شناسهٔ خبر: 71078703 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اهدای ۵۷۳۴ سری جهیزیه در کردستان/۷۹۰۰ شغل ایجاد شد

مدیرکل کمیته‌امداد کردستان از اهدای ۵۷۳۴ سری جهیزیه در طول سه سال گذشته تاکنون در استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، رضا طوسی ظهر امروز در جشن اشتغال مددجویان کمیته امداد کردستان از ارائه خدمات حمایتی، پیشگیرانه و توانمندسازی مددجویان خبر داد و اظهار داشت: برای اجرای این سه مقوله سه اصل مبنی بر اینکه باید خدمات کمیته امداد بی‌منت، اثرگذار و جهادی باشد، در نظر گرفته شده است.

وی گفت: در حال حاضر بیش از 100 نوع خدمات در نهاد کمیته امداد ارائه می‌شود که جهیزیه و ایجاد فرصت اشتغال‌زایی برای مددجویان از نوع خدمات ارزشمند این نهاد است.

مدیرکل کمیته‌امداد استان کردستان اعلام کرد: در سه سال گذشته پنج هزار و 734 سری جهیزیه در استان توزیع شده که 1901 مورد آن در سال جاری بوده است.

وی افزود: در سه سال گذشته در 11 رسته شامل خدمات دامپروری، صنایع دستی، صنعت قشقایی و گلیم‌بافی، کشاورزی، حمل و نقل و پرورش آبزیان پرور و صیادی، 28 هزار و 197 فرصت شغلی در استان ایجاد شده که 75 درصد آن مربوط به مددجویان تحت پوشش و فرزندان آن‌ها است.

طوسی 43 درصد اشتغال ایجادشده را در روستاها و 57 درصد شهری عنوان کرد و اذعان داشت: در مجموع 33 درصد شغل‌ها، توسط زنان سرپرست خانوار در استان ایجاد شده است. 76 درصد از مشاغل مرتبط با کارآفرینان 20 تا 50 سال و حدود 24 درصد مربوط به کارآفرینانی است که بیش از 53 سال سن دارند.

مدیرکل کمیته امداد کردستان همچنین از ارائه 39 هزار مشاور شغلی و 19 آموزش کسب و کار در سه سال گذشته در استان خبر داد و اعلام کرد: در طول این سال‌ها جشن اشتغال برای 6300 مددجوی تحت پوشش این نهاد برگزار شده و امروز نیز برای 1700 نفر جشن خود اشتغالی برگزار می‌شود که در مجموع هشت هزار اشتغال ایجاد شده است.

کل خدمات کمیته‌امداد کشور در کردستان اجرا شود

محسن فتحی؛ نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی نیز در این‌ مراسم با اشاره به حمایت مجلس از کمیته امداد اظهار کرد: در بودجه 1404 باتوجه‌ به خدماتی که در سنوات گذشته از مجموعه کمیته امداد دیدیم به‌عنوان وظیفه و یک عضو کوچک از این مجموعه برخورد لازم دانستیم که هر آنچه در توان داریم را برای کمک به مددجویان بکار گیریم. 

وی افزود: کمیته امداد در بودجه 1404 به‌صورت ویژه دیده شده و جا دارد که از همراهی و تلاش تک‌تک همکاران در مجلس تقدیر کنیم. 

به گفته این نماینده مجلس، اعتماد خیرین کردستانی به کمیته امداد نتیجه شفافیت در هزینه‌کرد کمک‌های خیرین از طریق این نهاد حمایتی است.

وی بیان کرد: خوشبختانه هزینه‌کرد کمک‌های خیرین در سرفصل‌های مشخص زمینه اعتماد هرچه بیشتر جامعه به این نهاد حمایتی را فراهم کرده است.

فتحی با اشاره به اینکه این اعتمادسازی موجب شده که خیرین کمیته امداد را به‌عنوان یک مرکز مورد اعتماد ببینند، تصریح کرد: امید که این مسیر ادامه داشته باشد و ما شاهد این باشیم که همه خدمات کمیته امداد در سراسر کشور در کردستان هم تبلور داشته باشد.

کردستان در تخصیص بودجه ویژه دیده شود

سالار مرادی، دیگر نماینده مردم سنندج در مجلس با اشاره به اینکه استان کردستان از لحاظ درآمد سرانه، اشتغال، حمایت‌های خیران و از نظر صنعت، نیازمند توجه بیشتری است، اظهار داشت: کردستان در تخصیص بودجه باید متفاوت‌تر از سایر استان‌ها مورد حمایت قرار گیرد.

وی افزود: اگر برای استان‌های دیگر همچون استان‌های صنعتی و استان‌هایی که از نظر درآمد سرانه وضعیت بهتری دارند، یک بودجه واحد در نظر گرفته شده، باید برای استان کردستان بیشتر در نظر گرفته شود.

نماینده سنندج دیواندره کامیاران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتظار می‌رود مسئولان کشوری در اختصاص بسته‌های حمایتی، جهیزیه، مسکن، درمان، اشتغال، خودکفایی و تحت پوشش قرار دادن خانواده‌های نیازمند کردستان بهتر و ویژه‌تر توجه کنند.

وی بیان کرد: امروز 52 هزار جهیزیه به نوعروسان تحت پوشش کمیته امداد کشور اهدا می‌شود که هزار و 53 فقره جهیزیه آن در استان کردستان توزیع می‌شود اما انتظار فعالیت‌های بهتر است.

مرادی "کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی" را از جمله ظرفیت‌های کردستان برشمرد و خواستار نگاه ویژه مسئولان استانی و کشوری به این پتانسیل‌های مغفول‌مانده شد.

انتهای پیا/486/