شناسهٔ خبر: 70971716 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

رئیس جهاد کشاورزی لرستان مطرح کرد؛

اجرای طرح جهش تولید در ۴۲۰ هزار هکتار از دیم‌زارهای لرستان

خرم‌آباد - رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از اجرای طرح جهش تولید در ۴۲۰ هزار هکتار از دیم‌زارهای این استان طی امسال خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، سید عماد شاهرخی در سخنانی، اظهار داشت: طرح جهش تولید در ۲۵ استان از کشور در حال اجرا است و استان لرستان جز استان‌های پیشرو در این طرح است.

وی تصریح کرد: طرح جهش تولید به‌منظور افزایش تولید در دیمزارهای کشور تدوین شده که باتدبیر مقام معظم رهبری اقدامات مؤثری در این زمینه صورت‌گرفته و باتوجه‌به دستاوردهای موفق طرح با موافقت مقام معظم رهبری، اجرای آن به مدت ۵ سال دیگر تمدید شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان داشت: امسال ۴۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان تحت پوشش این طرح قرار گرفته و باتوجه‌به اینکه ۷۰ درصد اراضی استان به‌صورت دیم هستند فرصت مغتنمی است که باید از آن در راستای توسعه کشاورزی استان و افزایش تولید محصولات دیم استفاده کرد.

شاهرخی، افزود: از مزایای طرح جهش تولید می‌توان به اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه برای خرید وسایل و ادوات کشاورزی، بذرمال و کودهای ریزمغذی با حداقل قیمت، نظارت کارشناسان فنی بر مراحل کاشت، داشت و برداشت توسط کارشناسان نظام‌مهندسی و جهاد کشاورزی نظام‌مهندسی اشاره کرد.

وی گفت: تاکنون در قالب این طرح، سه هزار و ۱۰۰ تراکتور و دنباله بند به ارزش یک‌همت با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و با حمایت جهاد کشاورزی به چرخه تولید اضافه شده و باعث بازسازی ناوگان کشاورزی و افزایش ضریب مکانیزاسیون در استان شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، ادامه داد: در طرح جهش تولید، اقدامات مؤثری نظیر کشت عمود بر شیب، استفاده از ادوات کم خاک‌ورزی و بدون خاک‌ورزی مانند چیزل و دستگاه کشت مستقیم انجام شده که همگی در راستای جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش هدررفت رطوبت خاک و افزایش مواد آلی خاک بوده است.

شاهرخی، یادآور شد: باتوجه‌به منابع محدود دولت، توسعه همه‌جانبه بخش کشاورزی بدون کمک بخش خصوصی امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی اضافه کرد: طی سال جاری مجموعاً پنج همت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی استان انجام شده که عدد قابل‌توجهی است و نویدبخش این امر است که بخش کشاورزی لرستان روند صعودی را در پیشرو دارد.