حجت الاسلام سید محمود موسوی حسب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن تبریک فرارسیدن ماه شعبان المعظم ابراز داشت: در برخی روایت ها در توصیف اهمیت و عظمت شعبان آمده که این ماه، سید و سرور دیگر ماه های سال است چرا که در ماهی قرار داریم که مقدمه ای برای ورود به موسم ضیافت الهی در رمضان الکریم است.
پژوهشگر حوزوی افزود: در حالات بزرگان و اهل دل و کرامت آمده که سه ماه رجب، شعبان و رمضان فصول اهل محبت هستند و این سه ماه باید بسیار مغتنم شمرده شوند به خصوص ماه شعبان که مقدمه ای برای آماده سازی جهت درک عظمت ماه رمضان محسوب می شود.
وی همچنین گفت: یکی از اعمال بسیار پرفضیلت در این ماه عزیز، مناجات شعبانیه است که در واقع از شخصی به نام ابنخالویه از امیرالمؤمنین(ع) روایت شده است. البته باید توجه داشت که این مناجات نه صرفاً مناجات امام علی(ع) بلکه مناجات همه ائمه اطهار(ع) است، کما این که امامان بعدی نیز به قرائت آن در ماه شعبان اهتمام ویژهای داشتهاند.
حجت الاسلام موسوی حسب در ادامه با اشاره به این که مناجات شعبانیه در این ماه عزیز نیایش محبوب دلدادگان و محبان حضرات معصومین(ع) است، ابراز داشت: این مناجات دلنشین به عنوان نمونهای از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا بهشمار میآید و بر این نکته تأکید می گردد که شعبان ماه کمال انقطاع از غیر خداست.
وی تأکید کرد: به تعبیر حضرت امام(ره) مناجات شعبانیه یکی از مناجاتهایی است که همه ائمه معصومین(ع) به واسطه آن با خدای تبارک و تعالی صحبت میکردند و راز و نیاز داشتند. اوج این مناجات علاوه بر همه اصول و معارفی که دارد؛ همان جملهای است امام(ره) بارها این مناجات را با این فقره معرفی کردند «إِلَهِی هَبْ لِی کَمَالَ الانْقِطَاعِ إِلَیْک» در واقع از پروردگار عالم می خواهیم که به ما کمال انقطاع از غیر خدا را عنایت کند.