به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، شماری از مقامات روس در پی امضای توافقنامه شراکت جامع راهبردی میان ایران و روسیه، به بیان منافع این توافق پرداختند.
«آندره کوستین» رئیس بانک روسی ویتیبی در پاسخ به سوالی درباره سازوکار پرداخت مشترک میان ایران و روسیه گفت که سازوکار سوئیفت (جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی) باید از بین برود و دیگر از آن استفادهای نشود.
اقتصادنیوز: وزیر راه و شهرسازی، بخشی از توافقات روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه را شامل موضوعات مرتبط با حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی و جادهای در بخش کالا و مسافر عنوان کرد.
کوستین در گفتوگویی با «پاول زاروبین» خبرنگار روس با انتقاد از کارکرد شبکه مالی سوئیفت گفت: این درز مستقیم اطلاعاتی به دشمنانمان است و نکته اصلی در این زمینه این است که این مسئله به راحتی با توافقی میان دو طرف و برخی راهکارهای فنی قابل حل است.
«کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه نیز ۲۷ دی ماه در گفتوگویی در این باره گفت: پیامرسان محرمانه میان ما و روسیه افتتاح شده و ما نیاز به سوئیفت نداریم. این گام مهمی بود که برداشته شد. در بحث کارت میر (MIR) و شتاب در حال تلاش هستیم که آنها بتوانند به یکدیگر اتصال پیدا کنند. در رابطه با پیمان پولی نیز امروز رئیس کل بانک مرکزی ایران با طرف روس ملاقات دارند و در حال رایزنی هستند.
علاوه بر این، «آنتون سیلوانوف» وزیر دارایی روسیه نیز در گفتوگوی جداگانهای با زاروبین گفت که کار اصلی روسیه و ایران در زمینه اقتصاد افزایش حجم تبادلات تجاری است، چراکه برای این سطح از همکاریهای اقتصادی طرفین، «چهار میلیارد دلار به شدت کم است.»
او همچنین اشاره کرد که کارتهای سامانه «میر» در ایران قابل قبول است و سامانههای پرداخت ۲ کشور به هم پیوسته است.
«ویتالی ساولیف» معاون نخستوزیر و وزیر حملونقل روسیه نیز در گفتوگو با زاروبین درباره جنبههای مختلف توافق شراکت جامع راهبردی ایران و روسیه که جمعه گذشته توسط روسای جمهور ۲ کشور امضا شد و همکاریهای ۲ کشور در زمینه توسعه گذرگاه شمال-جنوب بخشی از آن است، گفت که «به لطف گذرگاه شمال-جنوب، انتقال کالاها از مسیر مورمانسک و بنادر دریای بالتیک به سواحل خلیج فارس به طور قابل توجهی کوتاهتر خواهد شد».
طبق متن این توافقنامه راهبردی، طرفهای متعاهد در توسعه کریدورهای حمل و نقل بینالمللی که از قلمرو جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه عبور میکند، به ویژه کریدور بینالمللی حمل و نقل شمال- جنوب فعالانه همکاری خواهند نمود. این همکاری شامل ترویج کالا با مبدأ یک طرف متعاهد در بازارهای دولتهای ثالث و همچنین فراهمسازی شرایط توسعه حمل و نقل یکپارچه از طریق کریدورهای حمل و نقل، هم از طریق حمل و نقل دوجانبه و هم از طریق حمل و نقل ترانزیتی در قلمرو خود، خواهد بود.
∎