تشکيل دادن اندام‌هاي نظام جمهوري اسلامي و اصالت دادن به مردم بطور اساسي در دستور کار قرار گرفتند و شاکله‌اي به وجود آمد که اگر همه چيز براساس آن به پيش مي‌رفت تمام وعده‌هائي که امام خميني در 12 بهمن 1357 داده بودند محقق مي‌شدند.

همانطور که از سخنان صريح و صميمي امام در روز ورود به ميهن مشخص است، اصالت دادن به مردم مهم‌ترين محور مورد نظر ايشان در اصل انقلاب و تأسيس نظام جمهوري اسلامي بود. درست است که تکيه امام بر اسلام در تمامي سخنراني‌ها، پيام‌ها، بيانيه‌ها و نامه‌هايشان بسيار پررنگ بود ولي در تمام اين موارد به روشني نشان مي‌دادند که اسلام را براي خدمت به مردم و رشد و تعالي مادي و معنوي مردم مي‌خواهند. بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي بسيار خوب مي‌دانستند که دين و مذهب به خاطر مردم آمده‌اند و بدون مردم فلسفه‌اي براي وجود دين باقي نمي‌ماند.

به همين دليل بود که همواره در ديدار با مسئولين نظام، آنها را به خودداري از سخت‌گيري نسبت به مردم توصيه مي‌کردند و از اقداماتي که مردم را به زحمت بيندازند برحذر مي‌داشتند: «مسأله ديگر، رفتار نهادها با مردم است. بايد حرکت ما به صورتي باشد که مردم بفهمند اسلام براي درست کردن زندگاني دنيا و آخرت آمده است تا ملت احساس آرامش کند… در جائي ديدم کميته صنفي گفته است تمام اصنافي که از چند سال قبل از انقلاب گران‌فروشي کرده‌اند بايد بيايند و مجازات شوند. اين، برخلاف اسلام و رضاي خداست. ما بايد اينقدر سخت نگيريم و به فکر مردم باشيم. مردم ما خيلي زحمت کشيده‌اند. مردم عادي غير از طبقه مرفه هستند. مردم عادي ما اسلام را پياده کرده‌اند و تمام زحمات حکومت را متحمل مي‌شوند. پس ما بايد بسيار به فکر مردم باشيم و بر آنها سخت نگيريم». صحيفه امام، جلد 19، صفحه 44 ديدار با شوراي نگهبان 11 شهريور 1363.

رمز گرايش مردم به امام خميني از آغاز نهضت در سال‌هاي اول دهه 40 و حمايت همه‌جانبه از ايشان در طول مبارزات ضد رژيم پهلوي تا رسيدن به پيروزي در بهمن 1357 همين نگاه مردم‌مدارانه رهبر انقلاب بود.

اين نگاه همراه با مواظبت‌ها و مراقبت‌هاي عملي براي حفاظت از آرامش مردم و جلوگيري از سخت‌گيري نسبت به آنان، در تمام مدت 10 سال رهبري امام بعد از شکل‌گيري نظام جمهوري اسلامي نيز ادامه داشت. اين نکته از نخست ‌وزير دوران دفاع مقدس است که وقتي امام خميني متوجه شدند دولت مي‌خواهد قيمت نان را يک ريال افزايش بدهد اين کار را منع کردند و جلوي آن را گرفتند. اين مواظبت عملي، پشتوانه آن سفارش‌هاي مستمر براي رعايت حال مردم بود که بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي به آن پاي‌بند بود.

حکمرانان ما اگر مي‌خواهند در دهه فجر انقلاب اسلامي از امام خميني تجليل کنند، بهترين راه اينست که از ميزان مواظبت عملي خود نسبت به رعايت حال مردم، تأمين رفاه آنان و خودداري جدي از سخت‌گيري نسبت به ملت ارزيابي دقيقي داشته باشند. ارزيابي مردم از اين موضوع کاملاً منفي است. حکمرانان اگر مي‌خواهند مسير امام خميني را طي کنند، بايد ارزيابي مردم را که بسيار دقيق نيز هست معيار قرار دهند و به اصل اسلامي و انقلابي اصالت دادن به مردم برگردند.