شناسهٔ خبر: 71013155 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

نقشه ترامپ برای ایران چیست؟

شناخت و تجربه از ترامپ این است که او در اولین اقدام در مواجهه با کشورها، سنگ بزرگی را پرتاب می کند که طبیعتا فضای تعامل را تحت الشعاع قرار می دهد. مگر آنکه واقعا به این نتیجه رسیده باشد که حل کردن پرونده ایران می تواند آمریکا را از درگیری بیشتر در خاورمیانه دور نگه دارد.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز - نزدیک به دوماه از انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آینده آمریکا میگذرد و او کمترین موضع گیری را راجع به ایران داشته است. اقدامات او در مواجهه با دولت نتانیاهو هم در نهایت منجر به وادار کردن او به آتش بس در غزه شد. اما چند اقدام اخیر او در کنار سکوت در قبال ایران این خوش بینی را در برخی ایجاد کرده است که ممکن است ترامپ با توجه به تجربه دور قبل ریاست جمهوری، بخواهد مسیر دیگری را با ایران طی کند. 

 

اگرچه نباید به راحتی از آنچه ترامپ در مورد ایجاد محدودیت مالی برای ایران  مطرح کرده گذشت، اما واقعیت این است که نگاه متفاوتی در چینش کابینه ترامپ قابل مشاهده است که اگرچه هدف اصلی آن ایران نیست، اما در مجموعه نشان از رویکرد «انزواگرایانه» و مدل سیاست «جکسونی» در سیاست خارجی او دیده میشود. سیاستی که در آن اصلی ترین هدف خود آمریکا و گسترش در دایره قاره آمریکا خواهد بود. 

از همین رو خبرهایی که در این زمینه منتشر میشد اهمیت دارد. از جمله اینکه در یک توئیت نوشته بود: «اگر برای آمریکا رفاه می‌خواهید، هرگز افراد جنگ طلبی مانند جان بولتون«کله پوک»، نیکی هیلی، دیک چینی، پل رایان، میت رامنی، مایک پنس، ژنرال مارک میلی، جیمز متیس و مارک یسپر را برای دولت من پیشنهاد نکنید.»

همچنین نشریه امریکن کانسروتیو در خبری نوشت که «مصاحبه برایان هوک درمورد از سرگیری فشار حداکثری علیه ایران منجر به حذف او از دولت ترامپ شد. 

ترامپ همچنین تیم محافظ جان بولتون را منحل کرد. او چند ساعت پس از آغاز به کارش به عنوان رئیس جمهور، تیم سرویس مخفی که برای محافظت از جان بولتون اختصاص داده شده بود را مرخص کرد.  

نشریه المانیتور در مورد حذف برایان هوک معتقد است که «این انتصاب مهم ترامپ در پنتاگون نشان می‌دهد استراتژی او درمورد ایران تغییر کرده» به نوشته این رسانه تحلیلی «رئیس جدید سیاستگذاری پنتاگون در خاورمیانه مخالف همراهی با حمله اسرائیل به تهران است» رئیس جدید سیاستگذاری پنتاگون در اظهار نظری گفته بود که «ایران تهدید درجه یکی برای واشنگتن نیست؛ اینجاست که راه منافع آمریکا و اسرائیل از یکدیگر جدا می‌شود» 

به اعتقاد برخی از تحلیل گران مجموعه این عوامل نشان میدهد که ترامپ اگرچه در حوزه اقتصادی و فروش نفت به دنبال فشار حداکثری است، اما از رویکرد جنگ طلبانه برخوردار نیست.

اما شناخت و تجربه از ترامپ این است که او در اولین اقدام در مواجهه با کشورها، سنگ بزرگی را پرتاب می کند که طبیعتا فضای تعامل را تحت الشعاع قرار می دهد. مگر آنکه واقعا به این نتیجه رسیده باشد که حل کردن پرونده ایران می تواند آمریکا را از درگیری بیشتر در خاورمیانه دور نگه دارد.

 

منبع: امتداد