شناسهٔ خبر: 71029795 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

هدف ایران در مذاکرات ژنو، رفع تحریم‌ها خواهد بود

19 دی آنلاین: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: طبق گفته دیپلمات‌های کشورمان در مذاکرات ژنو، هدف از مذاکرات رفع تحریم‌ها و خنثی سازی آنها خواهد بود.

صاحب‌خبر -
ابراهیم رضایی در توضیح جلسه نوبت عصر امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: این نشست با حضور معاونان سیاسی، حقوقی و امور بین الملل وزیر امورخارجه به منظور بررسی گفت‌و گوهای اخیر با طرف هایی اروپایی در ژنو در محل کمیسیون برگزار شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: در ابتدای این نشست معاونان وزیر امورخارجه گزارشی از محتوای گفت و گوها با سه کشور اروپایی ارائه دادند و مواضع جمهوری اسلامی در این گفت و گوها را برای اعضای کمیسیون تشریح کردند.
وی اضافه کرد: بر اساس آنچه این دیپلمات‌ها بیان کردند، جمهوری اسلامی در برابر هر گونه اهرم سازی، اهرم سازی خواهد کرد و در برابر هر گونه حمله به تاسیسات کشور، عمل متقابل انجام خواهد داد و به این نکته تاکید شد که رفع تحریم نیازمند به روز رسانی است.
رضایی درباره ادعای یکی از رسانه‌های آمریکایی که در این نشست به آن اشاره شد، تصریح کرد: این رسانه مدعی شده بود که دیپلمات‌های ایرانی از طرف اروپایی خواسته بود پیام ایران را به آمریکا منتقل کند که این ادعا به شدت تکذیب شد. چرا که هیچ مذاکره دو جانبه‌ای با طرف آمریکا نداریم و مذاکره صرفا در چارچوب ۱+۵ خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره اسنپ بک توضیح داد: طبق گفته دیپلمات های کشورمان، روزی که این موضوع فعال شود، جمهوری اسلامی درخواست ماده ۱۰ ان پی تی را انجام خواهد داد و هیچ پیش شرطی در مذاکرات نخواهیم پذیرفت.
وی اضافه کرد: طبق گفته دیپلمات های کشورمان هدف از مذاکرات رفع تحریم‌ها خواهد بود و موضوع خنثی سازی تحریم‌ها را نیز دنبال خواهد شد. همچنین به این موضوع تاکید شد که آمریکا و اروپا به تعهدات خود عمل نکردند و یکی از مطالبات ایران راستی آزمایی تعهدات آنهاست که همه این گفت و گوها در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها انجام می‌شود.
رضایی تاکید کرد: در جلسه امروز کمیسیون تاکید شد که دست جمهوری اسلامی در گفتگوها پر است و باید تضمین‌های لازم را هم بگیریم.
وی درباره محورهای سخنان اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این جلسه گفت: لزوم روشنگری و تبیین در افکار عمومی، نترسیدن از حضور ترامپ در کاخ سفید، مطالبه غنی‌سازی ۹۰ درصد، عدم انفعال در مذاکره، مراقبت از فریبکاری طرف اروپایی و اینکه ما از اروپایی‌ها طلبکار هستیم، لزوم ایستادگی عزتمندانه و انتقاد از سخنان و مواضع اخیر آقای ظریف در داووس از جمله محورهای سخنان نمایندگان در این نشست بود.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون هم در این جلسه گفت که گفتگوهای ما با طرف‌های اروپایی باید برای مدیریت پیشبرد موضوع هسته‌ای مدنظر باشد، موضوع هسته‌ای باید در چارچوب منافع کشور و استراتژی‌های کلان به دور از فضای رقابت جریانات سیاسی مدیریت شود و اگر قرار است که حضور برخی کشورها را در گفتگوها یا مذاکرات احتمالی آینده داشته باشیم، باید ببینیم که این طرف‌ها چه خاصیتی برای منافع ما دارند.
رضایی ادامه داد: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم در این جلسهبر لزوم افزایش قدرت دیپلماسی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و اینکه در گفتگوها یا مذاکرات احتمالی از موضع انفعال نباید وارد شویم و هر توافقی باید راستی آزمایی شود و تضمین های لازم گرفته شود، مذاکرات فرسایشی نشود و احیاناً هیچ کسی پیام ضعفی به طرف مقابل نفرستد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: بخش سوم جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز به بررسی لایحه اصلاح قانون حمل سلاح توسط مامورین بود که امروز بررسی مواد مختلف این لایحه به اتمام رسید وبه تصویب اکثریت اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی رسید و در آینده برای طرح در صحن علنی، به هیات رئیسه مجلس ارسال خواهد شد.