شناسهٔ خبر: 71070744 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

تصمیم جدید درباره وام ازدواج؛ کاهش منابع و افزایش سوداگری؟

با کاهش ۶۵ هزار میلیارد تومانی وام ازدواج و فرزندآوری در بودجه ۱۴۰۴، انتظار می‌رود صف‌های دریافت وام طولانی‌تر شده و سوداگری در این حوزه افزایش یابد.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز، مجلس در ابتدا ۳۴۰ هزار میلیارد تومان برای وام ازدواج و فرزندآوری در بودجه ۱۴۰۴ پیشنهاد کرد، اما این مبلغ با نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام به ۲۷۵ هزار میلیارد تومان کاهش یافت. این تصمیم می‌تواند باعث افزایش صف انتظار ۴۰۰ هزار زوج متقاضی وام شود و همچنین پدیده خریدوفروش وام ازدواج و فرزندآوری را تشدید کند. قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه، تأکید کرده است که سه موضوع ازدواج، اشتغال و فرزندآوری باید در اولویت سیاست‌گذاری‌های مسئولان قرار گیرد.

طبق مصوبه اولیه مجلس، قرار بود ۳۴۰ هزار میلیارد تومان برای وام ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۴ تخصیص یابد. اما پس از ایراد هیئت عالی نظارت، این مبلغ ابتدا کاهش یافت و در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام با پیشنهاد دولت مبنی بر ۲۷۵ هزار میلیارد تومان موافقت کرد.

یکی از اهداف افزایش تسهیلات، کاهش زمان انتظار دریافت وام بود، اما با کاهش منابع، حداقل ۴۰۰ هزار زوج همچنان در صف دریافت تسهیلات باقی خواهند ماند. این موضوع می‌تواند موجب افزایش خریدوفروش غیرقانونی وام‌های ازدواج و فرزندآوری در بازار آزاد شود.

قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون تلفیق، تأکید کرده است که ازدواج، اشتغال و فرزندآوری از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان است و کاهش منابع مالی در این حوزه می‌تواند مشکلات اقتصادی و اجتماعی را تشدید کند. وی خواستار توجه بیشتر مسئولان به این سه حوزه کلیدی شد.

کاهش تسهیلات ازدواج و فرزندآوری از ۳۴۰ به ۲۷۵ هزار میلیارد تومان ممکن است موجب طولانی‌تر شدن صف‌های انتظار و افزایش سوداگری در دریافت وام‌ها شود. با توجه به چالش‌های اقتصادی جوانان، حمایت مؤثر از ازدواج و فرزندآوری باید یکی از اولویت‌های سیاست‌گذاری دولت و مجلس باشد.