به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزارت امنیت داخلی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: این شرکتها به فهرست نهادهای تحت "قانون جلوگیری از کار اجباری اویغورها" اضافه شدهاند. در این میان، نام شرکت هوافو فشن، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان منسوجات جهان، به همراه 25 شرکت تابعه آن دیده میشود.
این قانون که از اواخر سال 2021 اجرایی شده، تاکنون شامل 144 نهاد بوده و افزودن این 37 شرکت، بزرگترین توسعه فهرست تا به امروز محسوب میشود. قرار گرفتن در این فهرست به معنای آن است که کالاهای تولیدشده یا تأمینشده توسط این شرکتها بهطور کامل یا جزئی از ورود به بازار آمریکا منع میشوند.
الخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی آمریکا، گفت: با این اقدام، بار دیگر تعهد خود را به مقابله بیامان با کار اجباری، دفاع از حقوق بنیادین بشر و حمایت از بازارهای آزاد، منصفانه و رقابتی نشان میدهیم.
شرکتهای تازه اضافهشده به این فهرست شامل جِی اِی سولار (.JA Solar Technology Co) و هونگیوان گرین انرژی (.Hongyuan Green Energy Co. Ltd) هستند. این شرکتها به ترتیب از پلیسیلیکون تولیدشده در شینجیانگ برای ساخت محصولات خورشیدی استفاده میکنند یا آن را از این منطقه تأمین مینمایند.
علاوه بر این، شرکتهای معدنی از جمله زیجین ماینینگ و سه شرکت تابعه آن نیز به دلیل استخراج روی، مس و سایر فلزات در شینجیانگ، به این فهرست اضافه شدهاند.
مسئله حقوق بشری استان شین جیانگ وتبت چین، یکی از چالش های مهم در روابط چین و غرب به خصوص آمریکا قلمداد میشود. بنابر ادعای آمریکا، چین در مناطق اویغور نشین استان شین جیانگ، اقدام به زندانی کردن مسلمانان و سوءاستفاده از نیروی کار اجباری میکند.
چین بارها این اتهامات را رد کرده و دست به اقدامات تلافیجویانه زده است. اخراج و تعطیلی دفتر خبرگزاری انگلیسی bbc در سال 2021 یکی از این نمونه هاست.
انتهای پیام/
∎