شناسهٔ خبر: 70956115 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

بهره‌برداری صحیح از منابع طبیعی یکی از اصول حیاتی تعالیم اسلامی است

قم- قائم‌ مقام مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: بهره‌برداری صحیح از منابع طبیعی یکی از اصول حیاتی تعالیم اسلامی بوده که متأسفانه در این امر کوتاهی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست «نقش حوزه‌های علمیه در ارتقای مدیریت مصرف آب» که در سالن شیخ طوسی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: بهره‌برداری صحیح و مدیریت‌شده از منابع طبیعی یکی از اصول حیاتی تعالیم اسلامی است که با وجود اهمیت این اصل، متأسفانه تاکنون در ترویج این ارزش الهی در جامعه کوتاهی کرده‌ایم.

قائم مقام مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: مبلغین جامعه اسلامی، علاوه بر پرداختن به مسائل اخلاقی و معنوی باید موضوعات مرتبط با استفاده مسئولانه از منابع، به‌ویژه آب را در اولویت کارهای خود قرار دهند.

وی در ادامه به چالش‌های جدی در زمینه مصرف آب به‌خصوص در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد آب کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد و پس از آن، صنعت و سپس مصارف خانگی قرار می‌گیرند.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی ابراز کرد: فرهنگ صرفه‌جویی و مدیریت مصرف مناسب در جامعه ما به صورت نهادینه جا نیفتاده است و حوزه‌های علمیه باید با جدیت بیشتری به این مسئله ورود کنند و آن را بخش اصلی فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی خود قرار دهند.

قائم مقام مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تأکید بر تأثیر فرآیند فرهنگ‌سازی در دستگاه‌هایی نظیر آموزش‌وپرورش، عنوان کرد: اگر کودکان از سنین پایین با اهمیت مدیریت مصرف و پرهیز از اسراف آشنا شوند، نتایج مثبتی در آینده حاصل خواهد شد.

وی آموزش روش‌های درست مصرف را برای کودکان لازم دانست و خواستار توجه ویژه به تربیت نسلی شد تا آنان اهمیت منابع حیاتی، به‌ویژه آب را درک کرده و پاسداری از آن را تکلیف دینی و اخلاقی خود بدانند.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی بر لزوم اجرای قوانین مرتبط با مصرف آب تأکید کرد و گفت: رعایت قانون، چه در سطح فردی و چه در سطح کلان جامعه، می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد، باوجود اینکه این امر صرف قانون‌گذاری کافی نیست و نیازمند اقداماتی مؤثر در جهت اجرای دقیق این قوانین است.

قائم مقام مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه با اشاره به اثرات معنوی اسراف، اذعان کرد: اگر مردم آگاه شوند که اسراف باعث کاهش توفیقات، قطع رحمت الهی و عدم استجابت دعاهایشان می‌شود، بدون شک توجه بیشتری به این مسئله خواهند داشت.

وی تصریح کرد: برای تبدیل مدیریت مصرف آب به یک رفتار عمومی، باید از تمام ظرفیت‌های موجود نظیر مدارس، دانشگاه‌ها، رسانه‌های ملی مانند صداوسیما و حتی مشارکت چهره‌های شناخته‌شده استفاده کرد تا حساسیت عمومی نسبت به این موضوع ارتقا یابد.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی خاطرنشان کرد: مسئله آب به‌عنوان یک منبع حیاتی بشریت باید با دیدی جامع‌تر بررسی شود و از همه باید مدیریت مصرف آب به‌ویژه در بخش کشاورزی و توسعه پایدار را جدی‌تر بگیرند، چراکه آب شالوده اصلی زندگی انسان‌ها و تمامی موجودات است.