شناسهٔ خبر: 70954567 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

مدیریت سفرهای نوروز ۱۴۰۴ در تقارن با ماه رمضان

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور از پشیبرد روند مدیریت سفرهای نوروز ۱۴۰۴ با محوریت رعایت شئونات ماه رمضان و خدمت‌رسانی شایسته به گردشگران خبر داد و جریان غالب حرکت سفرهای پیش رو را به سمت جنوب کشور پیش‌بینی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش میراث آریا، سید مصطفی فاطمی فیروزآبادی، دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور و مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی امروز چهارشنبه سوم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در نشست نمایندگان اعضای ستاد سفر که با حضور مقامات ارشد از ۲۷ دستگاه اجرایی عضو ستاد در محل معاونت گردشگری برگزار شد، گفت: با توجه به شروع دولت چهاردهم و برنامه‌ریزی انجام شده در دبیرخانه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، مقرر شده است نشست نمایندگان ستاد با حضور مدیران کل دستگاه‌های عضو برگزار و موضوعاتی شامل آمادگی دستگاه‌ها به منظور ارائه خدمات در ایام نوروز ۱۴۰۴ و نیز بررسی تقارن ماه  رمضان با تعطیلات نوروز و سفر هموطنان مورد بررسی قرار گیرد.

او با اشاره به اینکه خادمین دستگاه‌های اجرایی کشور به منظور تسهیل روند سفر هموطنان آماده‌باش ارائه خدمات هستند، افزود: روند مدیریت سفرهای نوروزی مطابق با ابلاغ شورای فرهنگی عمومی پیش خواهد رفت و خدمت‌رسانی به هموطنان مسافر در سطحی شایسته محقق خواهد شد. بر این اساس خدمات پذیرایی نیز از طریق معرفی واحدهای کشیک با رعایت شئونات ماه رمضان انجام خواهد گرفت.

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همچنین با تاکید بر لزوم اطلاع‌رسانی فوری و بموقع هموطنان در خصوص روند سفرها و الزامات آن در تقارن با ماه رمضان یاد آور شد: تمرکز بر امر آگاهی‌سازی در خصوص روند مدیریت این ایام در راس امور اجرایی دستگاه‌های عضو از جمله صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد گرفت.

فاطمی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود حجم غالب سفرهای ماه جاری و تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ به سوی استان‌های جنوبی کشور باشد، افزود: پایش تعطیلات اخیر که به دلیل برودت و آلودگی هوا رخ داد، چالش‌ها و نقاط قوت استان‌های جنوبی را در زمینه‌های اقامت، پذیرایی، حمل و نقل و نیز مدیریت ازدحام مسافران را مشخص کرده است که بررسی و ارتقای وضعیت موجود مناطق مورد نظر در تعطیلات پیش رو با جدیت از سوی استانداران به عنوان روسای ستادهای اجرایی مورد پیگیری و رفع نواقص قرار خواهند گرفت.

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر افزود: همچنین پیش‌بینی می‌شود با توجه به افزایش هزینه‌های حمل و نقل هوایی، ریلی و کسری ناوگان جاده‌ای، تمرکز سفرهای هموطنان با خودرو انجام گیرد و این موضوع توجه بیش از پیش به مدیریت مصرف سوخت و نیز تلاش برای کاهش حوادث و تلفات جاده‌ای را می طلبد.

او خاطرنشان کرد: با توجه به پیش‌بینی افزایش سفرها با خودروی شخصی، توجه بیش از پیش تمامی دستگاه‌های خدمت‌رسان به کمپین ۳۰-۶۰ الزامی خواهد بود. این کمپین که به معنای بروز بیش از ۶۰ درصد حوادث و تصادف‌ها در ۳۰ کیلومتری مبادی ورودی شهرها است، می‌تواند با همکاری دستگاه‌های خدمت‌رسان با برپایی چادرها و مراکز سیار پذیرایی، امدادی، ارائه اطلاعات و  غیره سبب ایجاد انگیزه توقف در مسافران و در نتیجه کاهش حادثه‌های احتمالی شوند.

به گفته دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمت سفر اقدام مذکور به همراه شناسایی و مدیریت نقاط‌حادثه‌خیز نقش موثری در کنترل و کاهش اثرات منفی ازدیاد سفرهای جاده‌ای خواهد داشت.  

فاطمی همچنین مدیریت زمانی و مکانی سفرهای نوروزی را نیز راهکاری دیگر برای کاهش تلفات سفرهای جاده‌ای عنوان کرد و گفت: دبیرخانه ستاد که در محل معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مستقر است به صورت مستمر با معرفی استان‌های جایگزین، شهرهای مکمل و تشریح شرایط جوی غالب و وضعیت حجم سفرها اقدام به توزیع مکانی و زمانی سفرهای هموطنان خواهد کرد.

در این نشست اعضای حاضر از سایر دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد مرکزی از جمله وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، اورژانس، فراجا، سازمان تعزیرات حکومتی،  هلال احمر، شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، شرکت فرودگاه‌های کشور، سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان هواشناسی، سازمان هواپیمایی کشور، راه آهن جمهوری اسلامی ایران، کانون جهانگردی واتومبیلرانی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به بیان نظرات و امور اجرایی و تخصصی مربوطه پرداختند و نسبت به ایجاد وحدت رویه و آمادگی کامل نسبت به ارائه خدمات به هموطنان در ایام پیک سفرهای پیش رو اعلام آمادگی کردند.

انتهای پیام/