شناسهٔ خبر: 70833802 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: طرفداری | لینک خبر

پس از 21 هفته؛ بزرگترین تفاوت آرنه اشلوت و یورگن کلوپ چیست؟

اشلوت و کلوپ شباهت‌های بسیاری دارند اما وقتی نوبت به مدیریت بازی‌ها می‌رسد، سرمربی هلندی عملکرد بهتری دارد.

صاحب‌خبر -

طرفداری | پس از تعویض‌های طلایی لیورپول مقابل ناتینگهام فارست، توجهات نسبت به تصمیمات فنی آرنه اشلوت افزایش یافته است. 

به گزارش تلگراف؛ فوتبال مدرن اغلب به نوعی شطرنج سریع شباهت دارد و در این مورد، آرنه اشلوت خود را به عنوان یک استاد بزرگ نشان می‌دهد. با تصمیم‌های او، لیورپول همچنان در صدول جدول باقی مانده و به رقابت برای قهرمانی ادامه می‌دهد. تصمیم‌گیری‌های قاطعانه او در تساوی‌ها و شکست‌های نزدیک، عملکرد لیورپول را به کلی تغییر داده است. قرمزها در فصل جاری هفت امتیاز ارزشمند را مدیون تعویض‌های طلایی سرمربی هلندی خود بوده‌اند؛ آخرین آن در بازی با ناتینگهام فارست رقم خورد، جایی که دیوگو ژوتا و کوستاس سیمیکاس 22 ثانیه پس از ورود به زمین، بازی را به تساوی کشاندند.

تغییر روند بازی لیورپول برابر فارست، پس از ورود ژوتا به جای کوناته (طرح گرافیکی از DataAnalyticEPL در X)

اگرچه مفهوم تعویض‌های تاثیرگذار موضوع جدیدی نیست، اما آمار نشان می‌دهد که لیورپول در این زمینه عملکرد متوسطی داشته است. یکی از دلایل این موضوع، قدرت تدافعی تیم آرنه اشلوت است. این تیم به ندرت عقب افتاده و نیاز چندانی به تعویض‌های تهاجمی نداشته است. فصل گذشته، لیورپولِ یورگن کلوپ تا اواسط ژانویه برای جبران نتیجه بازی‌ها به 30 گل و پاس‌گل بازیکنان تعویضی احتیاج داشت. در مقطع مشابه فصل جاری، تعویض‌های لیورپول تنها در 8 گل مشارکت داشته‌اند.

 با این حال، آمار تنها بخشی از ماجرا را نشان می‌دهند. در حقیقت، اشلوت درک بسیار عمیقی از جریان بازی دارد و تصمیمات تاکتیکی او بسیار هوشمندانه و تاثیرگذار است. در تساوی 1-1 لیورپول و منچستریونایتد، برخی معتقد بودند که شیاطین سرخ تنها به دلیل زمان‌بندی اشتباه اشلوت برای انجام تعویض به تساوی دست یافتند. اما شواهد دیگری نشان می‌دهد که اشلوت قادر است با تغییرات جسورانه و غیرمعمول، جریان بازی را به نفع تیم خود تغییر دهد.

ممکن است منتقدان آرنه اشلوت مدعی باشند که تعویض دیوگو ژوتا به عنوان یک مهاجم ارتباط چندانی به تدابیر تاکتیکی ندارد. اما واقعیت این است که مهاجم پرتغالی به جای ابراهیما کوناته‌ی مدافع وارد زمین شد. این نوع ریسک معمولا در دقایق پایانی بازی و به عنوان آخرین تلاش برای گلزنی انجام می‌شود؛ جایی که تیم حاضر است کنترل بازی را به رقیب واگذار کند و همه چیز را برای گلزنی به خطر بیندازد. اشلوت در دقیقه 66' ضمن تعویض یک مهاجم با یک مدافع میانی، رایان خرافنبرخ را هم در کنار ویرجیل فن دایک قرار داد. اگر محمد صلاح استفاده بهتری از موقعیت‌های خود داشت، اعتبار سرمربی هلندی قرمزها دو چندان می‌شد. 

در بازی با فولام نیز پس از اخراج اندی رابرتسون، اشلوت تعویضی انجام نداد و خرافنبرخ را به خط دفاع فرستاد. در نهایت، تیم او شکست 1-0 را با تساوی 2-2 عوض کرد، اتفاقی که کمتر مربی لیگ برتری می‌تواند رقم بزند. تصمیمات شجاعانه آرنه اشلوت در ماه‌های گذشته:

بازی تصمیم  نتیجه
ایپسویچ 0-2 لیورپول

تعویض بی‌رحمانه کوانسا در بین دو نیمه و ورود کوناته به زمین 

تبدیل تساوی بدون گل به یک پیروزی 
آرسنال 2-2 لیورپول ورود سیمیکاس، سوبوسلای و خاکپو به جای رابرتسون، مک آلیستر و دیاز (دقیقه 63) رسیدن به گل تساوی 
لیورپول 2-1 برایتون  ورود دیاز به جای سوبوسلای (دقیقه 66) تبدیل شکست  1-0 به پیروزی 2-1 در عرض چند دقیقه
لیورپول 2-2 فولام انتقال خرافنبرخ به خط دفاع پس از اخراج رابرتسون (دقیقه 17) لیورپول دو بار نتیجه شکست را جبران کرد
ناتینگهام فارست 1-1 لیورپول ورود ژوتا و سیمیکاس به جای رابرتسون و کوناته (دقیقه 66) 22 ثانیه بعد گل تساوی از راه رسید 

هر چه پیش می‌رویم، تفاوت آرنه اشلوت با یورگن کلوپ بیشتر نمایان می‌شود. در روزهای ابتدایی سرمربی هلندی، نقاط اشتراک زیادی بین او و کلوپ وجود داشت؛ از جمله استفاده از ترکیب مشابه، استراتژی پرسینگ بالا و دیدگاهی از فوتبال که سرگرمی و گلزنی نسبت به حفظ دروازه بسته اولویت دارد. در مورد مدیریت بازیکنان هم شباهت‌های مثبتی وجود داشت. اما شیوه مدیریت بازی اشلوت، وجه تمایز اصلی اوست. در حالی که کلوپ به عنوان یک استاد در نجات تیم از شرایط سخت با استفاده از عمق ترکیبش شناخته می‌شد، اشلوت در مواجهه با چالش‌های تاکتیکی، به‌ویژه تیم‌هایی با دفاع منسجم و غیرمتعارف‌تر، رویکردی جسورانه‌تر و نوآورانه‌تر دارد. با توجه به این موضوع، به نظر می‌رسد سرمربی لیورپول همه حرکات درست تیمش را می‌تواند پیش‌بینی کند.