به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حسن فارسی، پیشازظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان، که با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری برگزار شد، اظهار داشت: ظرفیت و توانمندی جهاددانشگاهی استان کردستان نتیجه تلاش و همراهی مسئولان و رؤسای قبلی و نیروهای انسانی متعهد و جوان در این نهاد است.
وی با بیان اینکه استان کردستان همچون سایر استانهای کشور، مجموعهای از ظرفیتها و چالشهاست، افزود: کردستان، استانی فرهنگی بوده که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی و گردشگری بنا شده است که باید از مجموعه این فرصتها برای توسعه استان بهره گرفت.
معاون هماهنگی امور مجلس در جهاد دانشگاهی، استان کردستان را یکی از اصیلترین قومهای ایرانی ذکر کرد و آن را فرصتی برای جهاددانشگاهی دانست و عنوان کرد: امروز با توجه به مطرح شدن تاب آوری اجتماعی و نسل پنجم فناوری در جامعه، باید این امر توسط جهاددانشگاهی استان کردستان مورد توجه قرار گیرد و در این امر پیشران باشد.
به گفته وی، پیشروی و انجام امور بر زمین مانده توسط جهاددانشگاهی در سراسر کشور ثابت و این امر موجب شده که این نهاد مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گیرد.
فارسی، در ادامه با گرامیداشت شهدای کردستان و شهدای جهاددانشگاهی در کشور تصریح کرد: این نهاد باید بر اساس رسالت جهادی خود، خطشکن و با ماهیت متفاوت خود به سمت پیشرفت حرکت کند. جهاددانشگاهی یک نهاد انقلابی گفتوگو محور است که با تعامل با دستگاههای مختلف، اهداف متعالی خود را محقق میکند.
وی بیان کرد: فرهنگ و تفکر جهادی باید مایه حیات و پیشرفت باشد، این نهاد علمی تأثیر بسزایی در پیشرفت علمی کشور داشته و باید همچنان از ظرفیت دانشگاهی برای ادامه راه کمک بگیرد، چرا که این نهاد همواره در تعامل با دانشگاه و دانشجویان بوده است.
معاون هماهنگی امور مجلس در جهاد دانشگاهی، جهاددانشگاهی را همانند یک شبکه توصیف کرد و افزود: همه نهادهای جهاددانشگاهی در سراسر کشور حامی حرکت و فعالیت جهاددانشگاهی واحد کردستان در همه حوزههای فرهنگی، علمی، آموزشی و پژوهشی هستند، جهاددانشگاهی باید مجموعه اتاق فکر استان باشد و با بهرهمندی بیشتر از ظرفیتهای فرهنگی خود به ارائه راهکارهای علمی بپردازد.
فارسی؛ همافزایی و همراهی نیروهای جهاددانشگاهی و مسئولان استانی را لازمه تحقق اهداف جهاددانشگاهی دانست و اظهار کرد: جهاددانشگاهی یار شاطر است نه بار خاطر!، بر همین اساس دستگاههای استان باید بدانند که این مجموعه نه موازی، بلکه همراه سایر مراکز دانشگاهی و آموزشی استان حرکت میکند.
واژه محروم برای استان پر از ظرفیت کردستان بکار برده نشود
ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج نیز در این مراسم با اشاره به اینکه اصلاحات از طبقه بالای جامعه باید شروع شود، گفت: علم تنها تعلیم و تربیت نیست، بنابراین مسلمانان باید در تمام امور علم و توسعه را در اولویت خود قرار دهند چراکه دشمنان ما از رشد و توسعه ما هراس دارد.
وی با تأکید بر اینکه تحریمها را با علم و تلاش خنثی کنیم، عنوان کرد: جهاد در راه علم نیاز ضروری جامعه ماست و خداوند در این باره میفرماید: « وَهُوَ الَّذِی سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْکُلُوا مِنْهُ لَحْمًا طَرِیًّا وَتَسْتَخْرِجُوا مِنْهُ حِلْیَةً تَلْبَسُونَهَا وَتَرَى الْفُلْکَ مَوَاخِرَ فِیهِ وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ؛ و اوست کسى که دریا را مسخر گردانید تا از آن گوشت تازه بخورید و پیرایه اى که آن را مى پوشید از آن بیرون آورید و کشتیها را در آن شکافنده [آب] مىبینى و تا از فضل او بجویید و باشد که شما شکرگزارید»
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری استان کردستان با تأکید بر اینکه اصلاح جامعه باید از بالا شروع شود، تصریح کرد : نخبگان و فرهیختگان بسیاری در استان داریم که باید از نظرات و دیدگاههای آنها در راه توسعه استان بهرهمند شویم. در مسئله توسعه، اقتصاد و پیشرفت هم میتوان به قرآن پناه برد چراکه قرآن تمام مسائل را تبیین و روشنگری میکند.
