شناسهٔ خبر: 71009707 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

کشف ۱۳۰۰ سکه نقره و رازی که سر به مهر ماند

اقتصادنیوز: گنجینه‌ای شامل بیش از ۱۳۰۰ سکه، که بیشتر آن‌ها نقره هستند، در حالی در انگلستان کشف شده است که دلیل دفن این سکه‌ها همچنان یک معما باقی مانده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، گنجینه ای شامل ۱۳۶۸ سکه که بیشتر آن‌ها از جنس نقره هستند، توسط شخصی که با استفاده از دستگاه فلزیاب در شهرستان «ووسترشر» وقع در انگلستان مشغول جست‌وجو بود، در داخل یک کوزه کشف و در نهایت به موزه ووسترشر تحویل داده شد.

«لایوساینس» در این‌باره نوشت، این گنجینه در حدود سال ۵۵ میلادی دفن شده است؛ زمانی که امپراتوری روم تحت رهبری «امپراتور نرون» (حکومت از حدود سال ۵۴ تا ۶۸ میلادی) تلاش می‌کرد تا کنترل انگلستان را به دست آورد. پیش از او، امپراتور «کلودیوس» (حکومت از ۴۱ تا ۵۴ میلادی) به بریتانیا حمله کرده و بخش‌های وسیعی از انگلستان را تحت کنترل خود درآورده بود، اما مقاومت‌ بریتانیا در دوران حکومت نرون ادامه یافت. در سال ۶۰ میلادی، بودیکا، ملکه یکی از قبایل بریتانیایی به نام «آیسنی»، شورشی را آغاز کرد که تقریباً توانست رومیان را از جزیره بیرون کند، با این حال امپراتوری توانست این شورش را سرکوب کند.

خبر مرتبط
تصادف مرگبار آمبولانس با تانکر سوخت / راننده در دم جان باخت

اقتصادنیوز: رئیس مرکز فوریت های پزشکی استان مرکزی از مرگ تلخ راننده ۵۰ ساله خودرو آمبولانس باغ جنت در تصادف مرگبار آمبولانس با تانکر خبر داد.



اگرچه نیروهای «نرون» موفق شدند شورش آیسنی را سرکوب کنند، اما دوران حکومت «نرون» اغلب پرتلاطم تلقی می‌شود. در سال ۶۴ میلادی، آتش‌سوزی بزرگی شهر رم را ویران کرد و بر اساس یک داستان غیرموثق، گفته می‌شود که نرون در هنگام آتش‌سوزی ویولن می‌نواخت. در سال ۶۸ میلادی، گارد «پرتورین» (Praetorian) (نیروهای مسئول حفاظت از امپراتور)، «نرون» را از قدرت برکنار کردند و او کمی بعد با خودکشی به زندگی‌اش پایان داد.

اگرچه این سکه‌ها در دوران حکومت «نرون» دفن شده‌اند، اما برخی از آن‌ها در دوره‌های قبل‌تر ضرب شده بودند. همه سکه‌ها به‌ جز یک سکه از جنس نقره و از نوع «دناریوس» (یک سکه رایج رومی) هستند که بین سال‌های ۱۵۷ قبل از میلاد تا ۵۵ میلادی ضرب شده‌اند. تنها سکه طلای این گنجینه بین سال‌های ۲۰ تا ۴۵ میلادی برای قبیله‌ای به نام «دوبانی» که در ووسترشر و مناطق اطراف آن مستقر بودند، ضرب شده است.

دلیل دفن این گنجینه همچنان نامعلوم است، اما «یک نظریه این است که این گنج پس‌انداز یک کشاورز ثروتمند محلی بوده که با فروش غلات و دام به ارتش روم پول زیادی به دست آورده است.» به گفته موزه ووسترشر، در زمانی که این گنج دفن شده، ووسترشر در مرز امپراتوری روم قرار داشته است. این موضوع این سؤال را مطرح می‌کند که آیا درگیری‌ها یا جنگ‌هایی در این منطقه باعث شده صاحب آن تصمیم به مخفی کردن گنج بگیرد، یا خیر.

این سکه‌ها در اواخر سال ۲۰۲۳ کشف شد و در سال ۲۰۲۴ میلادی با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار گرفت و  به‌عنوان «گنجینه» معرفی شد. این عنوان دولتی به آثاری اطلاق می‌شود که از فلزات گرانبها ساخته شده و حداقل ۳۰۰ سال قدمت دارند. ارزش این گنج ۱۰۰,۰۰۰ پوند (۱۲۳,۱۰۰ دلار) تخمین زده شده است. موزه در تلاش است تا بودجه لازم برای خرید این گنجینه را جمع‌آوری کند.

«هلن لارج»، سخنگوی موزه‌های ووسترشر، در ایمیلی به «لایو ساینس» گفت: «کمپین جمع‌آوری کمک‌های مالی بسیار خوب پیش می‌رود. مردم سخاوتمندانه کمک می‌کنند و کاملاً مشخص است که علاقه زیادی وجود دارد تا این گنجینه در ووسترشر باقی بماند.»