شفقنا-اسامه ربیعی، رئیس اداره کانال سوئز مصر روز پنجشنبه اعلام کرد که «وضعیت کنونی در دریای سرخ شاهد شاخص های مثبتی است و اکنون شرایط برای رونق مجدد کشتیرانی در منطقه مهیا است.»
به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، بر اساس بیانیهای که مقامات دولتی مصر اعلام کردهاند، این اظهارات در جریان نشستی با نمایندگان 23 خط کشتیرانی و آژانس بزرگ در مقر این سازمان در استان اسماعیلیه در شمال شرق مصر صورت گرفت.
بر اساس این بیانیه، «رئیس اداره کانال سوئز با نمایندگان 23 شرکت کشتیرانی و آژانس بزرگ دیدار کرد تا در مورد تأثیر آغاز بازگشت ثبات نسبی در دریای سرخ و منطقه باب المندب بر برنامههای دریایی و برنامه های ناوبری در کانال سوئز در دوره آتی» گفت و گو کرد.
ربیعی بر تمایل این سازمان برای برقراری ارتباط مستقیم و موثر با همه مشتریان خود برای مشاوره و تبادل نظر در مورد آخرین تحولات دریای سرخ و منطقه باب المندب تاکید کرد.
رئیس این سازمان تصریح کرد: وضعیت کنونی منطقه دریای سرخ شاهد شاخصهای مثبت بسیاری در جهت آغاز بازگشت ثبات به منطقه است که این فرصت را برای انجام اقدامات اجرایی در جهت اصلاح برنامههای دریانوردی بازگشت تدریجی ناوبری دریایی به مسیر عادی خود فراهم میکند.
ربیعی پیام اطمینان بخشی به جامعه دریانوردی مبنی بر فراهم بودن شرایط برای بازگشت تدریجی کشتیرانی دریایی در منطقه دریای سرخ ارسال کرد.
وی بر آمادگی کانال سوئز برای فعالیت با ظرفیت کامل برای دریافت خدمات ناوبری مختلف از خطوط اصلی کشتیرانی تاکید کرد.
ربیعی «درک خود را از نگرانی های امنیتی شرکت های کشتیرانی و خطوط کشتیرانی و اشتیاق آنها برای تضمین ایمنی دریایی کشتی ها و خدمه دریایی» اظهار کرد.
اواخر دسامبر گذشته، ریاست جمهوری مصر اعلام کرد که درآمدهای کانال سوئز در طول سال 2024 به دلیل تحولات در دریای سرخ و تنگه باب المندب، 7 میلیارد دلار کاهش داشته که بر کشتیرانی در این کانال و پایداری تجارت جهانی تأثیر منفی گذاشته است.
در حالی که در این بیانیه به مجموع درآمدهای کانال سوئز در سال 2024 اشاره نشده است، بر اساس داده های رسمی، حجم درآمدهای به دست آمده در سال 2023 بالغ بر 10.25 میلیارد دلار بوده است.
انصارالله یمن در «همبستگی با غزه» در مواجهه با نسلکشی اسرائیل، از نوامبر 2023 کشتیهای باری اسرائیل یا عازم اسرائیل در دریای سرخ را با موشک و پهپاد هدف قرار میدهند. آنها به اهدافی در اسرائیل نیز حمله کردند.
در اوایل سال 2024، واشنگتن و لندن حملات خود را به مواضع انصارالله در یمن آغاز کردند و این گروه با اعلام کشتیهای آمریکایی و انگلیسی در زمره اهداف نظامی خود و گسترش حملات خود به کشتیهایی که از دریای عرب و اقیانوس هند یا هر منطقه دیگری عبور میکنند، پاسخ داد. این مناطق در برد سلاحهای انصارالله قرار داشت و حرکت کشتیرانی، تجارت و عرضه تأثیر منفی گذاشت. از سویی واشنگتن و لندن نیز با حملات هوایی به این اقدامات پاسخ دادند.
با آغاز اجرای توافق آتشبس در نوار غزه در 19 ژانویه، انصارالله در بیانیههای جداگانهای اعلام کردند که در صورت متعهد شدن اسرائیل به عدم تمدید تجاوز، هدفگیری را متوقف خواهند کرد.
این خبر را در الجزیره ببییند.