مهشید حاج حسینی قمی، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به راهکارهای افزایش سیستم ایمنی بدن گفت: تغذیه سالم و همچنین سبک زندگی سالم در بالا رفتن سیستم ایمنی بدن بسیار اهمیت دارد.
حاج حسینی افزود: در سبک زندگی سالم مدیریت استرس و آرامش مورد بحث قرار میگیرد. در زمانهایی که فرد دچار استرس میشود این احتمال وجود دارد که فرد در مواجهه با یک سرماخوردگی کوچک مبتلا شود.
کارشناس علوم تغذیه قم بر ضرورت مدیریت استرس تأکید و بیان کرد: افراد باید در مقابل تنشهایی که روزانه به صورت مداوم درگیر هستند آرامش خود را حفظ کند تا سیستم ایمنی خود را قویتر کند.
وی با تاکید بر اینکه خواب کافی میتواند قوای جسمی را افزایش دهد، عنوان کرد: خواب شبانه عمیق با کم و کیف مطلوب و در جای آرام با دمای مناسب سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد.
حاج حسینی درخصوص ارتباط تغذیه مناسب با تقویت سیستم ایمنی بدن تصریح کرد: مهمترین بخشی که ارتباط مستقیم با افزایش سیستم ایمنی بدن دارد تغذیه است. ویتامینها و موادمعدنی مختلف در تغذیه سالم و بالا بردن کیفیت سیستم ایمنی بدن ایفای نقش دارند.
کارشناس علوم تغذیه قم اظهار داشت: از جمله ویتامینهایی پر اهمیت ویتامینها C است، مرکبات و میوههای این فصل سرشار از این ویتامین است. چنانچه ویتامینها با تغذیه سالم به بدن نرسد از مکملها استفاده میکنیم.
وی افزود: ویتامین C در حوزه تقویت سیستم ایمنی بدن پرچمدار ویتامینهاست. مرکبات، کیوی و سبزیجات تیره رنگ منابع سرشار ویتامین C هستند. این ویتامین بویژه برای انواع سرطان، و حتی برای افراد سیگاری بسیار مفید است.
حاج حسینی اذعان کرد: ویتامین E دیگر ویتامینی است که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد. بخشی از این ویتامین در سلولهای عصبی وجود دارد. بادام و بادام زمینی سرشار از ویتامین E است. توصیه ما بر مصرف مرتب روزانه 10 عدد بادام است.
کارشناس علوم تغذیه قم بیان کرد: سبزیجات ویژه گشنیز، میوههای تازه، لبنیات، انواع گوشت، حبوبات، روغنها، مغزیجات در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار پر اهمیت است. توصیه ما بر مصرف زینک است که در آجیل و لبنیات موجود است.
وی خاطرنشان کرد: در فصول سرد سال توصیه میشود مغزیجات را در برنامه تغذیه خود وارد کنند. بادام، پسته، فندق، تخمه کدو و آفتابگردان سرشار از ویتامین زینک و E است. نکته مهم این است که مصرف خام مغزیجات و تخمهها بهتر است، چراکه حرارت زیاد بخشی از ویتامینهای آنها را از بین میبرد.
حاج حسینی عنوان کرد: در مقابل، غذاهای فرآوری شده صنعتی مانند انواع سوسیس و کالباس و آبمیوهها موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
کارشناس علوم تغذیه قم گفت: در روده و معده همه ما باکتریهای مفیدی وجود دارد که به جذب ویتامینهای مفید بدن کمک میکند. غذاهای پروبیوتیک به این باکتریها کمک میکند. در این زمینه توصیه به مصرف یک کاسه ماست روزانه، پیاز سفید و سیر را به افراد داریم.
وی تصریح کرد: مصرف خودسرانه انواع آنتیبیوتیکها باکتریهای مفید بدن (پروبیوتیکها) را از بین میبرد و مشکلات گوارشی را به همراه دارد. استفاده از دمنوشهای مختلف ازجمله دمنوش بِه و دمنوش بابونه سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
حاج حسینی گفت: مصرف مایعات و آب بسیار اهمیت دارد، چراکه گردش خون را افزایش میدهد؛ بنابراین سموم بدن را بیشتر دفع میکند. استفاده کافی از آب بدون درنظر گرفتن تعداد لیوان مصرف شود. تعداد لیوان آب مصرفی با رنگ ادرار قابل تنظیم است؛ رنگ ادرار نه غلیظ و نه رقیق باشد.
کارشناس علوم تغذیه قم بیان کرد: افرادی که تمایل به مصرف آب خام و بیطعم ندارند از گلاب و عرق نعنا و یا آبهای طعمدار استفاده کنند. ویتامین D در کشورمان منبع محدودی دارد که در ماهیها و تخممرغها موجود است و سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.
وی عنوان کرد: چنانچه بدن ویتامین D مصرف و جذب نداشته باشد قطعا نور خورشید هیچ ثمری بر روی آنها نخواهد داشت. ماهانه یک عدد قرص 50000 مکمل ویتامین D را از 12 الی 70 سال مصرف کنند. بالای 70 سال این مکمل هر دو هفته یکبار استفاده شود.
انتهای پیام/
∎