به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، امیرحسین نقیپور امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار واکسیناسیون دام در استان، اظهار داشت: در 10 ماهه امسال 11 میلیون و 450 هزار نوبت سر واکسیناسیون در دام سبک و سنگین انجام شد که نسبت به سال گذشته رشد شش درصدی را شاهد بودیم.
وی افزود: حدود 50 درصد کاهش بیماری را در ده ماهه گذشته در دام داشتیم که در بحث پیشگیری از بیماری یکی از برنامههای این سازمان مبارزه با لمپی اسکین و تب کریمه کونگو بود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان بیان کرد: در مورد اردوهای جهادی دامپزشکی به میزان 105 اردوی جهادی در 161 روستای محروم، کم برخوردار و صعب العبور داشتیم که در آن به موضوعات آموزش، معاینه دام و طیور، واکسیناسیون، واکسن طیور بومی و غیره انجام گرفت و 312 هزار نوبت سرواکسیناسیون در این روستاها انجام و 765 هزار قطعه طیور بومی در این راستا واکسیناسیون شدند.
نقیپور اعلام کرد: رصد و پایش بیماریها به صورت مداوم در استان همدان در حال انجام است و یک میلیون و 900 هزار پایش و مراقبت از ابتدای سال در حوزه بررسی بیماریهای استراتژیک در دامداریها و مرغداریها انجام شده است.
وی با بیان اینکه در مدت 10 ماهه امسال حدود 860 هزار نوبت بازدید از دو هزار و 888 مرکز تحت نظارت دام پزشکی انجام گرفته گفت: در این بازدیدها بیش از 61 تن فرآورده خام دامی غیر بهداشتی از چرخه مصرف حذف و معدوم شد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان در مورد کنترل بیماری تب مالت در استان، بیان کرد: در دو سال گذشته حدود 40 درصد کاهش تب مالت در استان همدان را شاهد بودیم که این میزان نتیجه برگزاری جلسات مختلف، تامین واکسن، حمل و نقل واکسن، انجام واکسیناسیون و تست و کشتار در دامداریهای دارای آلودگی و غیره بود و همدان به عنوان پایلوت کنترل این بیماری در کشور انتخاب شده است.
نقیپور اعلام کرد: سعی کردیم واکسن تب مالت را به صورت گسترده در دامداریهای دام سبک شامل گوسفند و بز تزریق انجام دهیم و در روستاهای هدف که بیشترین درگیری را داشتند اقدامات لازم انجام شد و تعداد روستاهای درگیر نیز امسال نسبت به سال قبل کاهش شده است، همچنین با توجه به تستی که در دامداریهای صنعتی انجام گرفت گاوداریهای صنعتی استان پاک هستند.
وی توصیه کرد: مراکز لبنی شیر پاستوریزه و استرلیزه مورد تایید بوده و هیچ مشکلی ندارد، ولی در حوزه لبنیاتهای سنتی توصیه ما این است که مردم سعی کنند شیر خام تهیه نکنند و اگر اصرار بر تهیه داشتند شیر از زمان اولین جوشش شیر به مدت 20 دقیقه جوشانده شود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان عنوان کرد: در جوجهریزی حدود 35 میلیون قطعه جوجهریزی در استان همدان صورت گرفت و رشد 24 درصدی را در ده ماهه داشتیم.
نقیپور گفت: تامین و سلامت بهداشت دام، مبارزه و پیشگیری با بیماریهای دام و بیماریهای مشترک انسان و دام، فراهم کردن شرایط ورود به بازارهای جهانی توسعه پایدار و غیره از اهداف این اداره کل است و قبل از تولید فرآورده دامی نظارت بر دامداریها انجام میشود و به این سبب سلامت آن فرآورده تضمین شده و پس از آن در فرآیند بستهبندی و مراکز عرضه فروش نیز نظارت و بازرسی ادامه دارد، همچنین موضوع نظارت بر ذبح شرعی توسط ناظران ذبح شرخی در کشتارگاه های استان انجام میشود و هیچ محصولی در کشتارگاههای استان استحصال نمیشود مگر اینکه ناظر شرعی بر آن نظارت داشته باشند.
انتهای پیام/
∎