وی با اشاره به آیه 25 سوره حدید که میفرماید: « َقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزِیزٌ؛ به راستى [ما] پیامبران خود را با دلایل آشکار روانه کردیم و با آنها کتاب و ترازو را فرود آوردیم تا مردم به انصاف برخیزند و آهن را که در آن براى مردم خطرى سخت و سودهایى است پدید آوردیم تا خدا معلوم بدارد چه کسى در نهان او و پیامبرانش را یارى مىکند آرى خدا نیرومند شکست ناپذیر است» افزود: با توجه به این آیه این حقیقت بر همگان روشن میشود که در هر کاری تمسک به قرآن راهگشا خواهد بود.
ماموستا رستمی با اشاره به اینکه قرآن کریم از سوی دیگر هدایت، رحمت و شارت برای مؤمنان است، خاطر نشان کرد: خداوند متعال در آیه 15 سوره ملک که میفرماید«هُوَ الَّذِی جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ ذَلُولًا فَامْشُوا فِی مَنَاکِبِهَا وَکُلُوا مِنْ رِزْقِهِ وَإِلَیْهِ النُّشُورُ؛ اوست کسى که زمین را براى شما رام گردانید پس در فراخناى آن رهسپار شوید و از روزى [خدا] بخورید و رستاخیز به سوى اوست».
وی با تأکید بر اینکه نباید واژه محروم را برای استان پر از ظرفیت کردستان بکار برد، تصریح کرد: در این استان باید محرومیتزدایی شود چراکه توانایی و پتانسیلهای کردستان ظرفیت توسعه را فراهم آورده و اگر از ظرفیت مرزی بودن به صورت درست بهرهبرداری شود، بسیاری از مشکلات کنونی مرتفع خواهد شد.
امام جمعه سنندج با اشاره به اینکه بهرهبرداری از ظرفیت و توانمندیهای استان کردستان نیازمند تلاش کوشش و همت مسئولان است، اظهار کرد: مسئله توسعه و سازندگی در استان کردستان یک کار جهادی و جهاد سازندگی را میطلبد. اجرای عدالت در تمام زمینهها باید رعایت شود، با حفظ و رعایت عدالت اجتماعی تمام کشور گلستان میشود، چراکه در حال حاضر فاصله طبقاتی در جامعه وجود دارد لذا مسئولان با کار و کوشش این فاصله را در جامعه حذف کنند.
ماموستا رستمی یادآور شد: اولین اقدام پیامبر اکرم(ص) در مدینه منوره تأسیس دانشگاه طاعات و عبادت و کسب و کار و غمخواری مردم بود، این امر میزان غمخواری و همدردی با مردم را برای مسئولان مشخص میکند که باید سرلوحه قرار گیرد.
مسئولان خدمت در شأن مردم به جامعه ارئه دهند
محمد عظیم ملک، معاون توسعه مدیربیت و نیروی انسانی استاندار کردستان نیز در این مراسم اظهار داشت: مسئولان باید در دوران مدیریت خود تلاش کنند که خدمت خوب و در شأن مردم به جامعه ارئه دهند و این شامل همه کمکها و همدلیهای مدیران است.
وی افزود: دغدغهمندی و مطالبهگری باید سرلوحه همه مدیران و مسئولان استان قرار گیرد تا خدمت بهتری به مردم ارائه شود.
معاون استاندار کردستان، با تأکید بر اینکه بارِ بر زمین مانده توسعه در استان کردستان باید توسط جهاددانشگاهی برداشته شود، بیان کرد: جهاددانشگاهی باید با بهرهمندی از ظرفیتهای فرهنگی خود به اتاق فکر استان تبدیل و برای توسعه از این پتانسیلها بهره گرفته شود.
برگزاری دورههای آموزشی بازار محور و مهارت محور
محمد عادل رضایی، رئیس جدید جهاد دانشگاهی کردستان نیز در این مراسم به فعالیتهای گسترده و شبکهای این نهاد در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: بومیسازی ظرفیتهای استان در دستور کار این مرکز قرار میگیرد. جهاددانشگاهی میتواند بازوی توانمند اجرایی مسئولان استانی باشد.
