شناسهٔ خبر: 71086303 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

هکرهای جمهوری اسلامی با هوش مصنوعی آمریکایی حمله‌ به ایالات متحده را تقویت کرده‌اند

براساس گزارش گوگل، بیش از ۲۰ گروه مرتبط با چین و حداقل ۱۰ گروه مرتبط با جمهوری اسلامی از هوش مصنوعی مولد گوگل استفاده کرده‌اند و گروه‌های جمهوری اسلامی بیشترین استفاده را داشته‌اند

صاحب‌خبر -

به گفته مقامات آمریکایی و بر‌اساس بررسی‌های جدید، هکرهای وابسته به دولت چین، جمهوری اسلامی و دیگر کشورها از هوش مصنوعی تولید آمریکا برای تقویت حملات علیه خود آمریکا و دیگر کشورها استفاده می‌کنند.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، ده‌ها گروه هکری در بیش از ۲۰ کشور جهان در سال گذشته از چت‌بات هوش مصنوعی «جمنای» (Gemini) گوگل برای نوشتن کدهای مخرب، جست‌وجوی آسیب‌پذیری‌های سایبری شناخته‌شده و تحقیق درباره سازمان‌های هدف بهره برده‌اند. مقامات و کارشناسان غربی سال‌ها است درباره سوء‌استفاده احتمالی دولت‌ها از هوش مصنوعی هشدار داده‌اند.

یافته‌های جدید گوگل که روز چهارشنبه دهم بهمن‌ماه منتشر شد، برای نخستین‌بار جزئیاتی درباره نحوه استفاده هکرهای خارجی از هوش مصنوعی مولد برای تقویت توانایی‌هایشان منتشر کرد.

بر‌اساس این گزارش، گروه‌های هکری مرتبط با چین، جمهوری اسلامی، روسیه و کره شمالی از «جمنای» به‌عنوان دستیار تحقیقاتی برای افزایش بهره‌وری عملیات خود بهره برده‌اند.

ساندرا جویس، معاون بخش تهدیدات اطلاعاتی گوگل، گفت: «هوش مصنوعی هنوز راه‌حل همه‌جانبه‌ای برای مهاجمان سایبری نیست و حتی ممکن است بیشتر به نفع مدافعان باشد. تأثیر واقعی این فناوری افزایش بهره‌وری آن‌ها است. هکرها اکنون سریع‌تر عمل می‌کنند و عملیات خود را گسترده‌تر کرده‌اند.»

مقامات دولت‌های کنونی و پیشین ایالات متحده بر این باورند که هکرهای خارجی به سایر چت‌بات‌ها نیز روی آورده‌اند. اوپن‌ای‌آی (OpenAI)، شرکت توسعه‌دهنده چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT)، سال گذشته اعلام کرد که اطلاعاتی درباره استفاده پنج گروه هکری خارجی از چت‌جی‌پی‌تی به‌دست آورده و حساب‌های مرتبط با آن‌ها را غیرفعال کرده‌است. تحقیقات این شرکت همچنین نشان داده‌است که مهاجمان سایبری از چت‌جی‌پی‌تی برای انجام حملات جدید و پیشرفته استفاده نکرده‌اند.

بر‌اساس گزارش گوگل، گروه‌های هکری وابسته به دولت چین و جمهوری اسلامی بیش از گروه‌های هکری حرفه‌ای که با عنوان «تهدیدات پیشرفته پایدار» شناخته می‌شوند، به «جمنای» وابسته‌اند.

بنابر داده‌های منتشر‌شده، بیش از ۲۰ گروه مرتبط با چین و حداقل ۱۰ گروه مرتبط با جمهوری اسلامی از این هوش مصنوعی مولد استفاده کرده‌اند و گروه‌های جمهوری اسلامی بیشترین استفاده را داشته‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر‌اساس گزارش گوگل، گروه‌های هکری مرتبط با تهران از این هوش مصنوعی برای تحقیقات درباره سازمان‌های دفاعی به‌منظور هدف قرار دادن آن‌ها، تولید محتوا به زبان‌های انگلیسی، عبری و فارسی برای «فیشینگ» و جاسوسی سایبری بهره برده‌اند.

چین دومین استفاده‌کننده بزرگ این چت‌بات بوده و گروه‌های هکری وابسته به پکن از آن برای شناسایی اهداف، یادگیری تاکتیک‌های هکری، سرقت داده‌ها، فرار از شناسایی و افزایش سطح دسترسی در شبکه‌های هدف استفاده کرده‌اند.

هکرهای کره شمالی از «جمنای» برای نوشتن نامه‌های پوششی برای درخواست‌های شغلی در حوزه تحقیقاتی استفاده کرده‌اند. مقامات آمریکایی بر این باورند که این اقدامات در راستای تلاش رژیم پیونگ‌یانگ برای استخدام جاسوسان خود در مشاغل فناوری از راه دور به‌منظور تامین مالی برنامه تسلیحات هسته‌ای کره شمالی است.

هکرهای روس در مقایسه با سایر کشورها کمتر از این ابزار استفاده کرده و بیشتر از آن برای کدنویسی‌های ساده بهره برده‌اند.

لورا گالانته، مدیر مرکز یکپارچه‌سازی تهدیدات سایبری ایالات متحده در دولت بایدن، گفت که جزئیات منتشر‌شده توسط گوگل با یافته‌های آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا درباره تلاش دشمنان برای تسلیح هوش مصنوعی مولد همخوانی دارد.

گالانته گفت: «آن‌ها از جمنای برای ارتقای فهرست قربانیان و افزایش اثربخشی عملیات‌های خود استفاده می‌کنند.»

با وجود این‌که استفاده از هوش مصنوعی در حملات سایبری تاکنون محدود بوده، اما ایالات متحده و چین هر دو این فناوری را به‌عنوان عامل کلیدی سلطه آینده می‌دانند.

این هفته، رونمایی از پلتفرم چینی دیپ‌سیک (DeepSeek) باعث شوک در سیلیکون‌ولی و واشنگتن شد. برخلاف گوگل، سازندگان این هوش مصنوعی مولد کد منبع این محصول را منتشر کرده‌اند و این مسئله، ردیابی سوء‌استفاده از آن را دشوارتر و ممنوعیت استفاده از آن را عملاً غیرممکن کرده‌است.