شناسهٔ خبر: 70933275 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

پژوهشگران و فناوران دانشگاه یزد تجلیل شدند

یزد - مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاه یزد با حضور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جمعی از مسئولان، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه یزد برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: سیاستی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت جدی به آن توجه دارد تولیدات علمی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در سطح بین‌المللی است و این امر نافی حوزه‌های علوم پایه، فنی مهندسی و کشاورزی نیست بلکه قصد داریم یک توجه ویژه‌تری به حوزه علوم انسانی و اجتماعی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه برنامه دولت برنامه هفتم پیشرفت است، گفت: وزارت علوم جزو اولین وزارتخانه‌هایی است که در رابطه با برنامه هفتم برنامه اجرایی آن را تدوین کرده است. ما فرازهایی از برنامه هفتم به طور جدی مورد توجه قرار داده‌ایم برای اینکه بتوانیم در پایان ۵ ساله هفتم به نتیجه برسیم.

وی یکی از اهداف کمی برنامه هفتم پیشرفت را کسب رتبه ۱۴ در پایان برنامه از نظر کمیت تولید علم به استناد پایگاه‌های معتبر بین‌المللی عنوان کرد و گفت: ما در یک دوره رتبه اول تولید علم دنیا از نظر شتاب علمی داشتیم در سال‌های اخیر از این منظر مسطح شدیم اگرچه وقتی ما به قله نزدیک نزدیک‌تر می‌شویم حرکت سخت‌تر می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات موثر در راستای حفظ رشد علمی کشور در سه سال گذشته نمایه‌سازی مجلات است. تعداد کل مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس در طول ۲۵ سال ۱۰۱ نشریه بوده و در طول سه سال گذشته با انجام اقدامات تشویقی، ترغیبی و ترویجی این تعداد به ۹۶ نشریه رسیده است.

به گفته وی تعداد کل مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس در طول ۲۵ سال ۱۰۱ نشریه بوده است و با انجام اقدامات تشویقی، ترغیبی و ترویجی در سه سال اخیر این تعداد به ۹۶ نشریه رسیده است.

وی با ارائه گزارشی از نمایه‌سازی مجلات کشور در بانک های اطلاعاتی معتبر بین‌المللی گفت: نمایه‌سازی مجلات قریب به ۱۴ هزار مقاله به مقالات اسکوپوس افزوده که از این تعداد بالغ بر ۸۴۰۰ مقاله از ایران است و بدون آنکه پژوهش جدیدی انجام یا منتشر شود بیش از ۸۴۰۰ مقاله فقط طی سه سال به مقالات جاری کشور افزوده شده که ۳۱ درصد آن مقالات فارسی است.

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه باید پیشرفت ما جوری باشد که تا ۵۰ سال بعد اگر کسی خواست به تازه‌های علمی دنیا دست پیدا کند مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد، تصریح کرد: ما باید به نحوی در مرجع علم جهان قرار بگیریم تا زبان فارسی به زبان علمی و بین‌المللی تبدیل شود.

صالحی اظهار کرد: در چند سال گذشته ۲۶۰۰ مقاله فارسی در اسکوپوس نمایه شده است و این آمار نشان می‌دهد که ما در حال افزایش سهم مقالات فارسی و زبان فارسی در اسکوپوس هستیم.

وی افزود: در حال حاضر بیشتر سیستم های نمایه‌سازی و رتبه‌بندی با اسکوپوس کار می‌کنند و ما برای مرجع علمی شدن باید میزبان علم جهان هم بشویم.

وی با ارائه آماری نشریات سال ۱۴۰۳ که دارای اعتبار وزارت عتف هستند گفت: تعداد ۱۶۷۴ نشریه مورد تایید وزارت علوم در کمیسیون نشریات است که از این تعداد ۹۴۷ نشریه در حوزه علوم انسانی است و ۷/۲ درصد مجلات علوم انسانی نمایه بین‌المللی دارند.

وی گفت: با توجه به آماری که وجود دارد لازم است مجلات علوم انسانی را در سطح بین‌المللی نمایه‌سازی کنیم و سیاست جدی وزارت علوم حفظ رتبه بین‌المللی است و باید در حوزه علوم انسانی بیشتر تلاش کنیم.

وی گفت: آیا در سطح بین‌الملل چه اثر انگشتی در علوم انسانی و اجتماعی گذاشتیم فرمول ریاضی، فیزیک و مهندسی در تمام دنیا به یک صورت معنی می‌شود اما جنس علوم انسانی تاریخ، تمدن، عقیده و فرهنگ است آن چیزی که امروز در کشور ما و دنیا اتفاق می‌افتد در صد سال آینده تاریخ خواهد شد و امروزه تاریخ را کسانی می‌نویسند که در سطح بین‌المللی مقاله و کتاب نوشته باشند و اینکه ما به زبان فارسی کتاب و مقاله بنویسیم بسیار مهم است.

عباس کلانتری رییس دانشگاه یزد در این مراسم با اشاره به اهمیت ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: ظرفیت خیلی خوبی برای دانشگاه و صنعت ایجاد شده و تقاضا داریم استادان این مهم را جدی بگیرند.

وی تصریح کرد: مقرر شده است یک کارکاه یک روزه از سوی وزارت علوم در راستای تبیین قانون جهش تولید و ماده ۱۳ و ۱۱ این قانون برگزار شود.

وی ضمن قدردانی از اقدامات معاونت پژوهشی وزارت علوم و حضور دکتر صالحی در دانشگاه یزد گفت: در سال‌های اخیر اعتبارات خوبی به حوزه تجهیزات تزریق شد و تجهیزات چندین آزمایشگاه دانشگاه یزد نوسازی و بهسازی شد.

حجت‌الاسلام محمدحسن تولائی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: پژوهشگر برتر بودن یک هنر است و هنرمندتر از هنرمند کسی است که بتواند داشته‌های خود را به دیگران منتقل کند.

وی افزود: شما عمر خود را در راه پژوهش صرف کردید و اکنون لازم است شاگردپرور باشید و انتظار از شما این است که بتوانید امثال خود را تکثیر کنید و به آنها نحوه پژوهش را بیاموزید. در سیره ائمه اطهار و بزرگان علم و معنویت نیز همواره در رشته‌های مختلف شاگردپروی داشتند.

حجت‌الاسلام تولائی در ادامه سخنان خود از برگزاری همایشی ملی در راستای شاگردپروری با همکاری نهاد رهبری دانشگاه یزد و معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

سیدعلیرضا افشانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه یزد نیز در این مراسم گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه مژوهش و فناوری دانشگاه یزد و نحوه انتخاب پژوهشگران برتر ارائه کرد.

وی همچنین با اشاره به قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: این قانون دارای پتانسیل بسیار خوبی است و از همکاران خواستاریم این مبحث را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهند.

در انتهای این مراسم از ۴۶ پژوهشگر و فناور برتر دانشگاه یزد تجلیل شد.