به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا هاشمی شامگاه یکشنبه در بیست و ششمین کارگروه آرد و نان استان گفت: در آیات و روایات احترام بسیاری برای گندم و نان قائل شده و از آن جایی که گندم محصول استراتژیکی است باید در خصوص صرفه جویی و نگهداری از آن دقت لازم انجام شود.
به گفته وی با توجه به اینکه نان در سبد همه خانوادهها وجود دارد در انتخاب نان باید مردم آزاد گذاشته شوند اما اولویت نانواییها پخت نان ساده با کیفیت باید باشد.
وی با بیان اینکه سلامت و رعایت بهداشت در تهیه نان برای ما خیلی مهم است، افزود: در گذشته از نظارت بر کار نانواییها غفلت شده است و در حال حاضر صفر تا ۱۰۰ نظارت بر نانواییها بر عهده جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است.
هاشمی با اشاره به اینکه این کارگروه با توجه به اهمیت آن هر دو هفته یک بار باید برگزار شود، تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد نانواییهای استان بر اساس گزارش ارائه شده دو گانه سوز هستند و پیگیریهای لازم در این خصوص و تأمین آرد مورد نیاز عشایر باید انجام شود.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه گفت: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم همکاری لازم را برای تولید آرد و نان کامل انجام دهد و در صورت نیاز تسهیلات در اختیار نانواییها قرار خواهد گرفت.
هاشمی متذکر شد: از سرمایه گذاری برای احداث کارخانه تولید آرد نان کامل حمایت میکنیم.
به گفته وی با توجه به اینکه سهمیه آرد بر اساس سرانه جمعیت اختصاص مییابد، باید مجوزها برای راه اندازی نانواییهای جدید در این کارگروه مطرح و بررسی شود.
وی با بیان اینکه بهترین ناظر در این خصوص مردم هستند، یاد آور شد که هرچند مردم از پخت نان بی کیفیت در نانواییها گلایه دارند اما بعضی از نانواییها مانند نانوایی حاجی آباد در همین شرایط نان با کیفیت به مردم میدهند که سهمیه این نانواییها افزایش خواهد یافت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در ادامه گفت: از عملکرد دبیرخانه آرد و نان کامل در استان رضایت نداریم و انتظار بیشتری در این خصوص داریم تا تعداد بیشتری از نانواییها بتوانند پخت نان کامل را انجام دهند.
مهدی جعفری خاطرنشان کرد: یکی از کارخانههای نان استان آمادگی خود را برای تولید آرد نان کامل اعلام کرده است که پیش بینیهای لازم در این خصوص انجام شده است.