به گزارش شرق ؛ در هفته های اخیر بود که اعلام شد اولین دستگاه پژو 408X توسط ایران خودرو به کشور آمده و این شرکت دولتی برنامه های عرضه این خودرو را به صورت وارداتی پیش می برد. بعدتر اعلام شد که ایران خودرو برنامه دارد تا در ابتدا این محصول را به صورت وارداتی عرضه کرده و پس از آن 408X بصورت مونتاژی به عرضه می رسد. مونتاژ یک محصول فرانسوی در ایران آن هم در شرایطی که کشور تحت شدید ترین تحریم های صنعتی به سر می برد عجیب است ولی مشابه این موضوع را در برنامه های عرضه سیتروئن C3-XR هم دیده بودیم. اما از آنجا که پژو 408X یکی از جدیدترین محصولات این کمپانی در بازار جهانی است و در کشور های اروپایی هم بصورت همزمان به عرضه می رسد، تصمیم گرفتیم داستان مونتاژ این محصول را به صورت رسمی و از کمپانی پژو پیگیر شویم و حالا یکی از مسئولین واحد بازاریابی و ارتباطات این شرکت پاسخ رسمی کمپانی پژو در مورد عرضه 408X در ایران را برای آخرین خودرو ارسال کرده است.
گشایشی در کار نیست
اگرچه این روزها صحبت های غیر رسمی و ضد و نقیضی در مورد از سرگیری مذاکرات با کشور های غربی و به خصوص آمریکا مطرح می شود اما پاسخ پژو در مورد حضور در ایران نشان می دهد که فعلا از نظر تولید خودرو در ایران گشایشی در کار نیست. ما از مسئولین پژو پرسیدیم که آیا واردات و تولید پژو 408X توسط ایران خودرو (شریک تجاری قدیمی پژو) در ایران نشان دهنده بازگشت رسمی این نشان فرانسوی به کشور است؟ اما مسئول واحد بازاریابی و ارتباطات این شرکت پاسخ زیر را برای خبرنگار آخرین خودرو ارسال کرده است :
“همانطور که می دانید، استلانتیس و به تبع آن برند پژو، تمام مقررات بین المللی را رعایت می کند. این شرکت تایید می کند که محصولات خود را در ایران نمی فروشد و به طور واضح به کارکنان و شرکای تجاری خود دستور داده است که از این رویه پیروی کنند. امیدوارم برای شما روشن باشد.”
بسیاری از مردم و کارشناسان بر این باور بودند که بازگشت فرانسوی ها نشان می دهد که دوباره می توان شاهد حضور رسمی غربی ها در صنعت و بازار خودروی کشور باشیم اما این پاسخ رسمی پژو نشان می دهد فعلا خبری از بازگشت فرانسوی ها به ایران نیست و هرگونه حضور احتمالی آن ها چه در قالب واردات و چه در قالب مونتاژ، به صورت واسطه ای و غیر رسمی انجام می شود.
تحریم فرانسوی ها به کجا رسید؟
همانطور که می دانید پس از انقلاب سرنوشت صنعت و بازار کشور ما به صورت خاصی با کمپانی های فرانسوی گره خورد. با به انجام رسیدن توافق بین المللی برجام، باز هم فرانسوی ها بودند که به واسطه همکاری های قبلی برنامه ریزی های خود را برای حضوری پر رنگ انجام دادند اما با روی کار آمدن دولت ترامپ و کنار رفتن برجام، فرانسوی ها به دلیل وضعیت تحریمی ایران خیلی سریع با کشور ما خداحافظی کردند و توافقات قبلی خود را زیر پا گذاشتند. عده زیادی در کشور معتقد بودند که این بدعهدی فرانسوی ها باید درس عبرتی برای آینده شود و عده ای از مسئولین وقت هم از تحریم فرانسوی ها از جانب ایران گفتند. حالا می بینیم که خودروسازان دولتی ایران در حال تقلا برای همکاری واسطه ای و غیر رسمی با برند های فرانسوی هستند و این خود نشان دهنده وضعیت اسفناک صنعتی-سیاسی کشور است.