شناسهٔ خبر: 71025477 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

بزرگترین چالش تهران کمبود آب است

تهران- استاندار تهران گفت: مهم‌ترین چالش استان تهران کمبود آب است، که حاصل تغییرات اقلیمی در جهان و به تبع آن در استان، خشکسالی‌ها و کمبود بارش ها است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان بعد از ظهر یکشنبه در نشست خبری با رسانه‌ها طی سخنانی ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام موسی کاظم (ع) اظهار کرد: استان تهران ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بی نظیری دارد و هم مشکلات و چالش‌هایی دارد که قابل توجه است و چندین دهه مردم با آنها مواجه اند.

وی با اشاره به بارگذاری نامتوازن در استان تهران گفت: به واسطه این موضوع با چالش‌هایی مواجه هستیم و به لحاظ تراکم ۹۵۷ نفر در هر کیلومتر مربع ساکن هستند، که این میزان ۱۹ برابر میانگین کشوری است.

استاندار تهران با اشاره به مهاجرت‌ها به این استان عنوان کرد: مهم‌ترین چالش استان تهران کمبود آب است، که حاصل تغییرات اقلیمی در جهان و به تبع آن در استان، خشکسالی‌ها و کمبود بارش که کمتر از میانگین کشوری است.

معتمدیان بیان کرد: با توجه به تراکم جمعیتی استان تهران بزرگترین مصرف کننده آب در کشور است که ۴۸ درصد آن صرف حوزه کشاورزی می‌شود.

وی افزود: در ۱۰ سال گذشته ۷۰ درصد از منابع آب شرب از طریق چاه‌ها و پنج سد موجود و ۳۰ درصد سفره‌های آب زیرزمینی تامین می‌شد، که الان این میزان معکوس شده و برداشت‌های بی رویه از آبخوان شرایط بحرانی در مناطق مختلف بالاخص جنوب تهران رقم زده است.

وی گفت: ۱۵ درصد از سدهای پنج گانه تأمین آب تهران پر بوده و ۸۵ درصد خالی است، که برای رفع این معضل راهکارهایی اتخاذ و پروژه‌های سه گانه با انتقال آب در نظر گرفته شده و در صدد هستیم از هدر رفت آب در سد لار به عنوان منابع شرب تهران استفاده کنیم.

وی افزود: در حوزه آب، فرهنگ سازی بسیار ضروری است که فعالان باید در این حوزه اثرگذار باشند، در میان مدت سه طرح دولت متمرکز شده و دستوراتی صادر شده و طرح بلند مدت هم به عنوان ایده اولیه پیش بینی شده که بخشی از نیازها تأمین شود و اطلاع رسانی‌های بیشتر در این خصوص انجام می‌شود.

معتمدیان عنوان کرد: با توجه به اینکه ۱۸ درصد از جمعیت کشور در استان تهران ساکن هستند و ۲۹ درصد تولید ناخالص و سپرده گذاری ها، یک سوم مالیات کشور و ۵۴ درصد از منابع در استان تهران است، باید اعلام کنیم تهران جایگاه ویژه ای به لحاظ اداری و آموزشی، تجمع نخبگان و دانش بنیان‌ها و سایر شاخص‌ها و مزیت‌ها دارد، اما متأسفانه در برخی شاخص‌ها مخصوصاً در شهرستان‌های استان تهران وضعیت مناسب نداریم.

سرانه آموزشی استان تهران ۳ متر کمتر از میانگین کشوری است

وی گفت: سرانه فضای آموزشی در استان تهران ۵.۱۶ متر مربع بوده و پایین است و ۱۳ هزار کلاس درس کمبود داریم.

استاندار تهران بیان کرد: سرانه مطلوب کشور و برنامه هفتم در خصوص فضای آموزشی، هشت متر است و ما در استان تهران سه متر با سرانه مطلوب فاصله داریم، در صدد هستیم با مشارکت‌های مردمی و نهادهای حاکمیتی، عقب افتادگی‌ها در توسعه کشور را رفع و حل کنیم.

معتمدیان افزود: بازدید سرزده رئیس جمهور از مدارس شهرقدس که پایین‌ترین سرانه آموزشی را دارا است، انجام شد، این شهرستان یک هزار و ۶۰۰ کلاس درس نیاز دارد.

وی از ورود جدی دولت و استانداری تهران در رفع کمبود سرانه‌ها اشاره کرد و گفت: جلساتی با عنوان نهضت مدرسه سازی برگزار کرده ایم و در صدد هستیم تا پایان دولت سرانه مدرسه را به ۶‌.۱ برسانیم.

استاندار تهران با بیان اینکه شهرقدس به عنوان پایلوت مدرسه سازی در این استان انتخاب شده است، گفت: مهم‌ترین مشکل شهر قدس به عنوان پایلوت مدرسه سازی تخصیص زمین است و اقداماتی صورت گرفته و قرار شده ۷۵ کلاس توسط شهرداری شهر قدس و ۱۰ مدرسه توسط واحدهای تولیدی در قالب ۱۵۰ کلاس درس و ۱۱۵ مدرسه ۱۵ کلاسه نیز توسط نوسازی و ۵۲۵ کلاس در سال اول ساخته شود و به زودی آغاز عملیات احداث مدارس را در شهرستان قدس خواهیم داشت.

وی بیان کرد: در استان تهران با توزیع ناعادلانه امکانات روبرو هستیم، در ۲۰ منطقه شهر تهران، مناطقی داریم که به لحاظ آموزشی بحرانی هستند و بنا شده شهرداری تهران ۱۸۰ کلاس درس در این مناطق احداث کند.

معتمدیان با بیان اینکه تهران در سرانه‌های بهداشتی هم وضعیت مناسبی ندارد، گفت: بخش عمده ای از تخت‌های بیمارستانی در تهران مربوط به هموطنانی است که از سایر استان‌ها به پایتخت آمده اند، لذا ضروری است که استان تهران فقط در لایه استانی دیده نشود.

استاندار تهران گفت: روزانه تا ۲ میلیون تردد به تهران داریم.

زمینه آغاز عملیات اجرایی ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان تهران فراهم شده است‌

وی در خصوص ناترازی ها نیز اظهار کرد: در حال حاضر پنج و نیم مگاوات کمبود داریم و یکی از مهم‌ترین اولویت ما در تأمین برق توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر است، سیاست دولت چهاردهم حمایت از نیروگاه‌های تجدید پذیر است.

نماینده عالی دولت در استان تهران ظرفیت این استان در حوزه انرژی‌های نیروهای تجدید پذیر را خوب توصیف کرد و گفت: با بررسی‌های صورت گرفته، تهران از استان‌های مستعد برای احداث نیروگاه خورشیدی است و در همین راستا تفاهم نامه‌ای برای احداث دو هزار مگاوات نیروگاه انرژی تجدید پذیر امضا کردیم که در شرایط اضطرار تأمین برق را داشته باشیم، سرمایه گذاران درخواست دارند که در زمان بحران از برق تولیدی شأن بهره مند شوند.

وی اضافه کرد: با کمک معاونت اقتصادی زمینه آغاز عملیات اجرایی ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان تهران فراهم شده است‌.

سفرهای شهرستانی نمایشی و تبلیغاتی نیست

معتمدیان در خصوص سفرهای شهرستانی خود نیز گفت: رویکرد اولیه شناخت از توانمندی‌های مناطق مختلف شهرستان‌های استان است، بررسی‌ها در این سفرها منسجم و میدانی است و نگاهمان در سطح استان تهران عدالت محور بوده و توازن و تعادل در توسعه انجام شود و اولویت در توسعه با مناطق کم برخوردار است.

وی با تشریح گام‌های سه گانه توسعه در استان تهران گفت: بررسی و ارتقا سرانه‌های استان تهران و رساندن آن به حد قابل قبول و متوازن، ارتقای سرانه استان تهران به سطح کشوری و گام سوم حرکت به سمت تحقق وعده‌های داده شده ملی است.

استاندار تهران گفت: برنامه‌های ما نمایشی و تبلیغاتی نیست و اثرگذاری و حل مسائل مردم را دنبال می‌کنیم و تمرکز بر اولویت‌ها و نیازهای مردم داریم، قطعاً تصمیمات کارشناسی شده است و در حوزه‌های توسعه‌ای اثر گذار خواهد بود و قبل از سفر شهرستانی معاونین استاندار در مناطق و شهرستان‌ها حضور پیدا می‌کنند و علاوه بر مسئولان با مردم و مطالبه گران صحبت کرده و مطالبات را به صورت میدانی احصا می‌کنند و نحوه اجرا و تصمیم گیری ها بررسی می‌شوند.

وی گفت: در این سفرها معاونت اقتصادی با واحدهای اقتصادی دیدار و نظام مسائل اقتصادی جمع بندی شده و طرح‌های نیمه تمام بررسی می‌شوند و موضوعات سیاسی و اجتماعی نیز جمع بندی شده و سپس سفر رسمی آغاز و تصمیم گیری های کارشناسی در شورای برنامه ریزی مصوب می‌شود و به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شده توسط دبیرخانه پیگیری سفرها، مورد پیگیری و نظارت قرار می‌گیرد.

استاندار تهران گفت: خروجی سفرها باید منجر به رضایتمندی مردم شود و تلاشمان این است که هفته‌ای یک سفر داشته باشیم، این سفرها مقدماتی برای جمع بندی نظام مسائل جهت حضور رئیس جمهور است.

باید دستگاه‌های مسئول در قبال قانون هوای پاک پاسخگو باشند

وی آلودگی هوا را یکی از چالش‌های استان تهران دانست و گفت: در این راستا قانون هوای پاک را داریم که ۳۴ دستگاه در آن دخیل هستند و هفت سال از تصویب آن می‌گذرد، عوامل متحرک و ساکن سبب آلودگی هوا است، که ۵۲ تا ۵۸ درصد مربوط به عوامل متحرک مانند خودروها، ون ها و مینی بوس‌ها و اتوبوس‌ها و موتور سیکلت ها است، ۵۵ درصد خودروها بیش از ۲۹ سال از عمرشان می‌گذرد که خودرو مستهلک هستند.

استاندار تهران گفت: ۹۵ هزار تاکسی در شهر تهران داریم که بیش از ۲۹ سال عمر دارند و چندین برابر استاندارد سوخت مصرف می‌کنند.

وی گفت: تکالیف قانونی در زمینه هوای پاک مشخص است، جلساتی برگزار نیز شده، اجرای قانون در تردد خودروهای غیر استاندارد مهم است و ۵۰۰ هزار خودرو باید از چرخه خدمت خارج شوند و باید زیرساخت اجرایی آنها فراهم و سهم تهران مشخص شود.

معتمدیان با اشاره به بازدیدهای خود از خودروسازی‌ها گفت: از مهم‌ترین رویکردها توسعه حمل و نقل عمومی مثل مترو است که باید با سرعت بیشتر انجام و اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی جایگزین خودروهای فرسوده ای شود که بیشترین نقش را در آلودگی هوا دارند.

وی تولید موتور سیکلت های برقی را مهم دانست و گفت: یکی از بیشترین تلفات مربوط به راکبین موتور سیکلت است و با برقی شدن مصرف سوخت و تصادفات کاهش می‌یابد و می‌توانیم، به سمت اجرایی شدن قانون هوای پاک گام برداریم.

استاندار تهران اضافه کرد: از اولویت‌های استان تهران، ایفای نقش حاکمیتی است و در نظر داریم که دستگاه‌هایی که در قانون هوای پاک نقش دارند را پاسخگو کنیم، چرا که سلامت مردم خط قرمز است.