شناسهٔ خبر: 70958553 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

یک دانش‌آموز: مصوبه‌ی کنکور ۱۴۰۴ استرس زیادی ایجاد کرده است

صاحب‌خبر -

سرویس اجتماعی، انصاف نیوز: یک دانش‌آموز اراکی که یک سال است پشت کنکور مانده، درباره‌ی فشار و استرس مصوبه‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکوری‌ها می‌گوید و این مصوبه را مانعی برای خروجی خوب دانش‌آموزان در کنکور می‌داند.

پسری از اراک با دیپلم رشته ریاضی، که سال گذشته برای رشته‌ی مهندس مکانیک در دانشگاه تهران قبول نشده است، به خبرنگار انصاف نیوز گفت: مصوبه‌ای که برای در نظر گرفتن سوابق تحصیلی در کنکور تصویب شده است، در عمل بار روانی و استرس زیادی را برای پشت کنکوری‌ها ایجاد می‌کند؛ طوری‌که نمی‌دانیم باید برای امتحان نهایی بخوانیم یا کنکور؟ با این شرایط چطور می‌توانیم خروجی خوبی داشته باشیم؟ 

مصوبه‌ای که «مانع» برقراری عدالت آموزشی است

این دانش‌آموز خطاب به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و آقای خسروپناه، دبیر این شورا می‌گوید: کاش این مصوبه تعلیق شود یا برای سال ۱۴۰۴ سوابق تحصیلی پایه‌ی یازدهم را حذف کنند و فقط تاثیر ۶۰درصدی امتحان نهایی با دو کنکور را در نظر بگیرند تا عدالت هم برقرار شود.

به گزارش انصاف نیوز، به نقل از خبرگزاری دانشجو، «مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تأکید بر استفاده ترکیبی از سوابق تحصیلی و نتایج کنکور به‌منظور کاهش فشار و استرس روی دانش‌آموزان و ایجاد عدالت بیشتر در فرآیند پذیرش دانشجو است. کمیسیون آموزش مجلس معتقد است که وزن سوابق تحصیلی نباید بیش از حد افزایش یابد، زیرا این امر ممکن است عدالت آموزشی را مختل کند و در بعضی مناطق، به ویژه مناطق کم‌برخوردار، مشکلاتی ایجاد کند.»

استرس بالای دانش‌آموزان برای ترمیم معدل

او می‌گوید اگر بخواهد سوابق تحصیلی‌اش را اصلاح کند، باید در مجموع برای ۲۴ درس امتحان بدهد و و با توجه به اینکه باید در دو کنکور نوبت اول و دوم (در ماه‌های اردیبهشت و تیر) شرکت کند، فشار روانی زیادی را احساس می‌کند که البته نه فقط برای او بلکه برای دانش‌آموزان دیگر هم مشترک است؛ به‌گونه‌ای که آنها درخواست لغو تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکو ۱۴۰۴ را با حدود ۳۰هزار امضا در سایت کارزار ثبت کرده‌اند.

این دانش‌آموز درباره‌ی تاثیر هر درس در کنکور می‌گوید: هر درسی ضریب خودش را دارد و مثل یک کنکور است. برای ما سوال است که چرا باید برای درس‌هایی مثل زمین‌شناسی، تاریخ و محیط‌زیست که علاقه‌ای نداریم و به درد زندگی‌مان هم نمی‌‌خورد، این‌همه وقت و انرژی بگذاریم؟ آن‌ هم باتوجه به اینکه نمرات امتحان نهایی در کنکور ۶۰درصد و خود کنکور هم ۴۰درصد برای قبولی در دانشگاه مهم است.

مخالفت رئیس‌جمهور پزشکیان با مصوبه‌ی کنکور

او صحبت پزشکیان را نقل می‌کند و می‌گوید: رئیس‌جمهور هم قبلا گفته بود که با مصوبه کنکور ۱۴۰۴ مخالف است و اگر این مصوبه زمان او تصویب می‌شد، هرگز نمی‌توانست وارد دانشگاه و پزشک شود!

او در ادامه گفت: علاوه بر مجلس، مسئولان دیگری هم هستند که با اجرای این مصوبه مخالف هستند اما در حال حاضر، آقای لاریجانی و حداد عادل موافق هستند. کافی است موافقان خودشان را جای پشت کنکوری‌ها بگذارند تا ببینند دانش‌آموزان باید چه استرس بالایی را تجربه کنند!

این دانش‌آموز که می‌خواست برای بالا بردن شانس قبولی خود، ترمیم معدل انجام دهد گفت: این مصوبه سال ۱۴۰۰ تصویب شد و طبق آن سوابق دانش‌آموزان در پایه‌ی یازدهم و دوازدهم مهم است. اگر بخواهیم برای ترمیم معدل درس‌های پایه‌ی دوازدهم امتحان دهیم، باید برای هر درس ۷۰ هزار تومان پرداخت کنیم که برای ۱۲ درس هزینه‌اش ۸۴۰ هزار تومان می‌شود که مبلغ زیادی است!

او در پایان، درباره‌ی سنگین‌تر شدن رقابت در هر سال تحصیلی می‌گوید قبولی در کنکور کارِ ساده‌ای نیست و ای کاش کسانی که این مصوبه را تصویب کردند، بدانند ما شرایط سخت و استرس زیادی داریم؛ چون باید نمره‌هایمان بالای ۱۸-۱۹ باشد، تا بتوانیم در رشته‌ای که می‌خواهیم قبول شویم.

انتهای پیام