به گزارش خبرگزاری تسنیم از رامسر، حسن اصغریان رستمی مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری مازندران در جلسه مدیریت پسماند روستایی در فرمانداری شهرستان رامسر اظهار داشت: طرح تفکیک زباله از مبدا با مدیریت و همکاری مسئولان اجرا میشود و معضل زباله در روستاهای مازندران به چالش بدل شده است.
وی با اشاره به بحرانی شدن معضل پسماند در مناطق مختلف مازندران افزود: در 200 روستای مازندران شاهد تولید و دپو زباله هستیم که هزینه گزافی را متوجه روستا میکند.
اصغریان ادامه داد: تفکیک زباله از مبدا بهترین راهکار مدیریت پسماند است.
وی در ادامه با بیان اینکه تفکیک زباله از مبدا در روستاهای استان به صورت مقطعی انجام شد تصریح کرد: کمیته اجرایی طرح تفکیک زباله از مبدا برای مدیریت پسماند روستایی پیش بینی شد.
اصغریان رستمی اعلام کرد: اپلیکیشنی انتخاب شده است که هر یک از خانوارهای روستاها باید آن را نصب کنند و میزان حمل زباله معین میشود و ماهیانه مبلغی جهت حمل زباله دریافت خواهد شد.
وی بیان کرد: ارزیابی عملکرد کمیته اجرایی دهیاران و شوراها انجام میشود.
به گفته اصغریان رستمی شهرستان رامسر لازم است در اجرای طرح گزارش سه ماهه ارائه دهد و آموزش و پرورش در آموزش ایفای نقش داشته باشد.
وی تاکید کرد: فضای محیطی روستاها با نصب بنرهای آموزشی تفکیک زباله از مبدا باید تبلیغ شود.
مسلم قبادیان فرماندار رامسر نیز روز در جلسه مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبدأ روستاهای رامسر افزود: با تداوم روند دپو زباله یک یا 2 دهه دیگر مازندران به منطقهای غیرقابل سکونت تبدیل میشود.
وی تصریح کرد: حجم زبالههای تولیدی در استان از استانداردهای جهانی بالاتر است و گردشگران نیز،معضل را تشدید کردند.
قبادیان با بیان اینکه رامسر در فصلهای پیک سفر، حجم زباله بالایی دارد تاکید کرد: نبود امکانات کافی و تبدیل نشدن زباله به انرژی و قابل بازیافت بودن، سبب میشود اگر زبالهها به درستی تفکیک نشوند دفن بهداشتی آنها مشکل مواجه خواهد داشت.
وی یادآور شد: تحریمها امکان واردات دانش روز را محدود کرده است و در مدیریت پسماند با عقبماندگیهای زیادی روبرو هستیم.
فرماندار رامسر تنها راه حل پایدار و کاهش تولید زباله را تفکیک زباله از مبدا دانست و گفت: برای حفظ محیط زیست، باید به سمت این راهکار حرکت کنیم.
انتهای پیام/
∎