شناسهٔ خبر: 70832094 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

ایجاد تعرفه ترجیحی برای برخی محصولات بین ایران و تاجیکستان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از رئیس کمیته سرمایه‌گذاری دولت تاجیکستان خواست تا فهرستی از حوزه‌هایی که این کشور در آن حوزه‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری است، ارائه دهد تا در اختیار فعالان اقتصادی کشورمان قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادآنلاین، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران ظهر امروز چهارشنبه در نشست مشترک با سلطان رحیم‌زاده، رئیس کمیته سرمایه‌گذاری دولت تاجیکستان که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، با قدردانی از مهمان‌نوازی و توجه مسئولان و ملت شریف تاجیکستان، گفت: ارتباطات بین هیات‌های تجاری و فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان می‌تواند در همه عرصه‌های ارتباطی دو کشور و توسعه فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری تأثیرگذار باشد.

حسن‌زاده افزود: توسعه روابط اقتصادی دو کشور نیازمند برطرف شدن برخی ابهامات و نارسایی‌ها است تا سرمایه‌گذاران ما بتوانند با آسودگی خاطر و اطمینان بیشتری در حوزه فعالیت‌های اقتصادی حضور پیدا کنند.

رییس اتاق ایران، پنج منطقه آزاد تجاری تاجیکستان را از مزیت‌های این کشور برای بازرگانان ایرانی دانست و تاکید کرد: در برخی رشته‌های صنعتی، تعرفه‌های ترجیحی بین دو کشور ایجاد شود. ایجاد تعرفه ترجیحی در زمینه محصولاتی نظیر پنبه و پوشاک می‌تواند مؤثر باشد.

او به جایگاه ایران در تولید صنایع دستی اشاره کرد و بیان داشت: ایران از بزرگترین تولیدکنندگان فرش دستباف است و فرش‌های نفیس دنیا را تولید می‌کند؛ محصولاتی که به عنوان سفیر اقتصادی در خانه‌ها برای مردم دلخوشی ایجاد می‌کند. سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ایرانی می‌توانند بازار صنایع دستی را در تاجیکستان توسعه دهند.

صمد حسن‌زاده افزود: اطمینان می‌دهم کالاهایی که امروز در ایران در حوزه صنایع غذایی، مس، پتروشیمی و مصالح ساختمانی تولید می‌شود، از بالاترین استانداردهای بین‌المللی برخوردار هستند و مردم تاجیکستان می‌توانند اطمینان‌خاطر خوبی برای تمام محصولات ایرانی داشته باشند.

رییس اتاق ایران تاکید کرد: نیاز است تمهیداتی برای توسعه روابط بانکی تاجیکستان با ایران داشته باشیم تا بازرگانان ایرانی و تاجیکستانی بتوانند از این فرصت‌ها به‌راحتی استفاده کنند.

او با تاکید بر تقویت زیرساخت‌های حمل‌ونقل بین دو کشور، بیان داشت: در گمرکات و توسعه برنامه حمل‌ونقل نیاز است توجه بیشتری نسبت به کمک‌های قانونی و منطقی برای روان‌سازی ترددها صورت گیرد.

حسن‌زاده با بیان اینکه شرکت‌های ایرانی ارائه‌دهنده خدمات فنی و مهندسی دارای ظرفیت‌های بسیار بزرگی هستند و با برخورداری از تمام اصول مهندسی و اطلاعات به‌روز دنیا می‌توانند در حوزه ارائه خدمات مهندسی و جاده‌سازی، احداث پل و تونل و پروژه‌های بزرگ بدرخشند؛ تاکید کرد: موضوعی که امروز برای هر دو کشور مهم است، شفافیت قوانین سرمایه‌گذاری است. در ایران برای سرمایه‌گذاران خارجی، تضمین‌های لازم برای سرمایه‌گذاری و برگشت سرمایه‌شان انجام می‌شود.

او یادآور شد: امروز در حوزه برق و انرژی و مگاپروژه‌های پتروشیمی، سرمایه‌گذاران از کشورهای متعددی مراجعه می‌کنند؛ ولی سیاست جمهوری اسلامی ایران بیشتر ارتباط با کشورهای همسایه بخصوص کشورهای دارای اشتراکات فرهنگی است.

رییس اتاق ایران با توصیه به مسئولان تاجیکستان و ایران برای اعزام هیات‌های گردشگری و تجاری، به نمایندگی از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از فعالان اقتصادی تاجیکستان به منظور شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی کشورمان دعوت کرد.

او افزود: در بیشتر صنایع بخصوص صنایع غذایی، مصالح ساختمانی، فولاد، شیشه، کاشی و سرامیک، در و پنجره و کابینت و ... فرصت‌های بسیار خوبی داریم و این امکان وجود دارد که به صورت اعتباری برای صادرات با ضمانت‌نامه‌های بانکی به مدت شش ماه در اختیار بازرگانان تاجیکستان قرار دهیم.

سلطان جعفرزاده، رئیس کمیته سرمایه گذاری دولت تاجیکستان نیز در این دیدار، گفت: به توانمندی جمهوری اسلامی ایران و دولتمردان آن واقف هستیم.

او زمینه رشد کسب و کارها در تاجیکستان در حوزه‌هایی نظیر مصالح ساختمانی، صنایع دستی و محصولات صنعت نساجی را بسیار زیاد توصیف کرد و بیان داشت: در بخش حمل و نقل، امکانات و ظرفیت‌ها بسیار زیاد است.

جعفرزاده با اعلام آمادگی به منظور تدوین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای سرمایه گذاری بین بخش خصوصی ایران و تاجیکستان، خواستار ساماندهی اتاق بازرگانی ایران برای ترغیب شرکت‌های ایرانی جهت ورود به بازار تاجیکستان شد.

رئیس کمیته سرمایه گذاری دولت تاجیکستان با اشاره به امضای ۱۳ سند همکاری بین فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان در جریان سفر هیات تجاری ایران به دوشنبه، گفت: این سندها نیرویی تازه به مناسبات دو کشور می‌بخشد و باعث توسعه رفت و آمدهای هیات های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی به تاجیکستان می‌شود.

برچسب‌ها: