شناسهٔ خبر: 71023775 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

تأثیر «سفرنامه آبجی مظفر» بر یک استاد دانشگاه

یکی از استادان دانشگاه نمایش «سفرنامه آبجی مظفر» به کارگردانی قطب‌الدین صادقی را خاطره‌ای به یاد ماندنی برای مخاطب و تماشاگر جدی تئاتر دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی مختاباد استاد دانشگاه هنر و تربیت مدرس و منتقد تئاتر در قالب چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به تماشای نمایش «سفرنامه آبجی مظفر» به نویسندگی و کارگردانی قطب‌الدین صادقی نشست.

وی پس از تماشای «سفرنامه آبجی مظفر» در یادداشتی کوتاه به ارائه نظر خود درباره این اثر پرداخت.

در یادداشت مصطفی مختاباد چنین آمده است:

«بعد از مدت‌ها دیدن کارهای هردمبیلی بنام کار صحنه‌ای، عاقبت فرصتی دست داد تا در سالن اصلی تئاتر شهر و در عصری زمستانی اثری تئاتریکال و اجرایی درخشان را مشاهده نمایم، نمایشی که در لایه‌های گوناگون آن رنگ و بو و نگاه دراماتیکی ناب طنازانه و زیباشناسانه و مهمتر حس و حال برتافته از جنس و جور نمایش کمیکال و موزیکال ایرانی نهفته است؛ نمایش «سفرنامه آبحی مظفر» آخرین کار صحنه‌ای هنرمند و دیده‌ور صحنه دکتر قطب الدین صادقی.

این اثر بشدت ایرانی و بی‌اندازه مدرن و حتی پست‌مدرن است، گلچین و یا موزائیکی از ذوق و ذائفه ایرانی، نگاه سینکال، موزیکال و بازیکال، در این نمایش بشکلی ستایش‌آمیز در هم آمیخته شدند تا خالق خط و خال نمایش ایرانی باشد، تحربه‌ای بر تراویده از رندی طنزآمیز و خاطره ازلی مردم این سامان.

دیدن چنین تک‌نوازی صحنه‌ای بی‌تردید خاطره‌ای به یاد ماندنی برای هر مخاطب و تماشاگر جدی تئاتر خواهد بود، رویدادی که در این وانفسای خاموشی خلاقیت تجربه ایرانی چنان حال خوشی تا مدت‌ها با او باقی خواهد ماند.»

عکس از پرتو جغتایی است.