به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث حبیبی پیش از ظهر شنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش کردستان اظهار کرد: نظام آمایشی کشور و استان ما درست پیش بینی نکرده و کمبود فضای آموزشی در بانه و مریوان بیانگر این موضوع است.
وی بیان کرد: در بسیاری از شهرهای پیشرفته کلی فضای خدماتی ایجاد شد اما اکنون با گریز جمعیت و مهاجرت مواجه است به طوریکه به عنوان مثال در بافت قدیمی سنندج فضای آموزشی ایجاد کردیم که به دلیل خالی شدن از دانش آموز مدرسه به پارکینگ تبدیل شد.
وی یادآور شد: اکنون حتی برخی خانه بهداشتها در روستاها نیز به دلیل نبود جمعیت و عدم استفاده خالی شده است بنابراین باید نظام آمایش پیش بینی و آینده نگری داشته باشد.
معاون استاندار کردستان یادآور شد: نظام سیاستگذاری به سمت و سویی سوق یافته است که دست مدیر اجرایی برای تأمین فضاها قفل میکند و برخی سیاستهای بالادستی امکان مشارکت مدیران استانی در طرحهای جدید را گرفته است و نیازمند بازنگری قوانین هستیم.
وی تصریح کرد: سرمایهگذار اگر پای کار باشد باید فضای آموزشی با حداقل قیمت ممکن در اختیار قرار گیرد و زمین آموزشی گران نباشد که سازمان ملی زمین و مسکن باید در این زمینه کمک کند.
بانه یک هشتم استانداردهای جهانی را در فضای آموزشی دارد
حبیبی عنوان کرد: کردستان نصف کشور و کشور ما نصف استانداردهای جهانی را داراست اما شهرستان بانه یک هشتم استانداردهای جهانی را در فضای آموزشی دارد.
وی تاکید کرد: در فضاهای جدید مسکونی باید فضای آموزشی در نظر گرفته شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان اذعان کرد: در استان فضاهایی وجود دارد که امکان تملک آن از ارگان مربوطه وجود ندارد چراکه هزینه بسیار بالا است.
وی با بیان اینکه در جریان سفر اول و دوم رئیس جمهور شهید به کردستان حدود ۹ درصد اعتبارات ملی و استانی را به سمت فضاهای آموزشی جهت دادیم، افزود: اما تعهدات استانی نقش فراتری به نسبت تعهدات ملی داشته است.