به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مولوی احمد صارمی، عضو شورای پژوهش مرکز خراسان و امام جمعه اهل سنت نصرآباد تربت جام، در دومین همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در تمدن اسلامی با تبریک بعثت پیامبر اکرم (ص) اظهار داشت: اهداف بعثت رسول اکرم (ص)، زیرساختهای تمدن نوین اسلامی است.
وی افزود: دین نقش عمده و تاثیرگذاری در پیدایش تمدنها دارد و تمدنها بر پایه ادیان بنا شدهاند تمدن اسلامی با بعثت پیامبر (ص) و هجرت ایشان از مکه به مدینه شکل گرفت و مسلمانان با اتکا بر آموزههای قرآن و سفارشهای پیامبر (ص) تا قرن پنجم هجری به اوج رسیدند اما حملات صلیبیان، مغولان و سقوط اندلس، تمدن اسلامی را دچار انحطاط کرد.
مولوی صارمی با بیان اینکه متفکران اسلامی برای مقابله با تمدن غرب و بازگشت به اسلام راستین، بحث تمدن را مطرح کردهاند، به تبیین مولفههای تمدنساز در سیره پیامبر اکرم (ص) پرداخت و گفت: ما باید پیامبر (ص) را الگوی خود قرار دهیم.
وی اولین مولفه را دعوت به یکتاپرستی دانست و افزود: ما باید به توحید دعوت کنیم و در مقابل استکبار ایستادگی کنیم دومین مولفه، تاسیس حکومت اسلامی است پیامبر (ص) پس از هجرت به مدینه، اولین کاری که انجام دادند، تاسیس حکومت اسلامی بود تشکیل حکومت پیامبر (ص) معجزهای بود که توانست از قافله پراکنده عرب، یک ملت واحد بسازد.
امام جمعه اهل سنت نصرآباد تربت جام، ترویج مکارم اخلاق در جامعه را از دیگر مولفههای تمدن اسلامی برشمرد وگفت: اخلاق پیامبر (ص) باعث شد انقلابی در قلوب ایجاد شود و انسانها در کنار قرآن جمع شوند.
مولوی صارمی، اهمیت دادن به کار و تلاش برای برآوردن نیازهای یک تمدن اسلامی را از دیگر مولفههای تمدنساز در سیره پیامبر (ص) عنوان کرد و گفت: ما باید به کار و تلاش اهمیت بدهیم و همه باید در این میدان آماده باشند همچنین، ترویج علم و اهمیت دادن جامعه به شکوفایی از مولفههای دیگر تمدن اسلامی است پیامبر (ص) مسلمانان را به کسب علم و دانش تشویق میکردند.
وی با اشاره به ارزش نهادن به تفکر و عقلانیت، گفت: عقل، موهبت الهی است که انسان را به سوی حق هدایت میکند قرآن، عقل را نیرویی میداند که انسان در امور دینی باید از آن بهرهمند شود پیامبر (ص) با وجود برخورداری از بالاترین سطح عقلانیت، هرگز به سرکوب اندیشه دیگران نپرداختند و همواره با اصحاب مشورت میکردند.
مولوی صارمی، بهرهمندی از نکات مثبت سایر تمدنها را نیز از مولفههای تمدن اسلامی دانست و افزود: پیامبر (ص) نه تنها به نفی و اهانت پیامبران پیشین نپرداختند، بلکه آنها را به عنوان فرستادگان راستین خداوند مورد تایید قرار دادند.
وی مبارزه با تحجر و خرافهگرایی را از دیگر مولفههای تمدن اسلامی دانست و گفت: تحجر و خرافهگرایی باعث رکود فرهنگ و تمدن میشود.
مولوی صارمی با بیان اینکه یکی از علل اصلی فروپاشی تمدنها، ظلم و بیعدالتی بوده است، ترویج مساوات و عدالتگستری را از دیگر مولفههای مهم تمدن اسلامی دانست و افزود: عدالت، رشته محکمی است که مردم را به پیوندی میرساند که باعث انسجام اجتماعی میشود.
امام جمعه اهل سنت نصرآباد در پایان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری، ایجاد تمدن نوین اسلامی را از اهداف نظام اسلامی و انقلاب اسلامی دانستهاند، گفت: این کار جز با اتحاد شیعه و سنی امکانپذیر نیست.
وی تاکید کرد: وحدت اسلامی، یک رویا و خیال نیست، بلکه یک باور و اعتقاد راسخ است که ریشه در آموزهها و نصوص قرآنی و روایی دارد.
وی با بیان اینکه وحدت اسلامی، آرزوی دیرین امت اسلام است، ابراز امیدواری کرد که مسلمانان با عمل به قرآن و بازگشت به سیره پیامبر (ص)، به شکوفایی تمدن اسلامی برسند.
مولوی صارمی در ادامه سخنان خود به شاخصههای تمدن نوین اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری اشاره کرد و محوریت قوانین قرآن، ایمان، علم، عقلانیت، مجاهدت مداوم، حکومت مردمی و گسترش و ترقی تمدن نوین اسلامی در سایه اخلاق، کار و تلاش، اقتصاد شکوفا، رسانههای قوی و روابط بینالملل را از جمله این شاخصهها برشمرد همچنین مجاهدت در راه خدا، پرهیز از تجملگرایی، ایجاد رفاه عمومی، استقرار عدالت و دوری از اقتصاد مبتنی بر ربا را از دیگر شاخصههای تمدن نوین اسلامی از دیدگاه ایشان دانست.
انتهای پیام/864/.
∎