بهروز مفید تهیهکننده سریال «مهیار عیار» در گفتگو با خبرگزاری حوزه گفت: این سریال توانست مورد توجه مردم واقع شود. دلایل استقبال مردم را در چند عامل میتوان بیان کرد. ابتدا اینکه قصه این فیلم روایتگر گوشهای از تاریخ کشورمان است. در این اثر زیست بوم مردم پیشین کشورمان را شاهد هستیم.
وی افزود: در این سریال همچنین تمدن اسلامی مورد نظر قرار گرفته است البته این امر نیز خارج است کلیشههای رایج رخ داده و ما نکاتی از تمدن کشورمان در گذشته میبینیم که در کمتر آثار نمایشی به آن پرداخته میشود. برای نمونه به موضوع عیاران در این کار نظر شده است و وجوه جوانمردی و پهلوانی مورد توجه قرار گرفته است.
این تهیهکننده ادامه داد: تجربه ثابت کرده قصههایی که در آن به جوانمردی و فتوت ایرانی اشاره شده، همیشه جذابیتهای خود را دارا بوده است اما اینکه چگونه بتوان این هویت زیبای فرهنگی را در قالب کار نمایشی تصویر کرد به قصه و درامی مربوط میشود که در سریال یا فیلم تولیدی مورد نظر است.
مفید تاکید کرد: جدا از داشتههای تاریخی و تمدنی حتی فرهنگ دینی و اعتقادی ما نیز در مهیار عیار دیده میشود. پرداختن به آموزههای دینی و اعتقادی نیازمند ظرفیتهای داستانی است چون کافی است آثاری که میخواهند آموزههای دینی را مدنظر قرار دهند در سطح گرفتار آیند. این اتفاق باعث میشود اثر مربوطه جذابیت خود را از دست دهد.
این تهیهکننده ادامه داد: تولید سریالهای تاریخی و دینی نیازمند سرمایهگذاری مناسب است البته ما برای این کار بودجه آنچنانی در اختیار نداشتیم اما آنچه تولید شد از جذابیتهای بصری خوبی سود میبرد.
تهیهکننده سریال «مهیار عیار» ادامه داد: موفقیتی که این سریال به دست آورده سبب شده تا سیما نسبت به ساخت فصل دوم آن بیندیشد البته تولید ادامه این سریال تنها به مدد یک قصه خوب محقق خواهد شد زیرا اگر بخواهیم صرفا با اتکا به موفقیت فصل اول برای آن ادامه سازی کنیم اثر تولیدی کیفیت لازم را نخواهد داشت.
وی در خاتمه سخنانش تصریح کرد: نیاز است در تلویزیون قصههایی که در آن فرهنگ بومی و دینی ما مورد توجه قرار میگیرد با جدیت پیگیری شود. تولید چنین آثاری سبب خواهد شد تا نسل جوان بیشتر با داشتههای فرهنگی خود آشنا شود به ویژه در شرایط فعلی که فیلمها و سریالهای خارجی درصدند فرهنگ خود را در دیگر جوامع اشاعه دهند.
انتهای پیام