شناسهٔ خبر: 71044243 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اجرای ۳۵ کلان‌پروژه کشاورزی در چهارمحال و بختیاری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۵ کلان‌پروژه کشاورزی در سطح این استان در دست اجراست که حدوداً ۵۰ تا ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین برزگر امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار کرد: اختلافات ملکی در حوزه اراضی مستثنیات وجود داشت که باید رسیدگی میشد تاکنون بیش از 90 درصد اراضی مستثنیات در کمسیون رفع تداخلات تعیین تکلیف شده و از 216 هزار هکتار اراضی مستثنیات بیش از 191 هزار هکتار تعیین تکلیف شده است و کمتر از 6 ماه دیگر بحث رفع تداخلات جمع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیش از 12 درصد تولیدات کشاورزی استان مربوط به صنعت دام و طیور و آبزیان است، گفت: امسال 16 میلیون قطعه جوجه ریزی داشتیم که بیش از 35 درصد افزایش در دو سال گذشته داشته است. در دی ماه نیز یک میلیون و 500 قطعه جوجه‌ریزی داشتیم و مشکلی از نظر تأمین گوشت مرغ برای شب عید نداریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در حوزه دام مدل تامین مالی زنجیره‌ای در استان شروع و احیا جمعیت دام مولد احیا شده و در وضعیت مطلوب قرار داریم و بی‌نیاز از واردات دام سنگین هستیم، اما از نظر دام سبک نیاز به کار داریم. در حوزه شیلات 33همت گردش ثروت داریم و 22کارخانه تولید خوراک آبزیان و 12 واحد بسته‌بندی ماهی داریم و 33هزارتن تولیدات در حوزه شیلات داریم.

وی عنوان کرد: در دهه فجر امسال پروژه‌هایی در حوزه کشاورزی به ارزش 550 میلیارد تومان اعتبار به بهره‌برداری می‌رسد و 5000 خانوار از این طرح ‌ها بهره‌مند می‌شوند. تعداد 35پروژه کلان کشاورزی از جمله سردخانه، مجتمع و شهرک کشاورزی و ... در استان در دست اجراست که می‌توانند اقتصاد استان را متحول کنند این پروژه‌ها در بحث زیرساخت 50 تا 60 درصد پیشرفت دارند.

برزگر با اشاره به اینکه امسال تولیدات گلخانه‌ای استان 20 هزار تن است، بیان کرد: در توسعه گلخانه‌ها 4سال متوالی رتبه اول را داریم و 120هکتار گلخانه در استان در حال بهره‌برداری است که 1200 نفر اشتغال داشت و 70 هکتار نیز در دست اقدام است. در بحث گلخانه‌ها نیاز به نیروی انسانی داریم و در بحث تعهد اشتغال مشکل نداریم. حدود 50 درصد قنوات استان شامل 400 رشته قنات در سال گذشته لایروبی شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سد کارون 4 ظرفیت اقتصادی خوبی است که هیچ برنامه‌ای برای آن نیست 29 هزار هکتار اراضی با شیب زیر 60 درصد وجود دارد که در بحث توسعه گیاهان دارویی، گردشگری و ... می‌توان از آن استفاده کرد که باید به عنوان یک ظرفیت به آن توجه شود. راه حل احیای دشت شهرکرد تنها بازگشت پساب نیست حدود 150 میلیون مترمکعب سیلاب و هرز آب خارج می‌شود که اگر به دشت شهرکرد برگردد میتوان این دشت را نجات داد.

انتهای پیام/7540