دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا، در سخنرانی مراسم تحلیفش در واشینگتن دیسی، متعهد شد که نخستین فرمانده کل قوا در این کشور باشد که فضانوردان آمریکایی را به مریخ میفرستد.
به گزارش نیویورکپست، ترامپ با تاکید بر آنچه «رسالت تاریخی» توصیف کرد، گفت: «ایالات متحده بار دیگر خود را یک ملت روبهرشد خواهد دانست؛ ملتی که ثروتش را افزایش میدهد، قلمروهایش را گسترش میدهد، شهرهایش را میسازد، انتظارات خود را بالا میبرد و پرچمش را به افقهای جدید و زیبا میبرد.»
رئیسجمهوری جدید آمریکا با تاکید بر یک باور فرهنگی در قرن نوزدهم در ایالات متحده مشهور به «مانیفست سرنوشت» گفت: «و ما سرنوشت مقدرمان را در میان ستارگان دنبال خواهیم کرد و فضانوردان آمریکایی را برای نصب پرچم ایالات متحده روی سیاره مریخ، اعزام خواهیم کرد.»
اصطلاح «مانیفست سرنوشت» به ایدهای اشاره دارد که بر اساس آن، آمریکاییها سرنوشت یا رسالتی تاریخی دارند تا قلمرو کشورشان را گسترش دهند و تمدنشان را از ساحل شرقی به ساحل غربی ایالات متحده (و حتی فراتر از آن) ببرند.
مهاجران آمریکا بر اساس این ایده، بهمنظور ضمیمه کردن سرزمینهایی که بعدها به ایالتهای تگزاس، نیومکزیکو و کالیفرنیا و غیره تبدیل شدند، در مسیر غرب حرکت کردند.
جاهطلبیهای فضایی روسایجمهوری سابق؛ از بوش پدر تا ترامپ
فضانوردان آمریکایی آخرین بار سال ۱۹۷۲، در جریان آخرین ماموریت آپولو روی ماه قدم گذاشتند. بیش از ۱۵ سال بعد، جورج دبلیو. بوش، رئیسجمهوری وقت ایالات متحده، خواستار اجرای ماموریتهای فضایی بیشتر به ماه و در نهایت مریخ شد.
طرح ابتکاری اکتشاف فضایی بوش در ژوییه ۱۹۸۹، یعنی ۲۰ سال پس از فرود موفقیتآمیز آپولو ۱۱ بر ماه، آغاز شد. اما ناسا پس از آنکه مشخص شد این کار ۵۰۰ میلیارد دلار بودجه لازم دارد، این ایده را کنار گذاشت و بر ماموریتهای رباتیک تمرکز کرد.
پس از بوش، بیل کلینتون، رئیسجمهوری وقت، بهطور رسمی به هدف فرستادن انسان به فراتر از مدار زمین بهعنوان بخشی از راهبرد ملی در آمریکا پایان داد.
جورج بوش پسر نیز در سال ۲۰۰۴ گفته بود که فضانوردان آمریکایی تا سال ۲۰۲۰ برای اقامت و فعاليت به ماه خواهند رفت تا زمينه سفرهای طولانیتر از جمله سفر انسان به مريخ را فراهم کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اینک با گذشت سالها، ایلان ماسک که یکی از نزدیکان سیاسی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، محسوب میشود، پیشبینی کرده است که شرکت اسپیساکس او میتواند تا سال ۲۰۲۸ انسان را به مریخ، یعنی چهارمین سیاره منظومه شمسی، بفرستد.
ماسک پیشتر در ماه سپتامبر در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «اولین استارشیپها به مقصد مریخ تا دو سال آینده پرتاب خواهند شد. این پرتابها بدون سرنشین خواهد بود تا قابلیت اطمینان فرود سالم روی مریخ آزمایش شود.»
ایلان ماسک همچنین گفته بود اگر این فرودها بهخوبی پیش بروند، اولین پروازهای سرنشیندار به مریخ طی چهار سال آینده انجام خواهند شد.
او که بنیانگذار و مدیرعامل شرکت فضایی بزرگ اسپیساکس است، پیش از این نیز بارها در مورد امکان زندگی «چندسیارهای» بشر صحبت کرده بود. همچنین ابراز امیدواری کرده که با افزایش پروازهای فضایی به مریخ، ممکن است ایده ساخت شهری مستقل در این سیاره طی ۲۰ سال ممکن شود.
دیدگاه ایلان ماسک درباره استقلال مریخ و ساکنان آن در آینده پیش از این در متن مربوط به شرایط خدمات پروژه اینترنت استارلینک اسپیساکس در سال ۲۰۲۰ نیز ذکر شده بود.
بر این اساس، قوانین در مریخ آینده تابع قوانین زمینی نخواهند بود و به عنوان سیارهای آزاد به رسمیت شناخته خواهد شد و هیچ دولت زمینی در زمینه فعالیت ساکنان آینده مریخی اختیاری نخواهد داشت.
ایلان ماسک در تلاش ترامپ برای انتخاب مجدد به مقام ریاستجمهوری نقش مهمی داشت و در روزهای پایانی انتخابات، برای تبلیغات دیجیتال و کارزارهای انتخاباتی ترامپ حدود ۲۵۰ میلیون دلار به کمیتههای مختلف اهدا کرد. او در دوران انتقال ریاستجمهوری از بایدن به ترامپ، هم بیشتر زمانش را در املاک مارالاگو ترامپ در پالمبیچ فلوریدا گذراند.