به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، در راستای سیاستهای پژوهشکده شورای نگهبان مبنی بر آگاهیبخشی و توانمندسازی عموم دانشجویان و پژوهشگران علاقهمند به مباحث حقوق عمومی و به منظور آشنایی عمیق و کاربردی مخاطبان با حقوق بودجه و حقوق مالیاتی، پژوهشکده شورای نگهبان دوره تخصصی مدرسه زمستانی حقوق مالی را با تدریس اساتید متخصص در این حوزه و با حضور دانشجویان و پژوهشگران علاقمند در روزهای ۳ و ۴ بهمنماه ۱۴۰۳ طی ۸ جلسه و مجموعا ۱۶ ساعت تدریس برگزار کرد.
بر اساس این گزارش، این دوره تخصصی با تدریس دکتر محمدعلی فراهانی، عضو هیئت علمی پژوهشکده شورای نگهبان با موضوع «حقوق بودجه در رویه شورای نگهبان» آغاز شد و وی ابتدا به تبیین جایگاه بودجه در نظام حقوقی ایران و همچنین جایگاه نظرات شورای نگهبان در حقوق برنامه و بودجه پرداخت و در ادامه، فرایند رسیدگی شورای نگهبان به لوایح بودجه را تشریح کرد.
«حقوق مالیاتی در رویه شورای نگهبان» نیز موضوعی بود که آقای وحید حیدری، پژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان آن را تدریس کرد. وی در ضمن تعریف حقوق مالیاتی و معرفی شاخههای مختلف آن، منابع حقوق مالیاتی را تشریح کرد و به بررسی رویه شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به قوانین مالیاتی پرداخت.
سومین مدرس مدرسه تخصصی حقوق مالی، دکتر مرتضی حاجی علی خمسه، رئیس امور تنظیم لوایح دولت سیزدهم بود که موضوع «تهیه و تنظیم بودجه» ندریس کرد. وی با اشاره به اینکه مباحث نظری مربوط به تهیه و تنظیم بودجه هم مباحث مفصلی نیستند و هم در منابع مرتبط قابل دسترسی هستند، به تشریح تجارب اقداماتی که در ساحت عمل در موضوع تهیه و تنظیم بودجه صورت گرفته اند پرداخت.
آخرین مدرس روز اول مدرسه تخصصی حقوق مالی دکتر محمدصادق فراهانی، معاون پژوهشهای بنیادین پژوهشکده شورای نگهبان بود که «تحلیل صلاحیت مجلس شورای اسلامی در رسیدگی، تصویب و تغییر بودجه» را تدریس کرد. وی در این سخنرانی ابتدا دامنه نهادی و موضوعی صلاحیت رسیدگی به بودجه را تشریح کرد و در نهایت به بررسی تطبیقی صلاحیت رسیدگی به بودجه پرداخت.
دومین روز مدرسه حقوق مالی با تدریس دکتر حسین عبداللهی، عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد و مدیر کل دفتر حقوقی سازمان امور مالیاتی درباره مبحث «وصول مالیات» که زیرمجموعه حقوق مالیاتی است آغاز شد. وی در سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت وصول مالیات، ظرفیتهای قانونی وصول مالیات و ضوابط قانونی آن را تبیین کرد.
دومین مدرس روز دوم مدرسه حقوق مالی، دکتر ولی رستمی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بود که موضوع «تشخیص مالیات» را تدریس کرد. وی در این دوره تخصصی به تشریح نحوه تشخیص مالیات و چگونگی دادرسی مالیاتی در نظام حقوقی ایران پرداخت.
دکتر غلامرضا مولابیگی، عضو حقوقدان شورای نگهبان و قاضی دیوان عدالت اداری سومین مدرس روز دوم مدرسه تخصصی حقوق مالی بود که به تدریس «دادرسی مالیاتی» پرداخت و نحوه دادرسی مالیاتی در نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران را واکاوی کرد.
«نقش شورای نگهبان در ارتقای نظام بودجهریزی الگو» نیز موضوع تدریس آخرین مدرس در مدرسه تخصصی حقوق مالی، دکتر سید مجتبی حسینی پور، معاون امور دولت دفتر هیئت دولت سیزدهم بود. وی ابتدا به تبیین شاخصهای بودجهریزی مطلوب پرداخت و در ادامه با تحلیل برخی مصادیق، رویه شورای نگهبان در بررسی لوایح بودجه سنواتی را تشریح کرد.
انتهای پیام/