شناسهٔ خبر: 70997216 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

فرآیند پرونده ثبت جهانی ماسوله تغییر کرده است

رشت- مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: فرآیند پرونده ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله از بافت تاریخی به منظر فرهنگی تاریخی تغییر کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، ولی جهانی صبح شنبه در دومین جلسه بررسی ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله که صبح شنبه در سالن شهید انصاری استانداری با حضور استاندار گیلان برگزار شد، اظهار کرد: بحث‌ها و تعهدات پس از ثبت جهانی باید به صورت دقیق و منظم انجام شود.

جهانی با اشاره به اینکه پرونده ماسوله در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۰ به سازمان علمی، فرهنگی یونسکو ارسال شده است، گفت: پروژه ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله پس از بررسی‌های اولیه، در شهر ریاض مطرح شد که با همکاری اعضای شورای فرهنگی، ایراداتی به پرونده وارد شد که نیاز به اصلاح داشت.

وی به حضور ۲ نفر از ارزیابان یونسکو در سال ۱۴۰۳ به استان گیلان جهت تکمیل پرونده ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله جهت رفع ایرادات اشاره کرد و افزود: در این بازدیدها، مناطق مختلفی از جمله معادن آهن و کوه‌های ماسوله مورد بررسی قرار گرفتند و با توجه به ایرادات مطرح شده، عنوان پرونده از «بافت تاریخی» به منظر فرهنگی تاریخ طبیعی ماسوله تغییر پیدا کرد.

جهانی با تاکید بر اینکه برای تکمیل این پرونده نیاز به همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط است، ادامه داد: مشکلات ترافیک و جاده دسترسی از جمله مشکلاتی است که باید حل شود و باید سامانه ترافیک شهر تاریخی ماسوله بهبود یابد.

مدیر کل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به حضور هیئت مشترکی از ایران و چین به گیلان در شهریور ۱۴۰۳، جهت بازدید از شهرک تاریخی ماسوله نتایج این بازدیدها را بسیار مثبت دانست و گفت: این بازدیدها نشان داد که ماسوله از نظر باستان‌شناسی و فرهنگی ارزش‌های بسیاری دارد.

جهانی تصریح کرد: برای تکمیل پروژه‌های باستان شناسی و بهبود زیرساخت‌ها نیاز به اعتبارات قابل‌توجهی داریم که همکاری همه نهادها و دستگاه‌ها برای این امر مهم، ضروری است.

وی با بیان اینکه اعتبارات باستان‌شناسی و تفاهم نامه‌های منابع طبیعی نیز مجدداً امضا شده‌اند، گفت: تمامی بناهای تاریخی در این شهرک در مدت دو سال مرمت شده و برخی از موضوعاتی مانند اولین آسیاب آبی کشور در این شهر احیا شده و بسیاری از بوم‌گردی‌ها و هتل‌ها نیز در منطقه ساماندهی شده است.

جهانی یکی از کارهای خوب انجام شده در این شهرک تاریخی را در سال‌های اخیر راه اندازی بازارچه‌هایی با همکاری هلال احمر و اجرای سایت شناسی در ماسوله عنوان کرد و افزود: این اقدامات سبب شده تا ماسوله به عنوان یکی از مکان‌های باستانی و فرهنگی ارزشمند شناخته شود.

وی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی ماسوله یک فرآیند چندجانبه است که نیازمند تلاش‌های مشترک و هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف و مردم محلی می‌باشد، گفت: همه باید دست به دست هم دهند تا این شهر تاریخی به عنوان یکی از میراث‌های فرهنگی کهن گیلان در یونسکو ثبت شود.