عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی پس از تعطیلی روز سهشنبه فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله تغییرات نرخ بهره در سطح بینالمللی، سیاستهای داخلی و انتظارات تورمی قرار دارد؛ روندی که در پی آن قیمت دلار در محدوده رنج قرار گرفته و به عقیده معاملهگران، چسبندگی قیمتها به سقف زیاد شده است.
با این حال، قیمت دلار تهران معاملات روز دوشنبه را در کانال اول کریدور هشتم بازگشایی کرد و با نوسان مثبت تا میانه این کانال بالا رفت و در ادامه معاملات در میانه این کانال نوسان داد.
قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ منفی 40 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در کف کریدور هشتم بازگشایی کرد و با نوسان مثبت 700 تومانی تا نیمه دوم این کانال پیشروی کرد و ادامه معاملات را در همین کانال در معامله بود. اسکناس آمریکایی معاملات پشت خطی بازار تهران و هرات را نیز در محدودههای یاد شده به پایان رساند.
قیمت درهم امارات هم با گپ مثبت 60 تومانی در 22 هزار و 280 تومان آغاز به کار کرد و در ابتدا با کاهش جزیی به 22 هزار و 260 تومان رسید و با تغییر روند صعودی شد و پله پله تا 22 هزار و 400 تومان بالا رفت. قیمت درهم دوباره با تغییر مسیری که داد کاهشی شد و به 22 هزار و 320 تومان رسید و در نهایت به 22 هزار و 400 تومان رسید. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم کاهشی بود و 393 تومان محاسبه شد.
از سوی دیگر، بازار رسمی نیز شاهد افزایش قیمت دلار و یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش 68 هزار و 592 تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن نیز با گپ مثبت به 66 هزار و 723 تومان رسید. یورو نیز با افزایش به کانال 71 هزار تومان رفت و در نرخ 71 هزار و 59 تومان معامله شد و ارزش درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به 18 هزار و 677 تومان رسید.
به گزارش اقتصادنیوز، در بازار رمزارزها، قیمت بیتکوین نیز مسیر صعودی را در پیش گرفته است و در لحظه نگارش این گزارش در محدوده 97 هزار و 142 دلار قرار گرفت. قیمت تتر نیز هماکنون در سطح 81 هزار و 686 تومان قرار دارد.
همچنین در روز دوشنبه و پس از تغییر مسیر کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، شاخص دلار دارد تقویت شد و به بالای 110 صعود کرد. این شاخص برای اولین بار از سال 2022 به بالای 110 صعود کرده و عامل کاهش قیمت انس طلا شده است.
تحلیلگران معتقدند اخبار سیاسی در روزهای اخیر اثرگذاری مهمی بر نوسانات بازار ارز خواهند داشت و مذاکرات، تصویب FATF و استقرار دونالد ترامپ در کاخ سفید از جمله این موضوعات مهم هستند. همچنین سخنان مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران درباره آمادگی برای مذاکره با دولت آمریکا، در کانون توجه قرار گرفت.
از سوی دیگر، تشدید احتمال توافق آتش بس غزه میان حماس و اسرائیل هم میتواند مسیر نوسانات بازارهای جهانی را دستخوش تغییر کند و بر روند قیمت دلار در بازار داخلی اثرگذار شود.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، مرز حمایت دلار در کف کریدور هشتم قرار دارد و در صورت شکست این سطح، احتمال کاهش نرخ تا پله هشتم از دامنه 70 هزار تومان وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت اصلی در دلار در کانال دوم از کریدور هشتم تومان قرار دارد و عبور از آن میتواند موج جدیدی از افزایش قیمت را به همراه داشته باشد.
فعالان بازار نیز معتقدند سطح حمایت درهم در محدوده 22 هزار و 200 تومان قرار دارد و شکست آن نیازمند فشار فروش سنگین است. در صورت افزایش قیمت دلار در هرات و تهران، احتمال شکست مقاومت 22 هزار و 500 تومان افزایش خواهد یافت.
در نهایت، بازار دلار در شرایطی حساس قرار دارد که تحت تأثیر عوامل داخلی و خارجی نوسانات شدیدی را تجربه میکند. معاملهگران باید با دقت به روندهای سیاسی و اقتصادی توجه کرده و بر اساس تحلیلهای تکنیکال و بنیادی تصمیمگیری کنند. تثبیت نرخ دلار در محدودههای کلیدی میتواند نشانهای از روند آتی بازار باشد.
∎