وی از اعلام آمادگی جهاددانشگاهی استان کردستان برای انجام هر مأموریت و فعالیتی با بیشترین بهره و سرعت خبر داد و افزود: حمایت از جهاددانشگاهی در هر استانی، مایه خیر و برکت بوده و زمینه توسعه را فراهم کرده است، بر همین اساس تقاضا دارم که مسئولان استان کردستان هم به مجموعه این نهاد در استان اطمینان کرده و کارها را به جهاددانشگاهی بسپارند، تا بتوانیم تعهد و مؤثر بودن خود در همه حوزهها را نشان دهیم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان کردستان، به اقدامات انجام گرفته در حوزه اشتغال گریزی زد و عنوان کرد: امسال برای اولین بار جزو دستگاههای حمایت از مشاغل خانگی و کسب و کارهای کوچک قرار گرفتیم و علاوه بر تحقق این امر و بنا بر رسالت جهادی خود با برگزاری دورههای آموزشی به تجاری سازی ایدههای برتر کمک کردیم.
وی از اخذ گواهینامه صلاحیت از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای فعالیت مراکز نوآوری جهاددانشگاهی استان در دو شهرستان سنندج و بیجار خبر داد و گفت: مراکز نوآوری جهاددانشگاهی کردستان، اولین مراکزی هستند که در غرب کشور، گواهی فعالیت آنها صادر شده است، این مهم گام بزرگ و مؤثری در راستای کشف استعدادها و خلاقیت جوانانی است که میتوانند در آینده در توسعه اقتصادی و فناوری کردستان تأثیرگذار باشند.
رضایی، حضور و مشارکت موثر در اکثر رویدادهای فرهنگی استان کردستان به ویژه حوزه دانشگاهی را از جمله اقدامات مؤثر معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی ذکر کرد و گفت: نشستهای تخصصی با هدف حل مشکلات استان و تاثیرگذاری بیشتر، چاپ کتاب در انتشارات و انجام طرحهای نیازسنجی و افکارسنجی با هدف تصمیمگیریهای صحیح برای مدیران استان از دیگر ظرفیتهای حوزه فرهنگی این مرکز بوده که در دستور کار قرار میگیرد.
وی، بخش آموزش جهاددانشگاهی را بزرگترین شبکه آموزشی استان با فعالیت در 6 شهرستان، اعلام کرد و افزود: مراکز آموزشی جهاددانشگاهی کردستان به سمت دورههای بازار محور و مهارت محور حرکت کرده و به زودی هم یک مجتمع فنی و آموزشی در سنندج با هدف بهرهمندی بیشتر مردم از دورههای آموزشی راهاندازی خواهد شد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان کردستان با اشاره به پتانسیلهای مهم حوزه پژوهش جهاددانشگاهی عنوان کرد: در این حوزه نیز قصد جدی برای ورود به عرصه درمان را داریم و در این راستا رایزنیهای مهمی با مسئولان جهاددانشگاهی کشور و سرمایهگذار جهت راهاندازی مرکز درمان سرطان سینه و درمان ناباروری صورت گرفته که تحقق این اهداف حمایت همهجانبه به ویژه حمایت مالی مسئولان استان را میطلبد.
رضایی، وجود پتانسیل مرز و ارتباط با اقلیم کردستان عراق را از دیگر ظرفیتهای مهم استان ذکر کرد و یادآور شد: در این حوزه هم اقدامات مؤثری در دست اقدام و پیگیری است.
اکبر اسدی، رئیس سابق جهاددانشگاهی استان کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه جهاد دانشگاهی کردستان نسبت به استانهای دیگر کشور کمی عقب ماندگی دارد که تأخیر زمانی در تشکیل این نهاد در استان مهمترین دلیل این وضعیت است، گفت: این نهاد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد چراکه این نگاه موجب پیشرفت و توسعه میشود و تحقق این امر توجه مسئولان استانی و کشوری را میطلبد.
به گزارش تسنیم؛ در این مراسم محمد عادل رضایی به عنوان رئیس جدید جهاد دانشگاهی کردستان معرفی و از زحمات اکبر اسدی در این مسئولیت قدردانی شد.
انتهای پیام/481/
∎