شناسهٔ خبر: 70917621 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

چگونه فناوری پوشش مراسم تحلیف را متحول کرده است؟

نگاهی به نقاط عطف رسانه‌ای در تاریخ ریاست‌جمهوری آمریکا

صاحب‌خبر -

پیش‌بینی می‌شود که میلیون‌ها نفر در سراسر آمریکا مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب، را تماشا کنند. شبکه‌های تلویزیونی، نشریات آنلاین و رسانه‌‌های اجتماعی در حال آماده شدن برای این رویداد بزرگ‌اند. فاکس نیوز در مطلبی به تغییر قابل‌ملاحظه نحوه پوشش و پخش مراسم تحلیف در گذر زمان پرداخته است.

در مراسم تحلیف سال ۲۰۱۷، ده‌ها میلیون نفر سخنرانی ترامپ را زنده، هم از تلویزیون و هم از طریق بسترهای پخش آنلاین، تماشا کردند. اما سخنرانی‌های تحلیف و تحلیل آن‌ها همیشه فوری در دسترس نبودند. در سال ۱۷۸۹، وقتی جورج واشینگتن برای اولین بار سوگند ریاست‌جمهوری یاد کرد، چند روز طول کشید تا سخنرانی‌اش به دست عموم برسد.

در سال ۱۸۰۱، توماس جفرسون اولین رئيس‌جمهوری بود که سخنرانی‌ مراسم تحلیفش همان روز در یک روزنامه منتشر شد. روزنامه «نشنال اینتلیجنسر» سخنرانی جفرسون را صبح روز مراسم تحلیف منتشر کرد.

جیمز پولک اولین رئیس‌جمهوری بود که سخنرانی‌‌اش در مراسم تحلیف از طریق تلگراف گزارش شد؛ و همچنین اولین بار بود که سخنرانی در قالب تصویر در روزنامه‌ای نشان داده شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

طراحی تصاویر تا ۱۲ سال بعد همچنان شیوه اصلی نمایش تصویری مراسم تحلیف بودند، تا اینکه استفاده از عکاسی رایج‌تر شد. جیمز بیوکنن اولین رئيس‌جمهوری بود که از مراسم سوگند ریاست‌جمهوری‌اش عکس گرفته شد.

چهل سال بعد، از ویدیو برای ضبط مراسم تحلیف استفاده شد تا در دسترس عموم قرار گیرد. ویلیام مک‌کینلی اولین رئیس‌جمهوری بود که در سال ۱۹۰۱ هنگام سخنرانی مراسم تحلیف، مقابل دوربین فیلم‌برداری قرار گرفت. آن زمان، فیلم‌ها صامت بودند. اما این روند در گذر سال‌ها تغییر کرد و ضبط تصویری سخنرانی‌های تحلیف با صدا همراه شد.

در سال ۱۹۲۱، وارن هاردینگ اولین کسی بود که برای سخنرانی در مراسم تحلیف از بلندگو استفاده کرد تا افراد حاضر در محل سخنانش را بشنوند. چهار سال بعد، کالوین کولیج اولین رئیس‌جمهوری بود که سخنرانی مراسم تحلیفش از رادیو سراسری پخش شد. انجمن تاریخی کاخ سفید برآورد می‌کند که سخنرانی او در سال ۱۹۲۵ بیش از ۲۳ میلیون شنونده رادیویی داشت.

هربرت هوور اولین مراسم تحلیف چندرسانه‌ای را داشت. سخنرانی او در سال ۱۹۲۹ در یک فیلم خبری همراه با صدا ضبط شد.

پس از جنگ جهانی دوم، تعداد بیشتری از آمریکایی‌ها تلویزیون خریدند. تا سال ۱۹۴۹، تقریبا تمام شهرهای بزرگ دست‌کم یک ایستگاه تلویزیون محلی و ۴.۲ میلیون خانه آمریکایی تلویزیون داشتند.

در همان سال، هری ترومن اولین رئیس‌جمهوری بود که مراسم تحلیف او زنده از تلویزیون پخش شد. بیش از یک دهه بعد، سخنرانی جان اف. کندی به‌‌صورت رنگی برای حدود ۵۰۰ هزار آمریکایی که تلویزیون رنگی داشتند پخش شد.

رونالد ریگان تلاش کرد آمریکایی‌ها در سراسر کشور شکوه مراسم تحلیف را حس کنند. کمیته تحلیف ریگان بیش از ۱۰۰ مهمانی تحلیف با ارتباط ماهواره‌ای برگزار کرد که در ۳۲ شهر پخش شدند. ریگان در یکی از مهمانی‌های تحلیف در هتل واشینگتن هیلتون گفت: «حدود ۲۰۰ سال پیش، در اولین مراسم تحلیف، مردم با کالسکه می‌آمدند. این بار، مردم در سراسر آمریکا، میلیون‌ها نفر، از طریق ماهواره در این مراسم شرکت می‌کنند.»

بیش از یک دهه بعد، دومین مراسم تحلیف بیل کلینتون در سال ۱۹۹۷ از طریق پخش زنده اینترنتی در دسترس بود. یک سال پیش از آن، کلینتون «قانون مخابرات ۱۹۹۶» را در کتابخانه کنگره امضا کرده بود.

با رشد اینترنت، استفاده از رسانه‌‌های اجتماعی نیز گسترش پیدا کرد. باراک اوباما اولین رئیس‌جمهوری بود که به توییتر پیوست. در مورد سخنرانی مراسم تحلیف اوباما در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱ میلیون توییت زده شد.

بر اساس پژوهش مرکز پیو، هنگام مراسم تحلیف اوباما حدود ۵۱ درصد آمریکایی‌ها گوشی هوشمند داشتند و این رقم در سال ۲۰۱۷ که ترامپ سوگند ریاست‌جمهوری یاد کرد، به ۷۷ درصد رسیده بود. اپراتورهای تلفن همراه پیش از سخنرانی ترامپ آنتن‌های اضافی نصب کردند تا جمعیت عظیمی که عکس‌ها و ویدیوهای رویداد آن روز را در رسانه‌‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذاشتند، به اینترنت دسترسی داشته باشند.

سخنرانی مراسم تحلیف جو بایدن در سال ۲۰۲۱ به فناوری متکی بود. همه‌گیری کرونا سبب شد بسیاری از جشن‌های بایدن آنلاین برگزار شود.

اکنون در سال ۲۰۲۵، میلیون‌ها نفر نه فقط در آمریکا، بلکه در سراسر جهان آماده می‌شوند تا مراسم تحلیف چهل‌و‌هفتمین رئیس‌جمهوری آمریکا را زنده تماشا کنند.