شناسهٔ خبر: 71058967 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

حضرت آیت الله جوادی آملی: مبعث تجلّی اعظم الهی است/ صهیونیست‌هایی که در غزه ظلم می‌کنند انسان نیستند

صاحب‌خبر -

شفقنا- حضرت آیت الله جوادی آملی گفتند: روح و جان انسان جاودانه است. این حقیقت جاودانه انسانیت است که نیازمند رهبری الهی است؛ صحبت از ملکوت است نه ملک! لذا صهیونیست‌هایی که در غزه ظلم می‌کنند یا بانیان جنگ جهانی اول و دوم، این‌ها انسان نیستند.

به گزارش شفقنا، جمعی از اساتید دانشگاه‌ها و مدیران مراکز مطالعات اسلامی از کشورهای اسلامی با حضور در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء، با حضرت آیت‌الله جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.

حضرت آیت الله جوادی آملی در ابتدا ضمن قدردانی از گزارش ارائه‌شده از برگزاری اجلاسیه بین‌المللی مدیران مراکز مطالعات اسلامی جهان، اظهار امیدواری کردند: دستاوردهای این سفر علمی، منجر به برکات بیشتری برای نظام اسلامی و احیای مجدد اسلام در جوامع اسلامی شود.

ایشان تأکید کردند: «جامعه اسلامی باید راه صحیح را طی کند و مانعی برای پیشرفت دیگران ایجاد نکند، نه بیراهه برود و نه راه کسی را ببندد.»

ایشان در این دیدار ضمن تبریک روز مبعث پیامبر اسلام (ص)، این روز را تجلی اعظم الهی دانستند و بیان داشتند: روز مبعث پیامبر اسلام به تجلی اعظم یاد شده و عظمت تجلی خدا در عظمت رهاورد پیامبر خاتم‌النبیین است.

ایشان با اشاره به تفاوت نگاه دانشمندان بشری و رهبران الهی به مسائل انسانی و هستی، به نقش انبیا در ارائه راهبردهای فرازمانی و فرامکانی اشاره کردند و افزودند: حکما و دانشمندان می‌گویند که بشر زنده و مدنی‌بالطبع است و هر جامعه متمدنی رهبر می‌خواهد و لذا ما نیازمند پیامبریم؛ این خلاصه حرف حکماست. اما انبیاء الهی، عموماً و خاتمشان خصوصاً، نبوت را نه زمینی و نه زمانی می‌دانند. حقیقت انسان را فراتر از زمانه تاریخ و زمینه جغرافیا می‌بینند و نبوت نیز امری ملکوتی است.

ایشان تأکید کردند: بدن انسان می‌پوسد و از بین می‌رود ولی روح و جان انسان جاودانه است. این حقیقت جاودانه انسانیت است که نیازمند رهبری الهی است؛ صحبت از ملکوت است نه ملک! لذا صهیونیست‌هایی که در غزه ظلم می‌کنند یا بانیان جنگ جهانی اول و دوم، این‌ها انسان نیستند. انسانیت یعنی فرشته‌خویی!

تو فرشته شوی ار جهد کنی از پی آنک
برگ توت است که به تدریج کنندش اطلس

علوم انسانی در نگاه رهبران الهی

حضرت آیت الله جوادی آملی بیان داشتند: نمونه دیگری از تفاوت رهاورد دانشمندان بشری و انبیای الهی، تقسیم‌بندی علوم توسط بشر است. دانشمندان علوم را به دو دسته انسانی و غیرانسانی تقسیم می‌کنند؛ به‌عنوان مثال، جغرافیا، زمین‌شناسی، ستاره‌شناسی، ریاضیات و شیمی را علوم غیرانسانی و فقه، اخلاق و حقوق را علوم انسانی می‌دانند. اما رهبران الهی می‌گویند تمام آنچه در نظام هستی است، علوم انسانی محسوب می‌شود، زیرا همه این‌ها کتاب خداوند است و بشر باید آن را ورق بزند و بیاموزد.

ایشان با استناد به آیات قرآن، تأکید کردند: خداوند در قرآن می‌فرماید: ﴿سَخَّرَ لَكُمْ ما فی السّماوات و ما فی الاَرض﴾ ما برای شما همه چیز را مسخر کردیم. تمام موجودات، زمین و آسمان و خورشید و ستارگان در خدمت انسان هستند. همه علوم انسانی است. انسان باید از این نعمت‌ها بهره بگیرد و با عمل و تفکر آن‌ها را به‌کار گیرد و با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها، به کمال برسد.

ایشان همچنین به تفاوت نگرش میان حکما و رهبران الهی اشاره کرده و اظهار داشتند: در نگاه علمی دانشگاه‌ها و حوزه‌ها، دانش به معلوم و مجهول تقسیم می‌شود. اگر معلوم است، سرمایه است و اگر مجهول است، به‌وسیله معلوم باید شناخته شود و لذا سرمایه ما تصورات ذهنی است! اما رهبران الهی که نمونه ممتاز آن علی بن ابیطالب (ع) است، فراتر از این نگرش، حقیقت را در کل عالم هستی می‌بینند. آنان تأکید دارند که حق را باید با حق شناخت و آنچه در جهان آشکار و پنهان است، همه سرمایه‌های الهی هستند که بشر باید از آن‌ها برای هدایت و رشد بهره‌برداری کند.

در پایان، حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی به سؤالات برخی از حضار پاسخ گفتند و دیدار با تبادل نظر علمی پایان یافت.

​​​​​​​در آغاز این دیدار، حجت‌الاسلام احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم، گزارشی از نخستین اجلاس بین‌المللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی ارائه کرد. این اجلاس با شعار «آموزش اسلامی تمدن‌ساز؛ فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری‌های علمی و فرهنگی» در شهر قم برگزار شده بود.