روزنامه جوان نوشت: دولت چهاردهم مجدانه پیگیر موضوعهایی، چون رفع فیلترینگ و آزادی برخی زندانیان است، اما پیگیری قدرتمندانه و گرهگشایانهای برای حل و رفع مشکلات اقتصادی ندارد.
ممکن است گفته شود که دولت با تلاش برای آغاز مذاکرات با طرفهای غربی درصدد حل مشکلات اقتصادی است. حال اگرچه تلاش دولت برای گفتوگو با اروپاییها جهت بهبود فضای روابط خارجی کشور و در نهایت، رفع تحریمها، قابل قبول است، اما وقتی از تلاش دولت برای حل مشکلات اقتصادی سخن گفته میشود، عمده نگاه باید متوجه ابتکاراتی باشد که دولت باید در مدیریت اقتصاد کشور در داخل از خود بروز دهد.
اتفاقاً یکی از مهمترین مواردی که وزن گزینههای روی میز جمهوری اسلامی ایران در هر گونه مذاکرهای برای رفع تحریمها را سنگین میکند، همین ابتکاراتی است که دولتها باید برای مدیریت اقتصادی در داخل انجام دهند.
در همین زمینه باید گفت که از نقطهنظر اهمیت برای عموم مردم نیز اولویت مسائل اقتصادی بهمراتب بیشتر از سایر مسائل است. بنابراین، انتظار آن است که دولت در کنار سایر مسائل، به مسائل اقتصادی توجه بیشتری داشته باشد.
واقعیت آن است که برای بخشی از افکار عمومی (به طور عمده طبقه متوسط جدید که پایگاه طبقاتی دولت است) اگرچه رفع فیلترینگ برخی شبکههای اجتماعی اهمیت دارد، اما همانها به بهبود فضای اقتصادی هم توجه دارند و انتظار دارند که دولت روزنههای امیدی را در این حوزه نیز پیشروی آنها و سایر بخشها و قشرهای جامعه بگشاید.
واقعیت غیرقابلانکار آن است که گرهگشایی اقتصادی برای جامعه ایران مطالبهای تردیدناپذیر است که هر دولتی در ایران روی کار آید، باید به آن توجه کافی داشته باشد. از اینرو، انتظار آن است که دولت بتواند بهزودی توازنی را در رویکردها و عملکرد خود برقرار سازد تا ضمن تقویت میزان شمول جامعه از ناحیه رویکردها و عملکرد دولت، تصویر نامتوازن موجود از دولت زدوده شود. ضمن اینکه در سایه این توازن است که سرمایه اجتماعی دولت بیش از پیش تقویت میشود.
نظرات کاربران