به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم با بیان اینکه مهمترین تغییر ساختاری که باید در بودجه انجام دهیم و از سالهای قبل از انقلاب نیز دغدغه آن وجود داشت، کاهش اتکا بودجه به نفت است، گفت: این مسئله بودجه را آسیب پذیر کرده است و درآمدهای حوزه نفتی نیز عمدتاً در اختیار دولت نیست.
وی در ادامه گفت: به این معنا که نوسان قیمت نفت در بازارهای بین المللی تحت کنترل ما نیست ضمن اینکه کشورهای متخاصمی وجود دارند که با تحریم درآمدهای نفتی ما را تحت تاثیر قرار میدهند. وقتی درآمدهای نفتی تغییر میکند، فشار آن به درآمدهای پایدار دولت وارد میشود. مجموعه دولت و مجلس تلاش کردند تا پس از دور جدید تحریمها وابستگی بودجه به نفت را کاهش دهند و درآمدهای پایدار را افزایش دهند.
منظور با بیان اینکه در حقیقت تلاش شد تا نوعی تابآوری در بودجه ایجاد کنیم، گفت: فکر میکنم مهمترین کاری که توانستیم در کشور انجام دهیم تقویت نقش مالیاتها بوده است. مخصوصاً در دوره سه سال گذشته تلاش زیادی شد تا بتوانیم منابع بیشتری وصول کنیم و قدری نیز پایههای مالیاتی را توسعه دهیم. این موارد خود را در درآمدهای مالیاتی نشان داد. به طوری که درآمدهای مالیاتی ما از ۱۹۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹، هماکنون به ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.