جهانگیر رحیمی در خصوص مالیات سهام عدالت متوفیان مرداد سال ۱۳۹۹ به بعد، اظهار کرد: در رابطهبا مالیات سهام متوفیان که بخشی از آن مربوط به سهام عدالت میشود، مطابق ماده ۱۷ قانون مالیاتهای مستقیم، میبایست گواهی پرداخت مالیات بر اساس ماده ۲۶ یا ۳۴ مالیاتهای مستقیم دریافت شود.
وی افزود: پس از دریافت این گواهی، دستگاهی که اموال فرد متوفی تحت اختیار دارد میتواند دارایی را به وراث یا ذینفعان منتقل کند. در حال حاضر باتوجهبه اهداف سازمان امور مالیاتی کشور در راستای سیستمسازی فرآیند مالیاتستانی برای اینکه بتوانیم مالیاتبرارث سهام متوفیان را نیز بهصورت برخط انجام دهیم، سامانهای را در این زمینه طراحی کردیم.
مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی تصریح کرد: پس از ارائه مدارک و تعیین مراحل احراز هویت توسط یکی از وراث در سامانه مربوط به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، این شرکت اطلاعات را بهصورت برخط به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال میکند.
مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی در ادامه افزود: پس از محاسبه برخط مالیات مورد انتقال بر اساس طبقهای که متوفی در آن قرار گرفته میبایست مبلغ محاسبه شده پرداخت شود، در صورت انجام این امر، گواهی ماده ۳۴ بهصورت برخط صادر و به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ارجاع میشود.
رحیمی تصریح کرد: در حال حاضر نیز جلسات متعدد و مشترکی ما بین سازمان امور مالیاتی با شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه برگزار شده است، اکنون یکسری پرونده مربوط به اطلاعات مالیاتی سهام متوفی بهصورت بانک دیتا آمده که در حال محاسبه آنها هستیم. امیدواریم تا پایان امسال فرآیند محاسبه و اخذ مالیات سهام متوفی بهصورت برخط انجام شود.
ایسنا