شناسهٔ خبر: 70933967 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

ترامپ: کره‌شمالی قدرت هسته‌ای است؛ «کیم جونگ اون» دوست ماست

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا که برای دومین بار به کاخ سفید راه یافته است، کره‌شمالی را به صراحت یک قدرت هسته‌ای خواند و «کیم جونگ اون» رهبر آن را دوست خطاب کرد؛ امری که کابوس کشورهای منطقه شرق آسیا به خصوص کره‌جنوبی و ژاپن بوده است.

صاحب‌خبر -
ترامپ: کره‌شمالی قدرت هسته‌ای است؛ «کیم جونگ اون» دوست ماست
کد خبر: 695964
|
۱۴۰۳/۱۱/۰۲ ۱۳:۱۵:۰۵

به گزارش خبرگزاری یونهاپ، رئیس جمهوری جدید آمریکا روز گذشته به وقت محلی پیونگ‌یانگ را یک «قدرت هسته ای» خواند و پیش بینی کرد که رهبر کره‌شمالی از بازگشت وی به کاخ سفید خوشحال خواهد شد.

به گزارش ایرنا، یونهاپ در ادامه گزارش داد: ترامپ پس از آیین تحلیف و به عنوان چهل و هفتیم رئیس جمهوری آمریکا در جریان یک نشست خبری در دفتر کاخ سفید در نخستین اظهار در نظر در مورد کره شمالی، رهبر آن کشور را دوست خود خواند.

بنابراین گزارش، ترامپ در دفتر بیضی شکل کاخ سفید در مورد کره شمالی به خبرنگاران گفت: من با وی (کیم جونگ اون) بسیار دوست بودم. او از من خوشش می آمد، من نیز او را دوست داشتم. ما خیلی خوب باهم کنار آمدیم و (برخی دولت ها ) این را تهدید بزرگی می پنداشتند.

ترامپ به صراحت گفت: او (رهبر کره شمالی) یک قدرت هسته ای است و ما با هم کنار آمدیم؛ تصور می کنم او از اینکه من دوباره بازگشته ام خوشحال خواهد شد.

درحالی ترامپ در نخستین روز ورود به کاخ سفید نسبت به کره شمالی چنین اظهار نظری می کند که این موضوع یکی از نگرانی های جدی کره جنوبی و ژاپن به شمار می رود.

در توصیف شرایط کنونی لازم به یادآوری است که سازمان اطلاعات کره جنوبی در مورخ ۲۴ دی ماه و در روزهای پایانی دولت جود بایدن رئیس جمهوری پیشین آمریکا، اعلام کرده بود که ترامپ پس از ورود به کاخ سفید به دنبال مذاکره با رهبر کره شمالی است.

سازمان اطلاعات کره جنوبی در جلسه ای پشت درهای بسته با نمایندگان مجلس این کشور عنوان کرده بود: «این احتمال می رود که ترامپ به دنبال مذاکره با کیم باشد؛ چرا که وی نشست های قبلی خود با رهبر کره شمالی را به عنوان دستاوردهای مهم دور اول ریاست جمهوری خود می داند». چنانچه آمریکا بر این باور باشد که انتظار خلع سلاح کامل کره شمالی در یک دوره زمانی کوتاه دشوار خواهد بود، در آن صورت ممکن است یک «توافق کوچک»، برای متوقف کردن برنامه های هسته ای یا خلع سلاح هسته ای کره شمالی میسر باشد.

ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود سه بار با رهبر کره شمالی دیدار کرد. نخستین بار در ژوئن سال ۲۰۱۸ در سنگاپور، دیگری در فوریه ۲۰۱۹ در هانوی پایتخت ویتنام و سومین دیدار نیز در مورخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۹ برابر با ۹ تیر ۱۳۹۸ در منطقه حائل و مرز بین کره شمالی و کره جنوبی بود.