شناسهٔ خبر: 71100789 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

فرستاده ترامپ با اشاره به تاثیر تونل‌های زیرزمینی بر ساخت ساختمان‌های جدید: از غزه چیزی باقی‌نمانده؛ بازسازی‌ ۱۵ سال طول می‌کشد

استیو ویتکاف نخستین نماینده رسمی دولت آمریکا است که در ۱۵ سال اخیر به غزه رفته است

صاحب‌خبر -

استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ به خاورمیانه روز پنجشنبه به اکسیوس گفت که بازسازی غزه ممکن است ۱۰ تا ۱۵ سال طول بکشد.
ویتکاف گفت: «نمی‌توان منکر آن شد که از غزه تقریبا هیچ‌چیزی باقی نمانده است. مردم غزه به سمت شمال می‌روند تا ببینند چه بر سر خانه‌هایشان آمده است، اما پس از مشاهده وضعیت مجبور به ترک آنجا می‌شوند. آب و برق وجود ندارد. میزان تخریب حیرت‌انگیز است.»
ویتکاف روز چهارشنبه پس از سفر به اسرائيل به نوار غزه رفت. او نخستین مقام رسمی آمریکایی در ۱۵ سال اخیر است که به غزه سفر می‌کند.

این سفر در حالی انجام شد که آتش‌بس اسرائیل و حماس فقط چهار روز مانده به تحلیف ریاست‌جمهوری ترامپ امضا شد. او تاکید کرده بود که اگر تا بازگشت او به کاخ سفید، توافق انجام نشود و گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا می‌شود.
ویتکاف درباره دلیل سفر به غزه گفت: «برای نظارت بر اجرای توافق به غزه رفتم. این موضوع بسیار مهم است. نحوه اجرای این روند بر توانایی ما در دستیابی به مرحله دوم توافق تاثیر خواهد گذاشت.»اکنون دولت ترامپ در تلاش است توافق مقدماتی آتش‌بس را طولانی‌تر کند و مذاکرات در جهت دستیابی به صلح پایدار پیش برود.
ویتکاف، که پیشینه‌ای در توسعه املاک دارد، معتقد است که فقط تخریب و جابجایی آوارها پنج سال زمان خواهد برد.
او افزود که بررسی تاثیر تونل‌های زیرزمینی غزه بر پی‌ریزی ساختمان‌های جدید ممکن است چند سال دیگر طول بکشد، و خود فرآیند بازسازی نیز چند سال دیگر زمان خواهد برد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)


او گفت: «این تصور وجود داشته که می‌توان ظرف پنج سال به یک برنامه جامع برای غزه رسید. اما این غیرممکن است. این یک برنامه بازسازی ۱۰ تا ۱۵ ساله است.»
دونالد ترامپ اوایل هفته جاری ایده انتقال اهالی غیرنظامی غزه به مصر و اردن را در زمان بازسازی این منطقه مطرح کرد که با مخالفت هر دو کشور روبرو شد.
او روز پنجشنبه ۱۱ بهمن ماه با تاکید مجدد بر طرح خود گفت که در نهایت، اردن و مصر با پذیرش اهالی غزه در سرزمین‌هایشان موافقت می‌کنند.
رئيس جمهوری آمریکا گفت: « ترامپ گفت: «آن‌ها این کار را انجام خواهند داد. ما خیلی کارها برای آن‌ها می‌کنیم و آن‌ها هم این کار را خواهند کرد.»
استیو ویتکاف گفت که ترامپ درباره این ایده با او صحبتی نکرده است. با این حال او با اشاره به مشاهدات خود از غزه گفت: «این منطقه غیرقابل سکونت است.»
ویتکاف تاکید کرد: «هیچ چیزی در آنجا سالم باقی نمانده است. بسیاری از بمب‌های منفجرنشده هنوز در منطقه وجود دارند. راه رفتن در آنجا امن نیست. وضعیت بسیار خطرناک است. اگر شخصاً آنجا نمی‌رفتم و اوضاع را بررسی نمی‌کردم، این را نمی‌دانستم.»دیدار ویتکاف با شاهزاده محمد بن سلماناستیو ویتکاف روز سه‌شنبه و پیش از سفر به اسرائيل در ریاض با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرد.
او درباره این دیدار گفت: «دیدار بسیار خوبی با ولیعهد داشتم. او معتقد بود که در زمینه آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها پیشرفت حاصل شده است.»
ویتکاف همچنین با اشاره به موضوع تلاش دولت ترامپ برای حصول توافق عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائيل گفت که این موضوع مطرح شد، اما جزئیات مورد بحث قرار نگرفت.
ویتکاف همچنین گفت که به درخواست دولت عربستان سعودی در ریاض با حسین الشیخ، معاون محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی ملاقاتی «دوستانه» داشته است و گفت: «او نظرات خود را درباره آینده غزه با من در میان گذاشت و ما توافق کردیم که این گفت‌وگو را ادامه دهیم.»
محمد مصطفی، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان روز پنجشنبه با اشاره به این دیدار گفت: «من کاملا باور دارم که دولت ترامپ در واقع به ما کمک خواهد کرد تا به توافقی درست و متوازن برسیم، توافقی که امیدواریم به درگیری در منطقه پایان دهد.»