به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آرش لهونی صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه که در استانداری کردستان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تبریک دهه مبارک فجر اظهار داشت: از فردا برنامههای دهه مبارک فجر با دیدار با خانوادههای معظم شهدا آغاز و در طول هفته نیز پروژههای مختلفی در سطح استان افتتاح خواهد شد.
وی از افتتاح و کلنگزنی 163 پروژه همزمان با دهه مبارک فجر در استان خبر داد و گفت: ارزش این پروژهها یکهزار و 240 میلیارد تومان است که عمده آنها قابل بهرهبرداری است.
استاندار کردستان افزود: یکهزار و 195 میلیارد تومان از پروژهها قابل افتتاح و مابقی به ارزش 45 میلیارد تومان مربوط به کلنگزنی مدرسه در مریوان و کانون پرورش فکری کودکان است.
وی همچنین از افتتاح چندین پروژه گازرسانی خبر داد و افزود: خوشبختانه استان کردستان علیرغم سردسیری و کوهستانی بودن و توپوگرافی سخت، تمام روستاها از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
اختصاص 1500 میلیارد تومان برای کریدور شمال-جنوب
لهونی با اشاره به اینکه در طول چند ماه گذشته پیگیریهای متعددی به منظور حل مشکلات استان انجام شده است، اعلام کرد: کریدور شمال به جنوب در کردستان که 50 درصد آن چهاربانده نشده و امکان بهرهبرداری نیست، اعتبار سال گذشته آن 600 میلیارد تومان بوده که به یکهزار و 1500 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی به اجرای پروژه گردشگری قشلاق به گریزه سنندج اشاره و اظهار کرد: عملیات این پروژه در مرحله نخست با لایهروبی و اعتبار اولیه 50 میلیارد تومان از چند روز گذشته آغاز شده که در صورت اتمام، رودخانه 6 کیلومتری احداث و مسیر جذاب و زیبایی خواهد شد.
استاندار کردستان تشکیل شورای توسعه برای تسریع در حل مشکلات استان را از دیگر اقدامات یک ماه اخیر عنوان و خاطر نشان کرد: در نشست اخیر ساماندهی مشکلات مرز باشماق مریوان و ابلاغ قانون تجارت مرزی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
تشریح مزایای قانون تجارت مرزنشینان
به گفته وی، در پی برگزاری نشست شورای توسعه، هفتم بهمن ماه جاری قانون تجارت مرزشینان از سوی دولت ابلاغ و در استان کارگروه ویژه و متناسب با این حوزه تشکیل خواهد شد.
استاندار کردستان عنوان کرد: 5 استان آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی مشمول مزایای این قانون به صورت مستمر هستند. این قانون باعث جذب گردشگر و رونق اقتصادی میشود.
وی اظهار کرد: در سال نخست کل حقوق ورودی هر کالا صفر خواهد شد یعنی هر کالایی از مرزهای استان به کشور وارد شود، عوارضی نخواهد داشت که باعث ورود گردشکران و مهمانان و خرید کالای بیشتر خواهد شد.
لهونی یادآور شد: در سال نخست محدودیتی برای ورود کالا به کشور به صورت خرد و عمده قائل نشدهاند. در سالهای بعد 20 درصد عوارض گرفته و 100 درصد آن به توسعه استان بازگشت داده میشود.
حمایت دولت از سرمایهگذاران؛ 50درصد سود تسهیلات بخشیده میشود
وی در بخشی دیگر از سخنان خود از حمایت دولت از سرمایهگذاران در کردستان خبر داد و افزود: سرمایهگذارانی که بخواهند در استان سرمایهگذاری کنند، ضمن پرداخت تسهیلات به آنان، 50 درصد از سود تسهیلاتشان را کاهش خواهیم داد.
استاندار کردستان ایجاد بنیاد زبان کُردی در دانشگاه کردستان را از دیگر اقدامات چندماه اخیر ذکر کرد و گفت: راهاندازی این مرکز که جزو مطالبات سالیان سال نخبگان و دانشگاهیان بود در نشست اخیر شورای فرهنگ عمومی استان مصوب و به شورای عالی فرهنگ عمومی ارجاع داده شد.
وی درباره کریدور شمال جنوب، رعایت و اجرای الزامات فنی را ضروری دانست و اعلام کرد: جدا از اختصاص 1500 میلیارد تومان، اعتبارات دیگری نیز پیشبینی شده که امید منتج به نتیجه شود. گرچه پروژه ملی بوده اما پیشبرد پروژه کند است، تسریع در اتمام به صورت جدی در دستور کار است اما شاید نتوانیم معجزه کنیم! کما اینکه دغدغه و اولویت مسئولان کشوری شده است.
وعده حل مشکل نبود پارکینگ طبقاتی در سنندج
لهونی در پاسخ به دغدغه یکی از خبرنگاران در رابطه با نبود پارکینگ طبقاتی در سنندج، احداث پارکینگ و حل این معضل را یکی از برنامههای اولویتدار عنوان کرد و گفت: این مهم و کاهش ترافیک در دستور کار است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به یک دغدغه که بدنه کارشناسی ادارات با سرمایهگذار همراهی نیست، این معضل را یک واقعیت خواند و اذعان داشت: نمیتوان این عدم همراهی را انکار کرد، در برخی ادارات این وضعیت حاکم است اما به همه مدیران دستور داده که سرمایهگذار را معطل نکنند، باید برای سرمایهگذار فرش قرمز پهن کرد که این نیازمند همراهی همه مسئولان است.
مدیران بدنه کارشناسی را با سرمایهگذاران همراه کنند
استاندار کردستان تاکید کرد: مدیران حتما باید بدنه کارشناسی خود در همراهی با سرمایهگذاران را توجیه کنند.
وی درباره پروژه قشلاق به گریزه توضیح داد: اگر بخواهیم کار بزرگ انجام دهیم باید از جایی شروع کنیم، تاخیر در اجرا به ضرر استان است. این مسیر در حال حاضر از لحاظ زیستمحیطی، بدترین شرایط را دارد و فاضلاب و لجن رها شده است. مرحله نخست لایهروبی است و هماهنگیهای لازم با محیطزیست انجام شده است.
اتمام تالار فرهنگ سنندج نیازمند 200 میلیارد تومان است
لهونی درباره تالار فرهنگ سنندج، اتمام این پروژه را ضروری و مهم خواند و اعلام کرد: پیشرفت کنونی این پروژه حدود 90 درصد بوده اما تکمیل باقیمانده نیازمند 200 میلیارد تومان است و تلاشمان این است که تا سفر رئیسجمهور در سال آینده افتتاح شود.
انتهای پیام/481/
∎