به گزارش گروه بینَالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، تیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده آمریکا معتقد است که حلوفصل درگیری در اوکراین مستلزم امتیازدهی از سوی تمامی طرفها، از جمله ایالات متحده است. این موضوع را "مارکو روبیو"، نامزد سمت وزارت امور خارجه، در جلسه استماع در کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا که به بررسی صلاحیت او اختصاص داشت، مطرح کرد.
وی با اشاره به مناقشه نظامی در اوکراین تاکید کرد: «من فکر میکنم که سیاست رسمی دولت ایالات متحده باید در راستای توقف این درگیری باشد. حال این طرح چگونه به نظر خواهد رسید؟ مسلماً انجام این کار دشوار خواهد بود. مذاکرات در این راستا به هیچ وجه آسان نیست و مستلزم تعاملات دیپلماتیک شجاعانه است».
او ادامه داد: «امیدوارم روند حل و فصل اوضاع با نوعی آتشبس آغاز شود. برای دستیابی به اهدافی که باید در اوکراین محقق شود، مهم است که همه طرفها واقعبین باشند. امتیازدهی از سوی روسیه ضروری است، اما همچنین از سوی اوکراینیها و ایالات متحده که در این موضوع درگیر هستند. همچنین برای رسیدن به توافق بسیار مهم است که تعادلی میان منافع طرفین برقرار شود».
روبیو یادآور شد: «به طور کلی، دستیابی به این هدف، یعنی آتشبس و در نهایت توافق صلح، دشوار خواهد بود، مگر اینکه هر دو طرف ابزارهای لازم برای اعمال نفوذ را در اختیار داشته باشند».
موضوع بیطرفی اوکراین بخشی از مذاکرات احتمالی خواهد بود
مارکو روبیو همچنین اعلام کرد که موضوع بیطرفی کییف و امکان کاهش تحریمها علیه روسیه در نهایت بخشی از هرگونه مذاکرات احتمالی برای پایان دادن به درگیری در اوکراین خواهد بود.
نامزد پست وزارت خارجه آمریکا در جلسه استماع سنای آمریکا توضیح داد: «فرض کنیم که در مورد اوکراین و ضرورت پایان دادن به این درگیری صحبت میکنیم. زمانی که بر سر میز مذاکرات قرار بگیریم و امیدوارم ایالات متحده در این مذاکرات برای حلوفصل مسالمتآمیز این مناقشه شرکت کند، نیاز به این خواهد بود که نه تنها چیزی را به دست آوریم، بلکه امتیازاتی هم بدهیم و تحریمها یا لغو آنها نیز میتواند بخشی از این مذاکرات باشد، البته تحت شرایط مناسب».
وی در پاسخ به این سوال که آیا بحث درباره موضوع بیطرفی اوکراین، بهگونهای که این کشور به ناتو نپیوندد، باید بخشی از مذاکرات باشد، گفت: «قطعاً این موضوع در نهایت بخشی از هرگونه مذاکرات خواهد بود، چون طرف روسی روی آن اصرار دارد».
روبیو در این زمینه با اشاره به اینکه متأسفانه در عرصه سیاست خارجی «بهندرت نتایج به شکل ایدهآل حاصل میشوند و در بسیاری از موارد، بین یک گزینه بد و گزینهای که حتی بدتر است، باید یکی را انتخاب کنیم، تأکید کرد: «در مواردی از این دست، همواره نیاز به امتیازدهی وجود دارد. البته در حال حاضر بحث درباره «اینکه این امتیازات بالقوه برای هر یک از طرفها چه مواردی میتواند باشد»، بسیار زودهنگام است.
اوکراین قادر به بیرون راندن کامل نیروهای روسیه نخواهد بود
مارکو روبیو اذعان کرد که اوکراین تحت هیچ شرایطی نمیتواند نیروهای روسیه را به موقعیتهایی که پیش از آغاز درگیری نظامی در آنجا مستقر بودند، بازگرداند. وی گفت: «اوکراین به هیچ وجه نمیتواند این نیروها را از کل خاک خود بیرون براند. این موضوع به دلیل تناسب اندازههاست. واقعبینانه نیست که تصور کنیم کشوری با اندازه اوکراین قادر به انجام چنین کاری در مقابل روسیه باشد».
این سیاستمدار آمریکایی افزود: «باید واقعبین بود، این مسئله به خساراتی که روسیه متحمل شده، وابسته نیست. و مشکل اوکراین این نیست که پولش تمام شده، بلکه این است که مردمش در حال تمام شدن هستند. نسلها طول خواهد کشید تا اوکراین بتواند این کمبود را جبران کند. میلیونها اوکراینی دیگر قادر به زندگی در کشور خودشان نیستند. ضمن اینکه، بازسازی زیرساختهای تخریب شده در اوکراین، از جمله بخش انرژی، به صدها میلیارد دلار در دهههای آینده نیاز خواهد داشت».
ترامپ در تاریخ 13 نوامبر سال 2024 اعلام کرد که مارکو روبیو را به عنوان نامزد سمت وزارت امور خارجه معرفی کرد. بر اساس پیشبینی رسانههای آمریکایی، تأیید نامزدی وی توسط نمایندگان سنای آمریکا تقریباً قطعی است. رهبری فراکسیون دموکراتها در مجلس سنای کنگره نیز از این نامزدی حمایت کرده است. روبیو، 53 ساله و جمهوریخواه، از ژانویه 2011 به عنوان نماینده ایالت فلوریدا در مجلس سنای آمریکا فعالیت دارد.
انتهای پیام/
∎