شناسهٔ خبر: 70833913 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

هجوم پناهندگان TikTok در آمریکا به برنامه رقیب چینی Shaohongshu

صاحب‌خبر -

شفقنا- خبرگزاری فرانسه با توجه به نگرانی‌ها از احتمال ممنوعیت استفاده از اپلیکیشن «تیک‌تاک» متعلق به شرکت چینی «بایت‌دنس» در ایالات متحده از روز یکشنبه، کاربران اینترنتی آمریکایی با تأکید بر اینکه نگران به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی خود نیستند در حال دانلود انبوه اپلیکیشن چینی «شیائوهونگشو» هستند.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، تیک‌تاک را به اجازه دادن به پکن برای جمع‌آوری و جاسوسی داده‌های کاربران متهم می‌کند؛ اتهامی که چین و شرکت بایت‌دنس آن را رد می‌کنند».

قانونی که در آوریل 2024 تصویب شد، به این شرکت چینی تا 19 ژانویه 2025 مهلت داد تا این پلتفرم اشتراک گذاری ویدیوی کوتاه را بفروشد، در غیر این صورت، در خاک آمریکا ممنوع خواهد شد. به نظر نمی‌رسد که دیوان عالی آمریکا در آخرین لحظات مداخله‌ای در این تصمیم داشته باشد.

با نزدیک شدن به موعد مقرر، اپلیکیشنی چینی در صدر لیست دانلودهای فروشگاه اپل در ایالات متحده قرار گرفت: «شیائوهونگشو» (Xiaohongshu) یا «کتاب قرمز کوچک» به زبان چینی، ترکیبی از اینستاگرام و پینترست است، با ویدیوهای کوتاهی که می‌توان با کشیدن انگشت به سبک تیک‌تاک، آنها را یکی پس از دیگری مشاهده کرد.

تا عصر سه‌شنبه، هشتگ «tiktokrefugee» («پناهجوی تیک‌تاک») بیش از صد میلیون بار استفاده شده بود.

کاربری اینترنتی با نام penguinpepperpia در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: «آنها سعی می‌کنند تیک‌تاک را ممنوع کنند چون می‌گویند چین داده‌ها را سرقت می‌کند. اما هیچ شرکت آمریکایی را از سرقت داده‌های ما منع نمی‌کنند».

این سازنده محتوا که 264 هزار دنبال کننده دارد، می‌گوید به جای بازگشت به پلتفرم‌های آمریکایی مانند اینستاگرام و فیسبوک که به گفته او «برای افراد مسن» هستند و «داده‌های شخصی را می‌دزدند و می‌فروشند»، اپلیکیشن «شیائوهونگشو» را انتخاب کرده است.

این کاربر می‌افزاید: «به همین دلیل است که بسیاری از آمریکایی‌ها دیگر به این موضوع اهمیت نمی‌دهند، زیرا ترجیح می‌دهیم چین داده‌های ما را داشته باشد».

کاربران دیگری که خود را «پناهندگان تیک‌تاک» معرفی می‌کنند، همین احساس را دارند.

ادهم، که اخیراً به «شیائوهونگشو» پیوسته است، در ویدیویی که روز دوشنبه منتشر شد، می‌گوید: «می‌دانم که دولت ما کمی نژادپرست است، اما شما چینی‌ها را دوست دارم. اگر داده‌های مرا می‌گیرید، اشکالی ندارد. بردارید».

تا روز دوشنبه، اپلیکیشن Shaohongshu (به انگلیسی RedNote نیز شناخته می شود) در میان کاربران اینترنت چینی زبان بسیار محبوب بود. تا پایان سال 2023، تعداد کاربران فعال ماهانه این پلتفرم به حدود 300 میلیون نفر خواهد رسید و برخلاف اپلیکیشن مشابه خود TikTok Douyin یا سایت میکروبلاگینگ Weibo، Shaohongshu اساساً بر محتوای سرگرمی تمرکز دارد.

این پلتفرم نسبت به سایرین کمتر محدودکننده به نظر می‌رسد، محتوای مربوط به جامعه همجنس‌گرایان یا بحث‌های مرتبط با جنبه‌های مثبت مجرد بودن برای زنان را میزبانی می‌کند، موضوعاتی که اغلب در چین حساس تلقی می‌شوند.

بر اساس پست‌های موجود در این اپلیکیشن، از درخواست کمک برای انجام تکالیف گرفته تا ترجمه اصطلاحات رایج انگلیسی، هجوم آمریکایی‌ها به این پلتفرم به برخی از کاربران قدیمی Shaohongshu فرصتی برای تبادل فرهنگی می‌دهد.

این خبر را در الشرق الاوسط ببینید